Seuraa 
Viestejä14135

[size=150:22hwmmu0]Kenraalit johtivat joukkojaan usein edestä, toimitusjohtajat tänään taas yläkerroksista kaukana alaisista[/size:22hwmmu0]

Toisessa maailmansodassa käytiin maailmanhistorian suurimmat taistelut, joissa tulos oli ehdoton vaatimus. Henkilöjohtaminen oli yhteenkuuluvuuden ratkaisu. Työt tehtiin henkensä kaupalla antaen sen ainoan, mitä kullakin on. Rintamakenraali oli taistelurajapinnassa oikeasti 'iholla'. Tämän päivän 'siviilikenraali' on tornissaan - nähden harvoin joukkojaan.

Tuloerot ovat suurentuneet. Ihmiset ovat todella eriarvoisia, johtamista sen varsinaisessa merkityksessä ei ole. Johtamisen periaate on raha viivan alla, jos sitäkään. Johtaminen on omien etujen valvontaa. Johtajat eivät ole rintamassa kohtaamassa asiakastansa tai vihollistaan kuten olivat sotien kuuluisimmat johtajat.

Neuvostoliiton marsalkka Georgy Zukov, saksalainen sotamarsalkka Erich von Manstein, sotamarsalkka Erwin Rommel, suuramiraali Karl Dönitz sekä Suomesta jalkaväen kenraali, 1. lk.:n Mannerheim ristinritari Erik Heinrichs (hän komensi Suomen kautta-aikain suurinta sotilaskeskittymää, Karjalan Armeijaa / 100.000 miestä), Karjalan kannaksen ratkaisutaistelujen komentaja, kenraaliluutnantti Karl Oesch ja kaksinkertainen Mannerheim-ristin ritari, 3. divisioonan päällikkö, kenraalimajuri Aaro Pajari. Kenraaleiden päiväraha Talvisodassa oli 75 markkaa, kun miehistö sai 5 markkaa ja alikersantti 10 markkaa. Tuolloin bensiini maksoi 2,78 markkaa per litra, perunat 0,70 markkaa per kilo ja naudanlihaa sai 7 markalla kilon. Maidosta divisioona maksoi suoraan maanviljelijälle 2 markkaa litrasta.

Kunnia oli arvo kentillä, jossa mies koki suurimmat tekonsa - siellä ei säästelty tai pakoiltu, vaan vastuu kannettiin viimeiseen saakka. Saksalaiset menettivät suurimman määrän kenraaleja rintamilla. Kenraali oli tuolloin divisioonansa, yhtiönsä toimitusjohtaja täydellä vastuulla. Vastuu ei ollut vain päämäärä, vaan myös henki, niin oma kuin alaistenkin.

Tämän päivän toimitusjohtaja monissa yhtiöissä ei itseasiassa tiedä mitään yhteisestä vastuusta ja nimenomaan sen kannosta. Rintamilla vastuut kannettiin. Divisioonassa oli tyypillisesti 10.000 miestä, siis suuri 'osakeyhtiö'. Tuossa yhtiössä ei ollut YT-neuvotteluja, eikä myöskään lakkoja. Siellä oli tavoite, kunnia ja pakottava tarve menestyä tuhlaamatta omia voimia turhaan. Kaikilla oli tehtävänsä.

Kenraalit saivat myös palkkaa, olivathan he vakinaisessa palveluksessa nauttien myös erilaisia etuisuuksia vastapainoksi vastuulle, jonka laajuus ja paino olivat eri dekadeilla kuin rauhanajan kvartaalipelinappuloilla, jossa yhteenkuuluvuudesta ei ymmärretä mitään, on vain raha, ei kunniaa ja panostusta täysillä yhtiönsä, 'divisioonansa' eteen.

Neuvostoliiton armeijassa kuuluisin marsalkka, Stalinin luottomies Zukov komensi suurimmillaan armeijaa, jonka kokoista yhtiötä ei ole koko maailmassa. Zukovilla oli alaisia enimmillään yli miljoona. Zukov sai myös palkkaa, tosin ilman veronmaksuvelvollisuutta. Palkka vastasi tänä päivänä rahamäärää, mitä noin 30.000 euroa edustaa, tosin sen jälkeen kotiin ei enää riittänyt kopekoita. Zukovilla oli myös vapaa-autoetu kuljettajalla, sekä esikunta. Vastuu seurasi jatkuvasti kintereillä. Vastuu oli miehistä, vastuu oli saavutuksista ja vastuu oli tavasta toimia, siten että ylipäällikön tahto toteutui. Zukov kantoi vastuunsa, ylennettiin Neuvostoliiton sankariksi useaan kertaan, sai ratsastajapatsaan ja paikan Stalinin 'sydämessä'.

Kolmannen valtakunnan vastine Zukoville oli von Manstein. Hän oli myös marsalkka ja komensi vajaata miljoonaa miestä. Von Mansteinin palkka oli vastaavuutena noin 20.000 nykyeuroa kuukaudessa samalla vapaalla-autoedulla ja esikunnalla sekä sotilaspalvelijoilla kuin neuvostoliittolainen vastineensa.

Vastuu miehistä, vastuu esimiehelle, vastuu Isänmaalle ja vastuu miestensä hengistä oli raskas. Työaika oli jatkuva. Von Manstein kuten sotamarsalkka Erwin Rommel olivat ihailtuja miestensä silmissä. He antoivat itsensä kokonaan peliin, erityisesti Rommel. Rommel viihtyi aivan etulinjassa, hän kohosi vihollisen keskuudessa legendaksi. Rommel sai palkkansa (nykyarvo noin 10.000 euroa kuukaudessa) ohella kantaa hinnan kunniastaan, uskollisuudestaan Isänmaalle, sen kaikkein kalleimmalla tavalla. Rommel riisti itseltään hengen vaihtoehtona teloituksesta omiensa taholta, ollen vainoharhaisesti epäiltynä korkeimman esimiehensä salamurhahankkeeseen. Rommel kuoli syyttömänä. Hän jäi alaistensa mieliin esimiehenä, jolle joukot, sotilaat - siis alaiset olivat kaiken ratkaisu. Rommel menestyi loistavalla johtamistyylillään ja miehiään säästävillä taistelutavoilla.

Suomalaiset kenraalit rintamalla tekivät erityisesti Talvisodassa ja Jatkosodan -44 kesällä pienoisen ihmeen taistellen miestensä rinnalla sodassa, joka maksoi heille palkkaa noin 8.000 nykyeuroa kuukaudessa ilman optioita ja bonuksia. Tai oikeastaan heillä oli optio; se oli Isänmaan vapaus ja kunnia palvella maatansa. Tuolloin oli vielä arvot, oli päämäärä, oli kyky huolehtia alaisista ja kyky kantaa vastuu. Heinrichs, Oesch ja Pajari tekivät sen, mitä heiltä odotettiin. He olivat mukana tehden tuloksen, jossa saavutettuja optioita ei kadehdittu, vaan koko kansa oli yhtenä miehenä ja naisena yhteisen asian puolesta tekemässä sen, mistä vieläkin suomalaiset voivat olla ylpeitä.

Palkka tai palkkiot, optiot sekä muut etuisuudet eivät olleet se ratkaisevin vaikute. Oleellista oli tehdä työnsä joukkueena, johtajana, vastuunkantajana ja esimerkkinä kunniantunnosta, jossa alaisten taistelukyky (työskentelykyky) ja hyvinvointi oli yksi päällimmäisiä tavoitteita. Tuolloin ymmärrettiin, kuinka tulos ja tavoite saavutetaan. Tulos tehtiin yhdessä; kurilla, komennolla, mutta kunnioituksella ja oikeudenmukaisuudella arvostaen kunkin panosta kuten omaansa.

Kuinka nyt johdetaan rauhanajan 'divisioonia', omia sotilaita, jotka samalla tavalla tekevät joukkona sen tuloksen, mitä odotetaan omistajilta? Suurena erona on se, että ennen tämä omistaja oli kansa ja valtio. Nyt se on pääoma, tuo raha, jolla ylläpidetään kulutusyhteiskuntaa ilman kunniantuntoa ja arvostusta joukkueesta, joka lopulta tänä päivänäkin tekee sen todellisen työn päämäärän eteen. Mihin on kadonnut nykypäivän ylimpien 'upseereiden' kunniantunto ja aito vastuunkanto?

Ilkka Luoma

(Äänestyksessä on laskettu, että Suomessa keskiarvopalkka on noin 2.400 euroa kuukaudessa (br.) ja ideana äänestyksessä on se, että saisimme selville noin periaatteellisesti, kuinka monta kertaa arvokkaampi on yhtiön ylin johto kuin 'lattiataso', ... siis mielipiteinä)

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 4
  • alas 3

Sivut

Kommentit (149)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14135

Tarkennuksena pitää mainita, että Neuvostoliitossa oli tapana saada "palkkapussissa" virallisen palkkanauhan summan lisäksi niin sanottua 'harmaata rahaa' saman verran kuin virallistakin..., nykyisin muuten sama systeemi, paitsi siinä, että virkamiehistö ottaa sen suoraan kuluttajilta "palvelumaksuina".

Zukovilla oli lisäksi muitakin virkoja, joista herui palkkaa...

Vuoteen 1962 saakka Neuvostoliitossa armeijan ylimmillä kenraaleilla palkka vastasi silloista meidän 7.500 markkaa ( itseasiassa kertaa 100), tuolla rahalla sai mm. Suomessa uuden Opel Kadett henkilöauton (1964)

Lisäksi Nliitossa oli kenraaleilla muita mielenkiintoisia etuisuuksia, mutta silti ne jäävät kauaksi nykyjohtajien optioiduista palkkioista kaikkinensa...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14135

Edelleen tarkennuksena, koska joku asiaa tietävä "eksyy" myös tähän ketjuun:

Päivärahat Suomen Talvisodassa / joulukuu 1939. Päivärahalistaukset tehtiin ylimääräisten harjoitusten lomakkeelle divisioonatasolla joukko-osastoittain. Muutoinkin divisioona oli kuin talousyksikkö, jossa ostettiin mm. divisioonan laskuun joulukoristeita, sian läskiä, hevosen loimia, piikkilankaa ja kenkäharjoja jne... Jos jotain haluttaa tutkia asioita tarkemmin niin Hgissä Sota-arkisto on oikea paikka... voit kurkistella mitä tuolloin päivittäistoimintana rintamillamme tapahtui...

Kenraalit 75 mk/ päivä
Everstit 50 markkaa
Ev.luutnantit 40 mk
majurit 30 mk
kapteenit 25 mk
luutnantit 20 mk
ylikersantit 12 mk

Kenraalit ja puolustusvoimien palveluksessa olevat saivat lisäksi palkan palvelusvuosilisineen. Vaarallisen työn lisää ei maksettu, kuten nykyisin

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Zukov kantoi vastuunsa, ylennettiin Neuvostoliiton sankariksi useaan kertaan, sai ratsastajapatsaan ja paikan Stalinin 'sydämessä'.

Stalin koki Zukovin uhaksi jä hyllytti hänet. Ilman kansansuosiotaan Zukov olisi päässyt hengestään.
Se hevonen oli aiemmin heittänyt Stalinin selästään ja samaa hän toivoi Zukoville, mitä kopukka ei kuitenkaan tehnyt.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14135
suuri kurpitsa
Ilkka Luoma
Zukov kantoi vastuunsa, ylennettiin Neuvostoliiton sankariksi useaan kertaan, sai ratsastajapatsaan ja paikan Stalinin 'sydämessä'.Stalin koki Zukovin uhaksi jä hyllytti hänet. Ilman kansansuosiotaan Zukov olisi päässyt hengestään.
Se hevonen oli aiemmin heittänyt Stalinin selästään ja samaa hän toivoi Zukoville, mitä kopukka ei kuitenkaan tehnyt.

Stalinin sydän oli "lainattuna", ... Zukov oli kiistaton Neuvostoliiton arvostetuin sotasankari ja Stalin tiesi tämän.... Stalinin toimintamallissa ei hänen tuntema todellinen arvostus kokenut vähättelyä, vaikka välillä "kurmootti" poikia Stalin jakoi varoituksia..., kullekkin tavallansa.

Sen sijaan Z joutui Nikitan aikana niin suosioon kuin paitsioon.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma

Stalinin sydän oli "lainattuna", ... Zukov oli kiistaton Neuvostoliiton arvostetuin sotasankari ja Stalin tiesi tämän.... Stalinin toimintamallissa ei hänen tuntema todellinen arvostus kokenut vähättelyä, vaikka välillä "kurmootti" poikia Stalin jakoi varoituksia..., kullekkin tavallansa.

Sen sijaan Z joutui Nikitan aikana niin suosioon kuin paitsioon.

Älä taas valehtele.

Teksissäsi käytit heittomerkkejä, joiden merkitys kieliopillisesti on käsittämätön.

Yleisellä tasolla asia ei muutu päinvastaiseksi vaikka tekstiin viljelee vaikka minkälaisia välimerkkejä.

Kai siellä ammattikoulussa äidinkietäkin opetettiin?

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14135
suuri kurpitsa
Ilkka Luoma

Stalinin sydän oli "lainattuna", ... Zukov oli kiistaton Neuvostoliiton arvostetuin sotasankari ja Stalin tiesi tämän.... Stalinin toimintamallissa ei hänen tuntema todellinen arvostus kokenut vähättelyä, vaikka välillä "kurmootti" poikia Stalin jakoi varoituksia..., kullekkin tavallansa.

Sen sijaan Z joutui Nikitan aikana niin suosioon kuin paitsioon.
Älä taas valehtele.

Teksissäsi käytit heittomerkkejä, joiden merkitys kieliopillisesti on käsittämätön.

Yleisellä tasolla asia ei muutu päinvastaiseksi vaikka tekstiin viljelee vaikka minkälaisia välimerkkejä.

Kai siellä ammattikoulussa äidinkietäkin opetettiin?

..................

Ilmeisesti juuri tuo äidinkieli on jäänyt lukijalta nyt hieman velipuolen asemaan ... Välimerkeillä, sijamuodoilla ja mm. painotuksilla on suuri merkitys, joskin se vaatii lukijalta tarkkaavaisuutta ja ymmärrystä lukemaansa kohtaan , mutta elämme tietenkin myös tulkinnan vapaassa maassa...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma

Ilmeisesti juuri tuo äidinkieli on jäänyt lukijalta nyt hieman velipuolen asemaan ...
Jos itseäsi tarkoitat niin pitää paikkaansa.

Ilkka Luoma

Välimerkeillä, sijamuodoilla ja mm. painotuksilla on suuri merkitys, joskin se vaatii lukijalta tarkkaavaisuutta ja ymmärrystä lukemaansa kohtaan , mutta elämme tietenkin myös tulkinnan vapaassa maassa...

Pitää paikkaansa. Niitä on vain osattava käyttää oikein - tämähän se ongelmasi on.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14135
suuri kurpitsa
Ilkka Luoma

Ilmeisesti juuri tuo äidinkieli on jäänyt lukijalta nyt hieman velipuolen asemaan ...
Jos itseäsi tarkoitat niin pitää paikkaansa.

Ilkka Luoma

Välimerkeillä, sijamuodoilla ja mm. painotuksilla on suuri merkitys, joskin se vaatii lukijalta tarkkaavaisuutta ja ymmärrystä lukemaansa kohtaan , mutta elämme tietenkin myös tulkinnan vapaassa maassa...Pitää paikkaansa. Niitä on vain osattava käyttää oikein - tämähän se ongelmasi on.

.............

oliko se niin, että toisen silmässä rikka ja omassa malka Suomen kielessä on vähintäänkin kolme pääasiaa:
-huoliteltu kielioppi - välimerkkeineen
-ymmärrettävä sisältöasu, siis helpoke luetun ymmärrykselle
-kyky lukea myös sisällöltään vaativaa tekstiä --> sisälukutaito

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

.
Seuraa 
Viestejä847

Voisitko tarkentaa mitä "keskiarvopalkka" tarkoittaa?

2400 vuodessa
2400 kuukaudessa, 28800 vuodessa (aika vähän)
2400 viikossa, 124800 vuodessa (ammattilaisen palkka)

Viimeiset 10 vuotta olen allekirjoittanut vain vuosipalkkasopimuksia.

.
Voisitko tarkentaa mitä "keskiarvopalkka" tarkoittaa?

2400 vuodessa
2400 kuukaudessa, 28800 vuodessa (aika vähän)
2400 viikossa, 124800 vuodessa (ammattilaisen palkka)

Viimeiset 10 vuotta olen allekirjoittanut vain vuosipalkkasopimuksia.

kuukausipalkka. Se on suomalaisne keskimäärinen kuukausipalkka se 2400 euroa. uskomatttoman iso muuten kaikkien mielestä, joille olen jutellut. Useimmat tutut kun tienaavat noin tonnin, niin 2400 tienaava on jo isokin herra ja hidalgo heidön mielestään.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14135
.
Voisitko tarkentaa mitä "keskiarvopalkka" tarkoittaa?

2400 vuodessa
2400 kuukaudessa, 28800 vuodessa (aika vähän)
2400 viikossa, 124800 vuodessa (ammattilaisen palkka)

Viimeiset 10 vuotta olen allekirjoittanut vain vuosipalkkasopimuksia.

................

Keskiarvopalkka on 2005 /Työvoimaministeriö: 2.500e/kk ja käteen jää ka. 1.700e/kk. Vuonna 2003 Metsäteollisuus ry listasi heidän keskiarvopalkakseen 30.000e/v. Siivoojat saivat keskimäärin 1.900e/kk , br.

Voidaan sanoa, että tämä 2.400e/kk br. lienee hyvin liki oikeaa suomalaisten keskiarvopalkkaa kuukaudessa.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma

Tuloerot ovat suurentuneet. Ihmiset ovat todella eriarvoisia, johtamista sen varsinaisessa merkityksessä ei ole.

Vapaassa maassa ihmiset ovat sen "arvoisia" kuin mitä itsestään tekevät. Ottaako kullassa kylpevä, optiosalkkua kanniskeleva "ökyporvari" päähän? Epäilemättä. Estääkö hän sinua perustamasta yritystä tai ryhtymästä optiomiljonääreksi?

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039
Ilkka Luoma
suuri kurpitsa
Ilkka Luoma

Stalinin sydän oli "lainattuna", ... Zukov oli kiistaton Neuvostoliiton arvostetuin sotasankari ja Stalin tiesi tämän.... Stalinin toimintamallissa ei hänen tuntema todellinen arvostus kokenut vähättelyä, vaikka välillä "kurmootti" poikia Stalin jakoi varoituksia..., kullekkin tavallansa.

Sen sijaan Z joutui Nikitan aikana niin suosioon kuin paitsioon.
Älä taas valehtele.

Teksissäsi käytit heittomerkkejä, joiden merkitys kieliopillisesti on käsittämätön.

Yleisellä tasolla asia ei muutu päinvastaiseksi vaikka tekstiin viljelee vaikka minkälaisia välimerkkejä.

Kai siellä ammattikoulussa äidinkietäkin opetettiin?
..................

Ilmeisesti juuri tuo äidinkieli on jäänyt lukijalta nyt hieman velipuolen asemaan ... Välimerkeillä, sijamuodoilla ja mm. painotuksilla on suuri merkitys, joskin se vaatii lukijalta tarkkaavaisuutta ja ymmärrystä lukemaansa kohtaan , mutta elämme tietenkin myös tulkinnan vapaassa maassa...


Näinhän se menee. Jos Ilkka ei osaa, vika on lukijassa, ei Ilkassa. Ei mitään uutta Auringon alla.

Ps. Ike; kun kerran pyrit kirjoittamaan turinasi lehtijutun muotoon, suosittelen: ISBN: 9525123510. Luja usko omiin kirjallisiin taitoihin ei valitettavasti tee uskovasta taitavaa.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14135
asdf
Ilkka Luoma
suuri kurpitsa
Ilkka Luoma

Stalinin sydän oli "lainattuna", ... Zukov oli kiistaton Neuvostoliiton arvostetuin sotasankari ja Stalin tiesi tämän.... Stalinin toimintamallissa ei hänen tuntema todellinen arvostus kokenut vähättelyä, vaikka välillä "kurmootti" poikia Stalin jakoi varoituksia..., kullekkin tavallansa.

Sen sijaan Z joutui Nikitan aikana niin suosioon kuin paitsioon.
Älä taas valehtele.

Teksissäsi käytit heittomerkkejä, joiden merkitys kieliopillisesti on käsittämätön.

Yleisellä tasolla asia ei muutu päinvastaiseksi vaikka tekstiin viljelee vaikka minkälaisia välimerkkejä.

Kai siellä ammattikoulussa äidinkietäkin opetettiin?
..................

Ilmeisesti juuri tuo äidinkieli on jäänyt lukijalta nyt hieman velipuolen asemaan ... Välimerkeillä, sijamuodoilla ja mm. painotuksilla on suuri merkitys, joskin se vaatii lukijalta tarkkaavaisuutta ja ymmärrystä lukemaansa kohtaan , mutta elämme tietenkin myös tulkinnan vapaassa maassa...


Näinhän se menee. Jos Ilkka ei osaa, vika on lukijassa, ei Ilkassa. Ei mitään uutta Auringon alla.

Ps. Ike; kun kerran pyrit kirjoittamaan turinasi lehtijutun muotoon, suosittelen: ISBN: 9525123510. Luja usko omiin kirjallisiin taitoihin ei valitettavasti tee uskovasta taitavaa.

.................

Missä se osaamattomuus oli, missä oli se vika, joka aiheutti kalabaliikin, pitäisikö se kertoa, eikä vain todeta, että vikaan meni. Juttuhan lähti liikkeelle alunalkaen näistä merkeistä --->' ... ' sitten kommentoin sitä samaa merkein " ...", noilla on tietenkin hienokseltaan eri merkitys. Mikä on lainausmerkki ja mikä heittomerkki, jos katsoo alkuperäistä ' ... ' nämä merkit omaavaa vastinetta, niin missä oli se virhe, kysyy epätietoinen

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039
Ilkka Luoma
Missä se osaamattomuus oli, missä oli se vika, joka aiheutti kalabaliikin, pitäisikö se kertoa, eikä vain todeta, että vikaan meni. Juttuhan lähti liikkeelle alunalkaen näistä merkeistä --->' ... ' sitten kommentoin sitä samaa merkein " ...", noilla on tietenkin hienokseltaan eri merkitys. Mikä on lainausmerkki ja mikä heittomerkki, jos katsoo alkuperäistä ' ... ' nämä merkit omaavaa vastinetta, niin missä oli se virhe, kysyy epätietoinen

"Se osaamattomuus" oli ja mitä todennäköisimmin on edelleen samassa paikassa, josta ohjaillaan sormiasi, jotka näpyttelevät viestisi. Jos tässä kertoo vain yhden vian - sen sijaan, että kertoo, että nyt mennään kokolailla päin hongikkoa - se ei auta lopputulosta. Tämän kyseisen vian voi tietysti korjata, mutta jos niitä on liukuhihnalta tulossa tuhatmäärin lisää, yhden vian korjaaminen on turhaa. Muutoksen pitää tapahtua tuotantolaitoksessa, ei liukuhihnalla.

Ajatellaanpa mahdollisimman yksinkertaisesti. Ajatellaan vaikkapa tikan heittoa. Jos heittäjä heittää kaikki tikat taulun ulkopuolelle, auttaako häntä ohje, että tikkojen pitäisi osua tauluun? Minun mielestäni ei. Jos heittäjälle osoittaa virheen, se ei tee hänestä parempaa heittäjää.

Tämän heittäjän pitäisi itse harjoitella heittämään tikkaa siten, että sillä osuu tauluun, mielellään mahdollisimman keskelle. Heittäjän pitäisi siis ensin opetella tekemään sitä mitä yrittää, eikä paiskoa tikkojaan ympäri tienoota vain siksi, että haluaa olla tikanheittäjä.

Mikäli symboliikka menee yli hilseen, opetus on tämä: opettele ennen kuin ryhdyt. Jos ryhdyt toimeen vasta-alkajan innolla, ilman taitoa, joudut myös kohtaamaan tilanteita, joissa taidottomuus huomataan.

Mutta väliäkö hällä, senhän voi panna lukijan piikkiin.

Ilkka Luoma
[

Missä se osaamattomuus oli, missä oli se vika, joka aiheutti kalabaliikin, pitäisikö se kertoa, eikä vain todeta, että vikaan meni. :
Pyydä että joku luettua ymmärtävä selvittää asian sinulla.

Ilkka Luoma
[
Juttuhan lähti liikkeelle alunalkaen näistä merkeistä --->' ... ' sitten kommentoin sitä samaa merkein " ...", noilla on tietenkin hienokseltaan eri merkitys. Mikä on lainausmerkki ja mikä heittomerkki, jos katsoo alkuperäistä ' ... ' nämä merkit omaavaa vastinetta, niin missä oli se virhe, kysyy epätietoinen

1. Heittomerkki on kirjaimenkaltainen merkki, jolla korvataan puuttuvia kirjaimia sanasta. Vastaava symboli: ’

2. suomen kielen välimerkki, jolla erotetaan tekstistä lainattu osa tai puherepliikki. Vastaava symboli ”

Huomaa: kumpikaan merkeistä ei käännä asiaa päin vastaiseksi suomen kielessä.

Toista on Ilkka Luoma -talk: Ulkona on "kylmä" = en itse asiasta tiedä asiasta mitään enkä ole sitä väittänytkään, koska sanalla "kylmä" on lainausmerkit.

Ilkka:

Suomen kielessä on vähintäänkin kolme pääasiaa:
-huoliteltu kielioppi - välimerkkeineen
-ymmärrettävä sisältöasu, siis helpoke luetun ymmärrykselle
-kyky lukea myös sisällöltään vaativaa tekstiä --> sisälukutaito

LOL Helpottavaa, että muillakin on vaikeuksia tämän Ajatusten Tonavan tekstien ymmärtämisessä. Varsinkin hienostunut välimerkkien käyttö on hymiöiden lisäksi tehnyt monesti sisälukutaitoni kyseenalaiseksi.

Muiden palstalaisten kohdalla ei tätä vaikeutta ole.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14135
Imagine
Ilkka Luoma

Tuloerot ovat suurentuneet. Ihmiset ovat todella eriarvoisia, johtamista sen varsinaisessa merkityksessä ei ole.Vapaassa maassa ihmiset ovat sen "arvoisia" kuin mitä itsestään tekevät. Ottaako kullassa kylpevä, optiosalkkua kanniskeleva "ökyporvari" päähän? Epäilemättä. Estääkö hän sinua perustamasta yritystä tai ryhtymästä optiomiljonääreksi?

..................

Kuinka kävisi, jos kaikki olisivat yhtä tehokkaita, taistelutahtoisia ja itsekkäitä oman etunsa terrierimäisiä puolustajia? Kuinka kävisi, jos ei olisi sääntöjä ohjaamassa "täysin vapaata etuilua", kuinka tällöin kävisi epäilemättä aina olemassa oleville "heikoimmille"?

Liiallisen yksisilmäisyyden ahneuspyrkimyksiä on uutisoinnissa runsaasti, -- tosin media mieluusti "kohottelee" ja paisuttelee tapauksia, nehän ovat hyvin lukuarvoisia kansalaisille. Vastuutalkoot heräävät siinä vaiheessa, kun liian monet joutuvat "ahneuden uhreiksi".....

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Imagine
Ilkka Luoma

Tuloerot ovat suurentuneet. Ihmiset ovat todella eriarvoisia, johtamista sen varsinaisessa merkityksessä ei ole.Vapaassa maassa ihmiset ovat sen "arvoisia" kuin mitä itsestään tekevät. Ottaako kullassa kylpevä, optiosalkkua kanniskeleva "ökyporvari" päähän? Epäilemättä. Estääkö hän sinua perustamasta yritystä tai ryhtymästä optiomiljonääreksi?..................

Kuinka kävisi, jos kaikki olisivat yhtä tehokkaita, taistelutahtoisia ja itsekkäitä oman etunsa terrierimäisiä puolustajia? Kuinka kävisi, jos ei olisi sääntöjä ohjaamassa "täysin vapaata etuilua", kuinka tällöin kävisi epäilemättä aina olemassa oleville "heikoimmille"?

Liiallisen yksisilmäisyyden ahneuspyrkimyksiä on uutisoinnissa runsaasti, -- tosin media mieluusti "kohottelee" ja paisuttelee tapauksia, nehän ovat hyvin lukuarvoisia kansalaisille. Vastuutalkoot heräävät siinä vaiheessa, kun liian monet joutuvat "ahneuden uhreiksi".....

Mielestäsi yrittäjyys ja ahkeruus ovat siis ahneutta?

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14135
Imagine
Ilkka Luoma
Imagine
Ilkka Luoma

Tuloerot ovat suurentuneet. Ihmiset ovat todella eriarvoisia, johtamista sen varsinaisessa merkityksessä ei ole.Vapaassa maassa ihmiset ovat sen "arvoisia" kuin mitä itsestään tekevät. Ottaako kullassa kylpevä, optiosalkkua kanniskeleva "ökyporvari" päähän? Epäilemättä. Estääkö hän sinua perustamasta yritystä tai ryhtymästä optiomiljonääreksi?..................

Kuinka kävisi, jos kaikki olisivat yhtä tehokkaita, taistelutahtoisia ja itsekkäitä oman etunsa terrierimäisiä puolustajia? Kuinka kävisi, jos ei olisi sääntöjä ohjaamassa "täysin vapaata etuilua", kuinka tällöin kävisi epäilemättä aina olemassa oleville "heikoimmille"?

Liiallisen yksisilmäisyyden ahneuspyrkimyksiä on uutisoinnissa runsaasti, -- tosin media mieluusti "kohottelee" ja paisuttelee tapauksia, nehän ovat hyvin lukuarvoisia kansalaisille. Vastuutalkoot heräävät siinä vaiheessa, kun liian monet joutuvat "ahneuden uhreiksi".....
Mielestäsi yrittäjyys ja ahkeruus ovat siis ahneutta?

....................

Ei kaikki. "Nälkä kasvaa syödessä..."

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat