Seuraa 
Viestejä45973

Moni varmaankin on jo kuullut tästä:

On January 6, 2000 a group of musicians and music-loving technologists came together with the idea of creating the most comprehensive analysis of music ever.

Together we set out to capture the essence of music at the most fundamental level. We ended up assembling literally hundreds of musical attributes or "genes" into a very large Music Genome. Taken together these genes capture the unique and magical musical identity of a song - everything from melody, harmony and rhythm, to instrumentation, orchestration, arrangement, lyrics, and of course the rich world of singing and vocal harmony. It's not about what a band looks like, or what genre they supposedly belong to, or about who buys their records - it's about what each individual song sounds like.


Mielekiintoinen ajatus valjastaa hermoverkko analysoimaan musiikkikappaleista erilaisia vivahteita. Olen kokeillut Pandoraa jo jonkin aikaa ja hyvin näyttää toimivan. Sille annetaan jonkin yhtyeen, artistin tai biisin nimi, jonka perusteella järjestelmä hakee soitettavaksi samankaltaisia kappaleita. Jos väliin tulee vähemmän miellyttävä kappale, Pandoraa voi "koulia" ja sanoa että ei halua kuulla juuri sen tyyppistä musiikkia. Ajan kanssa voi siis räätälöidä omia kuuntelutottumuksia vastaavan radioaseman.

http://www.pandora.com/

Suosittelen

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (14)

Jyde
Seuraa 
Viestejä594

Ihan mielenkiinnosta vaan ajattelin, että mitenhän nuo tekijänoikeusjutut on hoidettu tuossa....

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

salai
Seuraa 
Viestejä8898
MarsMan
Moni varmaankin on jo kuullut . . .

Kun klikkaa Tiede-lehden foorumilla "Haku"-painiketta ja kirjoittaa "Etsi avainsanoja" -laatikkoon jotain, saa vaikkapa seuraavan linkin: Hyvää musiikkia ilmaiseksi.

Suosittelen.

Jydelle:

Artisteille maksetaan FAQin mukaan:
How are artists paid for the music that's played on Pandora?

Kuuntelu ei ole ilmeisesti laillista Suomessa:
Why don't you offer Pandora to countries outside of the United States?

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jyde
Ihan mielenkiinnosta vaan ajattelin, että mitenhän nuo tekijänoikeusjutut on hoidettu tuossa....

Asiasta on maininta jossain kohtaa Pandorassa. Jos se osuu silmiini, laitan linkin tänne. Tekijänoikeuksiin liittyvistä seikoista johtuen Pandora ei soita kaikkea, esim. klassinen ja suomalainen musiikki...

Juu, ihan mielenkiintoinen projekti tuo, kokeiltu on.

Mutta last.fm on parempi. Kuinka sitä kuvailisin... Se on vähän kuten Pandora - sielläkin on palvelu, joka muokkaa profiiliasi ja suosittelee uutta musiikkia kuuntelemasi musiikin perusteella. Mutta last.fm:ää käyttääksesi ei tarvitse käyttää musiikin kuunteluun ainoastaan palvelun omaa soitinta, vaan voit ladata plug-in:in esim. Winamppiisi, ja se kerää logia kuuntelemastasi musiikista. Lisäksi last.fm on ilmainen, ja se tarjoaa suunnattoman verkoston ihmisiä, joiden kanssa voi vaikkapa keskustella musiikista sivuston lukuisilla foorumeilla, tai blogeissa. Last.fm:ssä on myös "naapuripalvelu", joka kertoo millä käyttäjistä on samanlainen musiikkimaku kuin sinulla. Ja paljon muuta.

Olen saanut last.fm:stä useita hyviä vinkkejä monien uusien artistien materiaaliin. Omasta mielestäni parhaimpia sivustoja netissä tällä hetkellä.

Löytyy sieltä suomalaista kuten Aavikkoa

oon käyttäny pari kuukautta Pandoraa ja olen aika tyytyväinen

Mummo
Millainen mahtaisi olla USAlainen postinumero, ihan siis vaan näin teoriassa ?:wink:

ZIP Code: 10540 esimerkiksi

Suomessa on Zoice, joka "toimii" samalla periaatteella. Pätkii siis aika usein yms. Postinumeroksi kelpaa myös 12345.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat