Seuraa 
Viestejä45973

Mielestäni olisi kohtuullista saada valita asuinpaikaksi sellainenkin vaihto-ehto, että autoilu ja pakokaasuttaminen olisi kiellettyä.

Lapsetkin saisivat leikkiä raittiissa ympäristössä.

Nauroin kaupungilla kun äiti veti pulkassa ilmeisesti tytärtään. Liikennevaloissa äiti katseli maisemia ja lapsi veti Volvon perästä pakokaasut suoraan päin naamaa

Miksi kaikki kiellot ja sallimukset pitää olla kaikkialla?

Eikö kiellot voisi panna yhteen kaupunkiin, jonne pervot voisivat mennä rikkomaan niitä?

Sallimukset omaan kaupunkiin, ihan niin kuin Vapaa Kaupunki Tanskassa?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Jos on pakokaasuton kaupunki, niin miten siellä saadaan ruokaa ja tarvikkeita, ruokaa voisi saada viljasta, sitä hevosilla tai sähköautoilla kuskata kauppoihin ja leipomoihin, tarvikkeita ei voi tuoda muuta kuin sähköjunalla.
Poliisiasema, sairaala, koulu, ja palolaitos tarvitsevat autoja, mutta ei saa olla pakokaasuja. Busseista, poliisiautoista, ambulansseista ja paloautoista tulee pakokaasuja joten pitäisi käyttää sähköisiä autoja kaupungissa. Mutta mistä nämä autot saavat energian, valtion verkostako, aika paljon tarvitaan energiaa autojen sähköakkujen lataamiseen, joten kaupunki pitäisi olla aurinkoisella ja tuulisella rannikolla jonka läpi virtaa joki jotta se saisi energiaa.
Aurinkokennoista energiaa, tuulivoimaa, vesivoimaa ja onhan jo kehitetty voimaloita jotka generoivat virtaa aalloista. Tulevaisuudessa varmaan kaikki kulkuneuvot kulkevat sähköllä ja sähkö tuotetaan ympäristöystävällisillä keinoilla tuulella auringolla vedellä ja fuusiovoimalla joka on kaukana tulevaisuudessa, vai onko?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42772
hoh hoijaa
Mielestäni olisi kohtuullista saada valita asuinpaikaksi sellainenkin vaihto-ehto, että autoilu ja pakokaasuttaminen olisi kiellettyä.Oletko kuullut sellaisesta asiasta kuin maaseutu. Jos asut suomalaisessa kaupungissa, kulje joskus 50 km keskustasta poistpäin, niin tulet maaseudulle. Siellä on laajoja alueita ilman asuinrakennuksia. Osa maasta on aurattu pelloiksi, joilla kasvatetaan matalia kasevja ja sitten on metsää, jossa kasvatetaan puita. Hyvällä tuurilla voi olla jopa pieni pläntti oikeaa metsää jossa kasvaa puita ja muita kasveja, mutta ne ovat harvinaisia nykyään.

Ei maallakaan autoilu ole kiellettyä, pikemminkin välttämätöntä, mutta kun pystyttää kämppänsä kilometrien päähän isoista teistä, ei pakokaasualtistusta käytänössä ole.


Lapsetkin saisivat leikkiä raittiissa ympäristössä.Toteutuu maaseudulla hyvin. Sillä rahalla kun kaupungin keskustasta saa ahtaan kerrostalokoirankopin, maalla saa ison talon ja tyypillisen kaupunkikorttelin verran omaa pihaa, jonka voi vaikka aidata lapsiturvalliseksi.


Miksi kaikki kiellot ja sallimukset pitää olla kaikkialla?

Tätä minäkin ihmettelen. Ihan hyvin voisi olla erilaisia paikallisia käytäntöjä. Nipottajat voisivat muuttaa kaltaistensa kanssa puunatuille alueille, joissa kaikki hauska olisi kiellettyä, ja vapaamielisemmät voisivat asua omassa kaupungissaan, jossa olisi vain minimaalinen lainsäädäntö. Ehkä ihmisen kotipaikkarakkaus estää tuollaisen. Moni haluaa, että oma lapsuuden asuinpaikka on sellainen kuin itse haluaa.

Ehkä kaupunkejakin paremmin erot sopisivat taloyhtiöihin. Luulen että niissä valinnanvara toimisi paremmin. Voisi olla nipottajien taloyhtiö, josta osakkeen ostavat sitoutuvat kulkemaan huopatossuilla ja kuuntelemaan TV:tä kuulokkeilla. Voisi olla teknologiafriikkien taloyhtiö, joihin sääntöjen mukaan hankittaisiin kaikki mahdolliset TV-kanavat ja superhyperlaajakaistat kustannuksista piittaamatta. Voisi olla pihtarien taloyhtiö, johon ei hankittaisi mitään uutta ja annetaisiin rakennusten rappeutua aivan minimaalisin korjauksin. Sitten voisi olla hulttioiden yhtiö, jonka järjestyssäännöt kieltäisivät ainoastaan naapurin toiminnasta valittamisen. Jokaisen yhtiön luonne olisi kirjattu sääntöihin, ja asunnon ostaja tai vuokraaja voisi valita omalle luonteelleen sopivan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kielto asua samassa paikassa viittä vuotta kauempaa loisi dynamikkaa ihmisten välisiin suhteisiin kun tietäisi ettei siinä loppuikää nuhjata.
Sama työelämässä on osoittautunut varsin toimivaksi järjestelyksi.

En keksi juuri mitään ongelmia, mitä tuo aiheuttaisi. Pahin este on tuo rakastuminen maisemiin ja rakennuksiin. Itse en ole sitä ehtinyt tekemään muuttojen lomassa.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42772
tietää
Kielto asua samassa paikassa viittä vuotta kauempaa loisi dynamikkaa ihmisten välisiin suhteisiin kun tietäisi ettei siinä loppuikää nuhjata.
Sama työelämässä on osoittautunut varsin toimivaksi järjestelyksi.

En keksi juuri mitään ongelmia, mitä tuo aiheuttaisi. Pahin este on tuo rakastuminen maisemiin ja rakennuksiin. Itse en ole sitä ehtinyt tekemään muuttojen lomassa.

Luultavasti se aiheuttaisi turvallisuushakuisilla ihmisillä suuren määrän mielenterveyden ongelmia. Työpaikkojen epävarmuus aiheuttaa sitä jo nyt. Vaikka alituinen muutos sopii joillekin, yhteiskunnan pitäisi pyrkiä tarjoamaan turvallisuutta ja jatkuvuutta arvostaville mahdollisuuksia mahdollisimman suureen pysyvyyteen olosuhteiden puolesta. Moni olisi varmasti valmis työskentelemään pienelläkin palkalla, jos voisi saada varmuuden siitä että työpaikka pysyy eläkeikään asti. Moni on myös valmis uhraamaan asumiseensa valtavasti ylimääräisiäkin voimavaroja (esimerkiksi vanhukset), kunhan saa pysytellä tutussa kodissa.

Tuollainen laki olisi todennäköisesti minullekin riittävä syy vaihtaa asuinmaata, vaikka muuten ulkomaille muutto onkin yksi pahimmista kauhukuvista.

deepndark
Seuraa 
Viestejä2656

mene tarzaniksi viidakkoon jos ei muuten kelpaa. miks jotkut ihmiset ei elä täysillä vaan yrittää equilibriumoida kaiken.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Keskustelu meni taas ihan metsään alkuperäisestä. Kai se oli hupijutuksi tarkoitettukin. Mutta sen voisi ottaa todestakin: asuinalueet, joissa paikoitusalueet (mieluummin pysäköintitalot, paikoitusalueet rumentavat koko tienoon) alueen sivulla, ja puomit estävät tarpeettoman "huoltoajon" (minulla on karvaita kokemuksia rivitaloasumisesta, jossa joidenkin "huoltoajo" tapahtui monta kertaa päivässä 3 m:n päässä ikkunoistani, pakokaasut tulvivat sisälle jatkuvasti). Tarpeellisen huoltoajon sattuessa puomit voisi nostaa niinkuin muinoin metsätiellä lehmäveräjät. Kyllä olisi lapsilla ja vanhuksilla onnen päivät kirmailla kylänraitilla tarvitsematta pelätä autoja ja pakokaasuja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat