Seuraa 
Viestejä12870

[size=75:38emkdsg]AVOIN VASTINE, lähetetty myös suurimpien sanomalehtien päätoimittajille ja HS:n vastaavalle päätoimittajalle Janne Virkkuselle[/size:38emkdsg]

[size=150:38emkdsg]Helsingin Sanomien pääkirjoituksesta (4.11.2006) "Naton jäsenyys voi sittenkin olla osaksi kustannuskysymys" - herätteli ajatuksia --[/size:38emkdsg]

HS liputti avoimesti Nato-liitynnän rahalliseksi hintalapuksi - tämähän viestittää erinomaisesti rahan määrällä mittaamisen vallitsevaa markkinatalouskulttuuria, johon valtakunnallinen sanomalehti, sen kummemmin asian syvällisyyttä pohtimatta, lähti julistelemaan. Puolueettomuutemme on näin saanut rahalla mitattavan arvon.

Viesti liittymiselle oli "rahansäästö". Osa sotilaista kuitenkin esittää, että Nato-jäsenyys tulee käytännössä vähintäänkin yhtä kalliiksi kuin liittymättömyyskin, jos halutaan pitää kiinni modernista puolustuksesta.

Kansalaiset ovat valmiit tutkimusten mukaan antamaan armeijalle lisää rahaa ja suomalaiset haluavat lisäksi enemmistönä pysytellä Naton ulkopuolella.

Helsingin Sanomat on pääkirjoituksensa mukaisesti valmis 'myymään' Suomen sotilasliittoutumattomuuden - liittymisen ja liittymättömyyden oletettujen hintojen erotuksella -- Hesari pani kerralla hintalapun kulutusjuhlamaiseen tapaan julkisesti esille. Näin puolueettomuutemme on saanut alennusmyyntimäisen vähittäisohjehinnan.

Kansalaiset tekevät sanomalehtien luku- ja sotilasliittoihin liittymispäätökset kukkaroistansa ja kansanäänestyksessä, koska kukaan poliitikko ei uskalla olla vastustamassa kansanäänestystä Natoon liittymisestä/ liittymättömyydestä.

Varsinaisen avauksen tehnyt Keskustapuolueen puolustusministeri Seppo Kääriäinen taitavasti väisti itse ydinkysymyksen tuoden vaihtoehdot suoraan kiertelemättä pöydellä kertoen kansalaisille viestin: - rahaa tarvitaan nyt joka tapauksessa lisää, ...valitkaa linjanne. Näin Kääriäinen nosti Nato-kortin tulevien eduskuntavaalien ristiässäksi. Kääriäinen oli rehellinen syväsavolaisuuden Iisalmi-mies sanoen sen mitä muut kiertelevät ja kaartelevat. Nokkela veto.

Toisenkin rehdin puolen asiassa näkee myös: Helsingin Sanomat on nyt kiertelemättä jotain mieltä, ja juuri tässä tapauksessa julistajan roolissa - vahvasti kansalaismielipidettä vastaan. Keskustelu asiasta tulee jatkumaan kuumana alkavissa eduskuntavaaleissa.

Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.com

Kuva:
DSC_6619.JPG. 2. heinäkuuta 2005. Copyright by Ilkka Luoma 2005. Kuvaa saa käyttää vapaasti yllä olevan tekstin yhteydessä.

Kuvateksti:
Lappeenrannassa oli kansainvälinen ilmailunäytös 1-2. heinäkuuta 2005. Tuolloin suomalaiset ja Nato-maiden sotilaskoneet parkkeerautuivat sulassa sovussa samalle lentokentälle. Kuvassa taka-alalla Yhdysvaltojen ilmavoimien (USAF) ilmatankkauskone, joka mahdollistaa hävittäjä/ pommittaja-avun pitkienkin matkojen päästä. Millaista apua sotilaspoliittisesti liittoutumaton Suomi tarvitsee?

Linkki kuvaan .................. http://www.flickr.com/search/?q=Ilkka+Luoma+Lappeenranta&m=text

......................................................................................

Alla mielipidekirjoitus samasta aiheesta 12. lokakuulta 2006:
[size=75:38emkdsg](lähetetty jakeluun samana päivänä)[/size:38emkdsg]

[size=150:38emkdsg]Markkinoidakseen lehtiään eräät päätoimittajat avasivat Nato-pelin[/size:38emkdsg]

Muutama päätoimittaja on sama kuin muutama satunnaisesti valittu Suomen kansalainen mielipiteen arvokkuutena. Uutisointi innostui Helsingin Sanomien vastaavan päätoimittajan Janne Virkkusen avauksesta Natoon kehoituksesta. Asiasta tehtiin jostain syystä laajempi, haastattelemalla muutamia muitakin päätoimittajia. Suomen kansan enemmistö ei tutkimusten mukaan halua Natoon.

Painettu sana käy omaa kamppailuaan huomisen levikki- ja lukijakatoa kohtaan, ennen kaikkea nuorten osalta. Nuoret ovat siirtymässä painetusta paperin turhakäytöstä sähköisiin medioihin - lähinnä internettiin. Uutinenhan se on sekin, että muutama päätoimittaja suosittaa Nato-jäsenyyttä, kuten on uutinen sekin, että eduskuntavaalit ovat jo n. 5 kuukauden kuluttua. Sana on vapaa ja päätoimittajat kaitsevat, kuin myös vastaavat, kukin tavallansa lehtensä linjasta, pääkirjoituksista ja uutisarvioinneista.

Printtimedia on siirtymässä uuteen ajanjaksoon tiedon siirrossa internettiin. Mm. Taloussanomat on selvasti ottanut lähestymisen sähköiseen muotoon uudistaessaan nettilehteään. Toimituksellista uutisointia ja taustatutkimusta tullaan aina tarvitsemaan, nyt on itseasiassa vain kysymys siitä kannattaako puuta tuhlata musteen kuljetuspaperiin.

Puheenaiheita pitää keksiä heräteltäessä lukijoita. Nato-myönteisyys oli looginen ja populistinen avaus muistuttelulla, että täällä paperi-informaation puolellakin on mielipiteitä. Sana on vapaa, vaikkakin lukijat odottanevat mieluumminkin huolella laadittuja kaikista näkökulmista tarkasteltuja uutisia mahdollisimman totuudenmukaisina. Arviot ja mielipiteet muodostuvat lähinnä lukijoilta, joskin avaukset kannanotoilla herättävät keskustelua. Nato-kortti on jälleen heitetty pöytään. Päätoimittajilla on sama ilmaisunvapaus, kuin lukijoilla ja lukijoilla on oma valinnanvapaus, mitä lukevat.

Suomen ei kannata liittyä Natoon muutamien tosiseikkojen vuoksi. Suomi on jo nyt uskottava YK-rauhanturvaajamaa. Suomi on uskottava puolueeton toimija konfliktien kentällä. Suomalainen on aina ollut niin hyvässä kuin pahassa idän ja lännen rajalla, taloudessa, politiikassa, kulttuureissa ja uskonnoissa. Suomella on nytkin aivan erityinen asema. Kauppa Venäjän kanssa on aikaisemminkin ollut ratkaisevaa hyvinvointimme osalta. Venäjä on suurin kauppakumppanimme. Suomi on myös EU:ssa ja nyt käytännössä suvereeni omatahtoinen maa Brysselistä huolimatta.

Nato on monille nouseville ja kehittyville maille merkki amerikkalaisuudesta ja sillä on negatiivisia vaikutuksia puolueettomuuteen. Sveitsi on pitäytynyt irti sotilasliitoista ja tälle on muodostunut ainutlaatuinen asema puolueettomana toimijana ja välittäjänä. Sveitsillä on lähes aina mennyt hyvin.

Suomi voi saavuttaa itselleen rauhanturvaamis- ja konfliktien hallinnan 'suurvalta-aseman', pienuudestaan huolimatta. Arvostetuimmat rauhanturvaajat tulevat luonnollisesti puolueettomista maista. Maapallolla tulee aina olemaan hymistelyistä huolimatta sotia, taisteluja ja erimielisyyksiä. Suomalainen YK-sotilas on uskottava, luotettava ja puolueeton huipputuote maailman erimielisyyskentille nyt ja huomenna. Valtion on huolehdittava tästä sotilaallisesta puolueettomuusstatuksesta. Suomen ei tarvitse liittyä Natoon. Nykyiset kytkökset riittävät hyvin. Valtion on turvattava riittävät varat uskottavan ja puolueettoman sotilaskykymme ylläpitämiseksi.

Suomen kansan enemmistö ei halua Natoa, tätä kantaa pitää kunnioittaa. Mikäli kansa sanoo enemmistönä kyllä Natolle, on sekin asiat sitten selvä. Sanan vapauden nimissä päätoimittajilla on oikeus julkaista mielipiteitään ja lukijoilla on oikeus antaa niistä arvionsa. Oli perin selvää, että tämä muutaman päätoimittajan julkisuuteen marssi oli aikomus antaa vaikutusvallallaan ohjausta kansalaisille ja lukijoille.

Seuraavissa vaaleissa kansa osaa itse antaa mielipiteensä ja arvionsa mm. Nato-kysymyksestä ääniensä kautta, mikäli Nato-kortti kulminoituu ehdokkaisiin. On mielenkiintoista nähdä ketkä pelaavat Nato-kortilla ja millä tavoin. Janne Virkkusen kolumnissa oli se hyvä puoli, että se lopullisesti antoi kuvan edustamansa lehden kannasta, nyt on lukijoiden vuoro.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (27)

EU:n perustuslaista ei kansalta kysytty, miksi NATO:sta ?

Kansa on valitettavasti niin punapropagandan uhri, ettei ymmärrä
omaa etuaan, kohta ikkuna NATO:oon sulkeutuu ja olemme taas
rähmällämme itään, "Halosslovakia".

NATO:oon menosta voisi hyvin ilman kansanäänestyksiä päättää
puolustusvoimat, heillä on parhaat edellytykset arvioida, mitä se mak-
saa ja mitä se turvaa, siis jatkossakin itsenäisen Suomen !

Vai odotammeko kenties. että Venäjä liittyy NATO:oon ?

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä12870
BUSHMAN, long time no see
EU:n perustuslaista ei kansalta kysytty, miksi NATO:sta ?

Kansa on valitettavasti niin punapropagandan uhri, ettei ymmärrä
omaa etuaan, kohta ikkuna NATO:oon sulkeutuu ja olemme taas
rähmällämme itään, "Halosslovakia".

NATO:oon menosta voisi hyvin ilman kansanäänestyksiä päättää
puolustusvoimat, heillä on parhaat edellytykset arvioida, mitä se mak-
saa ja mitä se turvaa, siis jatkossakin itsenäisen Suomen !

Vai odotammeko kenties. että Venäjä liittyy NATO:oon ?

....................

NATO asiassa kysytään, turvallisuuspolitiikka on kansan sydäntä lähelle, ja EU-asiassa kannat ovat liki 50/50, mutta Natoa suuri enemmistö vastustaa, ainakin vielä....

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

PUOLEUEETTOMUUDELLEMME? Eihän Suomi enää aikoihin ole ollut puolueeton maa, vaan osa suurporvarista EUta ynnä NATON hyvä kumppani. Se on läheisemmin NATOssa kuin jotkut sen omat viralliset jäsenet, kuten Norja, Kreikka ja Portugali.

Huhuilu punapropagandasta, kun virallinen halltiusvalta on oikeistososdemit ja kepu, kun Yle on oikeiston vahvassa hallinnassa, kun tämä on suurporvariston vallan yhteiskunta, kun tiedotusvälineet, myös lehdistö, ovat lujasti porvarien hallinnassa ja myös sosdemeja auttamassa. Jos Suomi on punapropagandan saastuttamama, silloin
itse Iso Poika Bush, metodistisaarnaaja, on kommunisti.

Päinvastooin kommunistien ja osin muidenkin nääsvasemmistolaisten
rivit ovat pahasti sekoilleet porvarien ja jopa fasistien kanssa. Toisina hetkinä kommunisti, toisian hetkinä kapapakssa, salongissa tai töisääkin porvarien tai fasistien kanssa. Ja punainen värihän on näkyvää.
Pieni määrä punaista seassa riittää antamaan punaisen vaikutelman.

Nykyinen tilanne. Suomea ollaan siirtämässä seuraaavaan, Oikeisto- ja NATO-Suomen vaiheeseen. Vaan kas kummaa, seuraavasssa hallituksessa voi olla edustettuna Vasemmistoliitto, ja erinäisissä liikkuvissa, juoksevissa ja likaisissa tehtävissä oikeiston palveluksessa myös Uus-SKPnkommunisteja.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä12870
ArKos itse
PUOLEUEETTOMUUDELLEMME? Eihän Suomi enää aikoihin ole ollut puolueeton maa, vaan osa suurporvarista EUta ynnä NATON hyvä kumppani. Se on läheisemmin NATOssa kuin jotkut sen omat viralliset jäsenet, kuten Norja, Kreikka ja Portugali.

Huhuilu punapropagandasta, kun virallinen halltiusvalta on oikeistososdemit ja kepu, kun Yle on oikeiston vahvassa hallinnassa, kun tämä on suurporvariston vallan yhteiskunta, kun tiedotusvälineet, myös lehdistö, ovat lujasti porvarien hallinnassa ja myös sosdemeja auttamassa. Jos Suomi on punapropagandan saastuttamama, silloin
itse Iso Poika Bush, metodistisaarnaaja, on kommunisti.

Päinvastooin kommunistien ja osin muidenkin nääsvasemmistolaisten
rivit ovat pahasti sekoilleet porvarien ja jopa fasistien kanssa. Toisina hetkinä kommunisti, toisian hetkinä kapapakssa, salongissa tai töisääkin porvarien tai fasistien kanssa. Ja punainen värihän on näkyvää.
Pieni määrä punaista seassa riittää antamaan punaisen vaikutelman.

Nykyinen tilanne. Suomea ollaan siirtämässä seuraaavaan, Oikeisto- ja NATO-Suomen vaiheeseen. Vaan kas kummaa, seuraavasssa hallituksessa voi olla edustettuna Vasemmistoliitto, ja erinäisissä liikkuvissa, juoksevissa ja likaisissa tehtävissä oikeiston palveluksessa myös Uus-SKPnkommunisteja.

.........................

Suomelle on erityisen hyödyllistä jäädä Naton ulkopuolelle, kun tuo kumppanuuskin tuo riittävästi etuja..., mutta kannattaako siitä maksaa niin paljon? Suomi saa mainetta liittoutumattomuudellaan..., se lienee oikeampi termi kuin puolueettomuus (?) Maapallolla tulee olemaan muitakin blokkeja kuin USA:n johtama...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä12870

Hesari joutunee uskottavuutensa nimissä ottamaan myös puolueettomasti kantaa Natoon-liittymättömyydestä, kuten se uutisoikin, kun Suomi harjoittelee historillisesti Saksan sotavoimien kanssa EU-kriisinhallintajoukoissa myös Hollannin osallistuessa tähän ryhmään.

HS ei voi täysin yksipuolisesti manipuloida lukijoitaan Nato-tielle, sillä tämän päivän kansalaiskulttuuri reagoi ylilyönteihin omalla lompakollaan ja se voi tietää Nato-myönteisyyden ja 'tuputtamisen' vastareaktiota peruuntuneina tilauksina.

Silti puolueeton lehti voi ajaa myös omia näkemyksiään, jopa informatiivisena ja lukijat tekevät samoin puolueettomina omia ratkaisujaan esittäen näkemyksiään lukijavalintoina.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma

HS ei voi täysin yksipuolisesti manipuloida lukijoitaan Nato-tielle, sillä tämän päivän kansalaiskulttuuri reagoi ylilyönteihin omalla lompakollaan ja se voi tietää Nato-myönteisyyden ja 'tuputtamisen' vastareaktiota peruuntuneina tilauksina.

Hesari otti asian esille informatiivisena ja realistisena.

Luoma ei ole kirjoituksissaan esittänyt yhtään järkevää vasta-argumenttia.

Eiköhän sen Hesarin lukijamäärä vain kasva.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä12870

Seppo Kääriäinen avasi pelin: Nyt on mahdollisuus kansalaisten antaa vastaus huomisen toimiin puolustusvoimiamme kohtaan --- joko rahaa tai Nato.

Tutkimusten mukaan enemmistö ei halua Natoon ---- siis rahaa on tulossa

Kepu teki harvinaisen liikkeen --- pm. Vanhanen sanoi suoraan jo ennen vaaleja mitä mieltä Kepu on Natosta ja Suomen liittoutumattomuudesta, ... hyvä näin. Vanhanen varmensi heti Kepulle runsaan äänisaliin, kunhan ne hyvät ehdokkaat löytyvät numerokartasta

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Vai teki Helsingin Sanomat törkeästi ja meni ottamaan kantaa pääkirjoituksessaan?

Pääkirjoitus on artikkeli, jonka tärkein tehtävä ja sääntö on, että siinä pitää olla selkeä kannanotto. Tälla tavoin esimerkiksi synnytetään keskustelua aiheista, joihin sitä kaivataan. Jos joku nousee takajaloilleen pääkirjoituksen kärkevästäkin kannanotosta, hän ei ymmärrä sen tarkoitusta.

Helsingin Sanomissa ei tässä tapauksessa ole vikaa, Luoman sivistyksessä kylläkin. Kannattaisi jättää yheiskunnallinen kantaaottavuus niille, jotka sellaiseen kykenevät.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä12870
asdf
Vai teki Helsingin Sanomat törkeästi ja meni ottamaan kantaa pääkirjoituksessaan?

Pääkirjoitus on artikkeli, jonka tärkein tehtävä ja sääntö on, että siinä pitää olla selkeä kannanotto. Tälla tavoin esimerkiksi synnytetään keskustelua aiheista, joihin sitä kaivataan. Jos joku nousee takajaloilleen pääkirjoituksen kärkevästäkin kannanotosta, hän ei ymmärrä sen tarkoitusta.

Helsingin Sanomissa ei tässä tapauksessa ole vikaa, Luoman sivistyksessä kylläkin. Kannattaisi jättää yheiskunnallinen kantaaottavuus niille, jotka sellaiseen kykenevät.

................

Pääkirjoitukset ovat viestejä lehden linjasta -- ja niille odotetaan mielipidettä ja keskustelua, kuten totesitkin. Keskustelu on alkanut... Hesari puolueettomana julkaisijana tulisi huomioida myös vaihtoehtoja, tai .... sananvapaus ei sitä edellytä, tällöinhän lukijat kuitenkin lukuvapauden nimissä ratkaisevat mitä lukevat ja tilaavat.

Jätitkö kannanottosi jostain tietystä syystä sanomatta, ... sillä kantasihan ei käynyt ilmi varsinaisen asian osalta vastineessasi

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Vallankumous, sanon minä... muuten kansaa viedään kuin sikaa teuraaksi.

Uusi puolue kehiin, jonka tarkoitus on eliitin teurastus köyhempien kansalaisten elinikäisen kidutuksen sijaan.

Jeesuskin tuli tuomaan miekkaa, ei rauhaa. Hänet lyötiin ennen kuin ehti aloittaa kansannousun, joka olisi saattanut johtaa kansan valtaan.

Nyt, on syytä kasvattaa useita vahvoja johtajia kontrollikoneistolta piilossa, ehkä heidän itsekään tietämättä, jotta sitten oikealla hetkellä on olemassa useita mahdollisuuksia herättää kansalaiset manipulaatiounestaan kohtaamaan hirveä totuus, ja tuhoamaan se sillä raivolla ja vimmalla, jota tämä vuosisatojen orjuutus eliitin loisilta on meille ja jälkeläisillemme tuonut. Voisivat vaihteeksi Eiran kermaperseet tulla lakaisemaan mun pihat, ja kerjäämään kaduilla ruokarahaa, ja ne, jotka ovat köyhyyttään olleet pakotettuja heti töihin peruskoulun jälkeen, jottei joudu kadulle, saisivat sitten ajella näiden perintörahoilla ostetuilla porscheilla ja käydä syömässä omistamissaan ravintoloissa.

Kuinka kukaan edes kehtaa olla niin itsekeskeinen ja ahne, kun samaan aikaan toverit kärsivät? Sadistisia itsekeskeisiä laiskoja ja tyhmyyttään tunteettomia paskiaisia, sanon minä!

hirteen tai pakkotyöhön ja muille heidän rosvoamillaan miljoonilla leipää ja uudet housut rikkinäisten tilalle!

Kansalla on kaikki voima, kansa on kuin padottu joki. Murtakaa se psykologinen pato, jota teihin on alettu ensimmäisestä luokasta asti rakentamaan!

Eipä voi sanoa muuta kun että ensi vaaleissa kyllä äänestäisin muuten kokoomuslaista, mutta kun voivoi ne ovat natoon liittymisen kannalla ja tämä hetki on kyllä aivan absoluuttisesti pahin jolloin voisi natoon liittyä. En myöskään ole lainkaan vakuuttunut mistään säästöistä, haluaisin kyllä nähdä tarkat luvut ensin (mitä tuskin tullaan ikinä näkemään). Ja tosiaan vaikka säästettäisiinkin, olen silti sitä mieltä että pysytään liittoutumattomina.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä12870
babun
Eipä voi sanoa muuta kun että ensi vaaleissa kyllä äänestäisin muuten kokoomuslaista, mutta kun voivoi ne ovat natoon liittymisen kannalla ja tämä hetki on kyllä aivan absoluuttisesti pahin jolloin voisi natoon liittyä. En myöskään ole lainkaan vakuuttunut mistään säästöistä, haluaisin kyllä nähdä tarkat luvut ensin (mitä tuskin tullaan ikinä näkemään). Ja tosiaan vaikka säästettäisiinkin, olen silti sitä mieltä että pysytään liittoutumattomina.

................................

Näin suurin osa suomalaisista sanoo. Rahaakin annetaan kun pyydetään.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

" Minä luulen että me nykyään elävät tämän saman suomalais-ugrilaisen heimon lapset annamme jotakuinkin palttua sekä Narvan mullalle että Lützin kukkuloille. Me tiedämme varsin hyvin, että meillä ei ole mitään sotamainehikasta menneisyyttä. Me tiedämme myös, mitä laatua nuo Ruotsin aikaiset sodat olivat ja mitä surullista osaa meidän omat esi-isämme siellä näyttelivät. Suomen kansa ei astunut niihin kuin paraatiin. Se vietiin sinne niin kuin karja teuraspenkkiin, ja jos se siellä joitakin "urhotöitä" teki - hakkasi poikki enemmän tahi vähemmän päitä, niin ei se ainakaan kansana tiennyt niitä tehneensä eikä tekevänsä. " - Eino Leino Ruunebergistä

" Jokainen sinkkiarkku on kansallinen häpeä. Sinkkiarkun hinnan voi määritellä, mutta sisällön hintaa ei. " - Matti E Simonaho

Lueskelin noita maahanmuuttajien sivujakin ja tulin siihen lopputulokseen että "Svenskspråkig finländare" on maailman paras vitsi.

S V E N S K S P R Å K I G F I N L Ä N D A R E

ES VE EE EN ES KE ES PE ER ÅE KE II GE FE II EN EL ÄE EN DE AA ER EE

PERÅE ÅERPE : "PIRU" : P: latninan "populus: kansa", EROE: "poikkeava, abnormaali" joka myös viittaa G kirjaimeen: 666, ÅERPE = "ORPO"

FIEN NIEF on "fiende ni" : "vihollinen te" : ( FIN NIF : FINNI, FINNE : "vihollinen te/sinä" )
LAENDE DENAEL = "land denael" : "maa kieltää"

"Svenskspråkig finländare" on "Orpo piru joka kieltää vihollismaan: Suomen"

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä12870
Matti E Simonaho
Lueskelin noita maahanmuuttajien sivujakin ja tulin siihen lopputulokseen että "Svenskspråkig finländare" on maailman paras vitsi.

S V E N S K S P R Å K I G F I N L Ä N D A R E

ES VE EE EN ES KE ES PE ER ÅE KE II GE FE II EN EL ÄE EN DE AA ER EE

PERÅE ÅERPE : "PIRU" : P: latninan "populus: kansa", EROE: "poikkeava, abnormaali" joka myös viittaa G kirjaimeen: 666, ÅERPE = "ORPO"

FIEN NIEF on "fiende ni" : "vihollinen te" : ( FIN NIF : FINNI, FINNE : "vihollinen te/sinä" )
LAENDE DENAEL = "land denael" : "maa kieltää"

"Svenskspråkig finländare" on "Orpo piru joka kieltää vihollismaan: Suomen"

..............

Mielenkiintoinen tuo kielioppisi...., ei aivan auennut. Maailma on täynnä outoja, mutta kiehtovia oivalluksia.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä12870

KEPU tässä suurimman avauksen teki: Ilmoitti suoraan, että me ei haluta Natoon!

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä12870

Kansa antoi äänensä: 59% vastustaa, ja eniten nuorin ikäluokka haastatelluista. Kansalaiset vaativat myös puolueiden kannat esille... näemme nyt tulevissa Eduskuntavaaleissa, kuinka kansalaisvaade toimii...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Kansa antoi äänensä: 59% vastustaa, ja eniten nuorin ikäluokka haastatelluista. Kansalaiset vaativat myös puolueiden kannat esille... näemme nyt tulevissa Eduskuntavaaleissa, kuinka kansalaisvaade toimii...

Kyselyn otos taisi olla tuhat. Selvitä itsellesi Suomen väkiluku ja vertaa sitä tuohon SG:n otokseen. Sen jälkeen mieti puhuiko kansa vai ei. Jos vastauksesi on positiivinen unohda koko juttu tai kysy viisaammaltasi.

Ilkka Luoma
Kansa antoi äänensä: 59% vastustaa, ja eniten nuorin ikäluokka haastatelluista. Kansalaiset vaativat myös puolueiden kannat esille... näemme nyt tulevissa Eduskuntavaaleissa, kuinka kansalaisvaade toimii...

Nuorten vastustus on ymmärrettävää jos on perinteinen pelko tykinruuaksi joutumisesta. Vapaaehtoiset menkööt jos haluavat. Itse kysymykseen en ota kantaa.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä12870
teijoster
Ilkka Luoma
Kansa antoi äänensä: 59% vastustaa, ja eniten nuorin ikäluokka haastatelluista. Kansalaiset vaativat myös puolueiden kannat esille... näemme nyt tulevissa Eduskuntavaaleissa, kuinka kansalaisvaade toimii...

Nuorten vastustus on ymmärrettävää jos on perinteinen pelko tykinruuaksi joutumisesta. Vapaaehtoiset menkööt jos haluavat. Itse kysymykseen en ota kantaa.

................

Kriisinhallintajoukkoihin on enemmän pyrkijöitä kuin otetaan, mutta ne ovatkin EU-maiden joukkoja ilman suoraa Nato-kytkentää...., monet halukkaat ovat nuoremmasta päästä

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat