Suola lihottaa???

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015
Suolalla on voimakas syy-yhteys lihavuuteen, paljastaa tuore suomalaistutkimus.

Ensimmäisenä tuli mieleen ko. herrojen pyrkimys saada edes jollain (teko)syyllä nimensä esille tiedemaailmassa. Havainto ei toki ole mistään tuulesta temmattu, suolan syönti aiheuttaa välillisesti kilojen lisääntymistä koska se aiheuttaa janon tunnetta ja sitä kautta tarpeen juoda jotain, tässä tapauksessa ilmeisesti jotain muuta kuin vettä.

Tutkimuksen mukaan virvoitusjuomien kulutus on suoraan verrannollinen suolan kulutuksen määrään... totta kai näin onkin koska elimistö pyrkii pitämään suolakonsentraation 0.9% tasolla (fysiologinen suolaliuos). Ongelma ei suinkaan ole suolan saanti vaan se että millä nesteellä ylimäärä suolaa kompensoidaan kehossa.

Henkilökohtaisesti voin kertoa että syön usein hyvinkin suolapitoisia ruokia, mutta... janon yllättäessä juonkin vettä enkä suinkaan mitään "muumilimpparia" ja kroppa on "kondiksessa""

Ei tietenkään sovi unohtaa sitä että liikalihavuus voi johtua myös hormonihäiriöistä ja noita tapauksia ei pidä yhdistää tähän tutkimukseen. Kertokaapa anonyymisti omista tottumuksistanne tänne niin saataisiin jonkinlainen otanta käytännön tilanteesta

Sivut

Kommentit (28)

Vierailija

Ei mitenkään harvinaisuuksia tommoset hieman harhaanjohtavasti otsikoidut tieteelliset havainnot. Sekin näyttäisi olevan turhan yleistä tiedepiireissä, että luotettavalta vaikuttavia tutkimustuloksia tulkitaan virheellisesti.

Oli hormonihäiriö tai ei, ylipainoisella henkilöllä jokainen "ylimääräinen"
kalori vie epäterveempään suuntaan, joten ihan arvokasta tietoahan toi on, jos jotkut sen perusteella osaa arvioida uudelleen tottumuksiaan.

henk.koht ite tulee syötyä kaikenlaista suolasta aika paljon mut paino on ok kun ei sokeri maistu.

Vierailija

Natrium on ihmisen elintoiminnoille välttämätön aine, mutta päivittäinen alle 0,5 g:n fysiologinen tarve saadaan normaalista ruokavaliosta ilman suolan lisäämistä. Ylimääräinen, haitallinen natrium saadaan tavallisesta ruoka- tai merisuolasta, jotka ovat 100 % natriumkloridia.
Suola sitoo nestettä elimistöön. Liika neste aiheuttaa turvotusta ja painonnousua mitä myös lihomiseksi kutsutaan. Lisäksi runsas suolan käyttö on yhteydessä lukuisiin terveyshaittoihin, esimerkiksi verenpaineen kohoamiseen, osteoporoosiin, astman pahenemiseen, sydänlihaksen paksuuntumiseen, aivohalvauksiin sekä mahasyöpään.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
Tarkkailija
Ylimääräinen, haitallinen natrium saadaan tavallisesta ruoka- tai merisuolasta, jotka ovat 100 % natriumkloridia.

Merisuolassa on kuitenkin NaCl:a vain noin 94%.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Merisuola

Juuri nuo muut suolat ja hievenaineet tekevät merisuolasta ylivoimaisesti parenmman makuista kuin pöytäsuola. Itse käytän vain merisuolaa sen maun vuoksi. Viimeisen viiden vuoden aikana on tullut ostettua ainakin 30 kg merisuolaa, mutta vain kilo pöytäsuolaa - joka on vieläkin lähes kaikki jäljellä.

Merisuolaa riittäää vähempikin maustamaan ruoan sen hyvän maun vuoksi. Testasin joskus eri suoloja: Pöytäsuolaakin hirvittämämmän makuista oli Pan-suola, jota tarvittiin lisäksi kaksinkertainen määrä saamaan sama suolaisuuden maku, kun merisuolalla. Näin haitallista natriumia kertyykin Pan-suolaa käyttäen enemmän. Heitin loput roskiin.

Vierailija

Höpö, höpö tutkimus.

Suolan välilliset vaikutukset idiootti Amerikkalaisilla olisi ollut parempi otsikointi.

Myös vastakkaisia tutkimuksia löytyy. Mm. kuolemantapaukset vähän suolaa käyttävillä ihmisilä on yleisimpiä kuin runsaasti suolaa käyttävillä.

Historiallista databasea luetaan myös väärin. Puhtaan verenkiertoelimistön sairauksista ja suolasta saman viivan alla unohtaen kuitenkin tupakointi, jonka mukana on tullut käppyrä alas viimeiset vuosikymmenet.

Vierailija

Kumma kun en lisää juuri koskaan ruokaan suolaa ja juon useamman litran limonaadia päivässä ja olen laihtunut lievästä ylipainostani pelkästään syömällä enemmän vihanneksia.

Vierailija

Ai jai!
Tunnustan paheekseni liiallisen suolankäytön.
Usein iskee niin suuri suolaisenhimo, että on otettava suoran purkista merisuolakiteitä suuhun. Niitä sitten onnellisena imeskelen, ajatellen säästyväni joiltakin kaloreilta, kun en sillä kertaa tuhonnutkaan kokonaista kulhoa sipsejä tai popcornia.
Myös salmiakkia on saatava monesti viikonmittaan.
Ruoanlaitossa tosin käytän soyaa ja liha/kasvislientä makua antamaan, tarpeen vaatiessa pöytäsuolaa voi sitten jälkikäteen annokseen lisätä.

Koska useat ihmiset ovat suorastaan kauhistuneita suolankäytöstäni ja olen kuullut myös salmiakin ahmimisen nostavan verenpainetta yms. Kävin joitakin vuosia takaperin testauttamassa eria arvolukemia lääkärissä, ja kaikki kohdallaan. Lekuri totesi jotta "senkun ahmit salmiakkia ja suolaa niin paljon kuin mieli tekee"

Herää siis kysymys tarvitseeko/käyttääkö joidenkin ihmisten keho enemmän natriumia kuin toisten?
Entä mahtaako tämä olla periytyvää?
Suvussani kun on muitakin suolaisen himoajia - tosin normalimmassa mittakaavassa kuin itse

Mainitaanpa vielä otsikkoon liittyen, etten ole lainkaan ylipainoinen.

Vierailija
Tarkkailija
Natrium on ihmisen elintoiminnoille välttämätön aine, mutta päivittäinen alle 0,5 g:n fysiologinen tarve saadaan normaalista ruokavaliosta ilman suolan lisäämistä. Ylimääräinen, haitallinen natrium saadaan tavallisesta ruoka- tai merisuolasta, jotka ovat 100 % natriumkloridia.
Suola sitoo nestettä elimistöön. Liika neste aiheuttaa turvotusta ja painonnousua mitä myös lihomiseksi kutsutaan. Lisäksi runsas suolan käyttö on yhteydessä lukuisiin terveyshaittoihin, esimerkiksi verenpaineen kohoamiseen, osteoporoosiin, astman pahenemiseen, sydänlihaksen paksuuntumiseen, aivohalvauksiin sekä mahasyöpään.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::..

Jos ihminen on terve, niin elimistöön ei voi kertyä liikaa suolaa, koska ylimääräinen suola poistuu monia teitä
HIKI
KYYNEL
VIRTSA

Olenkin miettinyt sitä että mitä haittaa on ihmiselle sellaisista kemikaaleista= kainalodeodorantti joka estää hien poistumisen kainaloiden kautta.
Eikös silloin juuri elimistön normaali toiminta ala horjumaan jos estetään hikirauhasten toiminta ?

Ihminen normaalisti ei voi syödä liikaa suolaa. Sotkeeko inminen itse tietämättään oman kehonsa toiminnan jopa ulkoisilla kemikaaleilla?

Lisään tähän vielä sen joka on mielestäni oikea tieto,että oikea merisuola on kaikkein terveellisintä suolaa ihmiselle, koska siinä on muitakin ihmisen tarvitsemia suoloja ja mineraalejakin .

Usein ihmistä kaupalliset tahot johtavat harhaan ja juuri ostamaan heidän parhaita tuotteitaan, Kuten mitä niitä on Pan ja muut törkysuolat jotka on puhdistettu ihmisille tärkeistä muista aineista. No eiköhän tää riitä aluksi?

Vierailija
Hurux
Olenkin miettinyt sitä että mitä haittaa on ihmiselle sellaisista kemikaaleista= kainalodeodorantti joka estää hien poistumisen kainaloiden kautta.



Dödö on ihan jees sillon tällön, esim. työhaastatteluun mennessä.
Huom: siis Ei antiperspirantti joka aiheuttaa syöpää.
Muutoin varsinkin miesten hienhaju on suorastaan hyvän tuoksusta (puhdas, ei eltaantunut hiki) feromonit rules

Lisään tähän vielä sen joka on mielestäni oikea tieto,että oikea merisuola on kaikkein terveellisintä suolaa ihmiselle, koska siinä on muitakin ihmisen tarvitsemia suoloja ja mineraalejakin .

Jees! Taidan siis hamuta ruokavaliostani puuttuvat mineraalit merisuolasta sitten.
Pan-suola ja kaltaisensa ovat kauhistus.
Niitä saa todella ripotella koko kipollisen annokseen, jotta suolaisuus tulisi edes hiukan esiin.
Mikä ihmeen terveysvaikutus niillä muka on, kun yliannostellaan kuitenkin?

Vierailija

Pansuolassa osa natriumista on korvattu kaliumilla ja magnesiumilla ( 40 % ), jolloin Na -saanti on vähäisempää ja terveellisen K- ja Mg -saanti lisääntyy.

Antisalt, jota saa ostaa apteekista, sisältää kaliumia.

Henkilöillä, joilla on taipumusta verenpainetautiin, Na nostaa verenpainetta. Kohonnut verenpaine ei anna oireita, vasta komplikaatiot. Yleensä kohonnut verenpaine todetaan terveystarkastuksissa.

************

Käypä hoitosuositus ja Pansuola

Yksinomaan Pansuola mineraalisuolan käyttöön siirtymällä saavutetaan suosituksen tavoitteet lähes kokonaan.

Nykyinen suolansaanti (noin 10 g/vrk) tulisi puolittaa uuden "Verenpaineen käypä hoito" -suosituksen [Duodecim 2002;118(1)] mukaan ja kaliumin saantia tulisi lisätä.

Vaihtamalla haitallinen meri- tai ruokasuola Pansuola mineraalisuolaan, saavutetaan kohonneen verenpaineen alentamiseksi tarvittava suolan vähentäminen sekä suositeltava kaliumin lisä lähes kokonaan.

Suolan muutos on helppo toteuttaa, koska Pansuola mineraalisuolaa oikein annosteltaessa totuttu suolainen maku ruuissa säilyy entisellään.

Kalium ja magnesium ovat kivennäisaineita, joilla on oma edullinen, jopa natriumin vähentämistä voimakkaampi suojavaikutus verenpaineeseen, sydämeen ja verisuoniin. Toisaalta ne aktivoivat munuaisten toimintaa tehostaen haitallisen natriumin poistumista elimistöstä. Pansuola sisältää 28 % kaliumkloridia ja 12 % magnesiumsulfaattia.

PANSUOLA

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Jaa-a. Milloinkohan olisin ostanut suolaa... en varmaan ikinä. Otin ison maustepurkillisen suolaa kun lähdin kotoa opiskelemaan, ja sen purkin rippeet ovat vieläkin kaapissa. Ja opiskelemaan lähdöstäni on kymmenisen vuotta, toim.huom.

Joten en käytä. Kaiken mahdollisesti tarvitsemani suolan saan soijakastikkeesta, salmiakista, lakritsista, erinäisistä kaupallisista maustesekoituksista (olenkin siirtynyt nykyään itsetehtyihin tai sellaisiin, joissa ei ole lisättyä suolaa), leivästä, valmisruuista, muista leivonnaisista... lista on loputon. Nykyään lähes kaikessa valmiina ostetussa ruoassa on suolaa. Miksi siis minun tarvitsisi enää ostaa suolaa? Kalassa ja lihassa on käsittääkseni luonnostaan sekä magnesiumia että kaliumia, joten niitä syövän ei enää erikseen tarvitse lisätä niitä.

Suurin osa valmisruuista onkin nykyään sietämättömän suolaisia minun suuhuni. Vähäsuolaisuuteen tottuu. Ihminen aistii suolaisen (ja pitää siitä) käsittääkseni siksi, että ennen kuin ihminen oppi "valmistamaan" ja kuljettamaan suolaa, piti oikeasti huolehtia suolatasapainosta. Kaikki yksinomaan kasveja syövät eläimet tarvitsevat suolaa. Viimeksi kun tarkistin, ihminen on (tai pitäisi olla) kaikkiruokainen...

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Vierailija
Volitans

Testasin joskus eri suoloja: Pöytäsuolaakin hirvittämämmän makuista oli Pan-suola, jota tarvittiin lisäksi kaksinkertainen määrä saamaan sama suolaisuuden maku, kun merisuolalla. Näin haitallista natriumia kertyykin Pan-suolaa käyttäen enemmän. Heitin loput roskiin.

Pansuola mineraalisuolan edulliset vaikutukset eivät häviä eivätkä edes oleellisesti heikkene, vaikka sitä käytettäisiin kaksinkertainenkin määrä, sillä myös kaliumin ja magnesiumin saanti ja samalla niiden suojavaikutukset lisääntyvät samassa suhteessa.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14024
Liittynyt23.6.2005

Tämä voi olla tyhmä kysymys, mutta entä kivennäisvedet, joissa on joitain kalium- ja magensiumsuoloja?

Onko näillä suoloilla samankaltaisia vaikutuksia kuin Pan-suolalla?
Tämän mukaan saattaa olla: http://www.panimoliitto.fi/panimoliitto ... ja_terveys

Itselläni on ollut taipumusta verenpaineeseen ja kesäisin tulee juotua janojuomana paljon matalahiilihappoisia kivennäisvesiä, koska jostian syystä en siedä oikein kraanavettä (YTHS:llä katsottiin kuin latvasta lahoa).

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Vierailija

On. Esim. Vichy Novellessa Na- määrä on O, mutta sisältää K- ja Mg- suoloja eli on terveellistä.

Niin, ja tarkistin tuon Antisaltin, sisältää sekä kaliumia että magnesiumia.

Edit: Lisään kun aamulla oli niin kiirettä. En suosi itse enkä suosittele tavallisia kivennäisvesiä verenpainepotilaalle. Turhaa juomasta on hankkia lisä-natriumia, saamme ruoasta yleensä yli tarvittavan määrän. Kivennäisvesiä löytyy ilman natriumia ja niitä kannattaa suosia.

Pansuolaa suosittelen tavallisen suolan korvikkeeksi. Na sitoo nestettä ja siten nostaa verenpainetta.

Laksitsisyndromassa verenpaine on yleensä niin resistentti kaikille verenpainelääkkeille, että vain lakritsin poisjättö auttaa.

Antisalt® vähentää turvotusta

Antisalt® on suomalainen tieteellisesti tutkittu kaliumsitraatti- ja magnesium-
sulfaattivalmiste, joka vähentää turvotusta. Turvotus on yksi yleisimpiä liiallisen suolan käytön haittoja.

Magnesiumia ja kaliumia sopivasti
Antisalt® sisältää magnesiumia ja kaliumia samassa suhteessa kuin terve solu. Magnesium ja kalium poistavat haitallista natriumia solusta. Kun natriumia poistuu elimistöstä, poistuu samalla myös nestettä. Nesteen poistuminen vähentää turvotusta.

Annostus
Suositeltu annos on aikuisille 2 - 3 tablettia runsaan veden kera ennen ruokailua, korkeintaan 6 tablettia vuorokaudessa. Antisalt® ei käy lapsille. Tuote myydään 160 tabletin pakkauksessa.

Antisalt

Vierailija

Minäkin nautin jano/ruokajuomana mieluiten matalahiilihappoisia kivennäisvesiä.
Juuri joku Vichy Novelle on OK, mutta mielestäni LIDL:n vissyissä hinnan lisäksi maku on paras.
Näitä tulee kitattua päivästä riippuen 2-5 litraa/vrk.
Höpöksi en itseäni luokittele, mutta onko muita joiden mielestä kranavesi on epäterveellistä - mielestäni maku sen todistaa.
Maku vaihtele suomenkin mantereella paikkakunnasta riippuen aika lailla, samoin kaivovedenlaatu.

Tulipa juuri tarkistettua verenpainemittarilla omat lukemat ja kunnossa ovat
Tarkistin useaan otteeseen, koska kotikäyttöisten laitteiden lukemat tuntuvat heilahtelevan parin minuutin mittausvälein.
Laite ei ole oma, mutta uudehko kuitenkin ja kuulemma "pätevä".
Mitä sanoo tähän lääkäriexpertimme, ovatko moiset vampaimet luotettavia?

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat