Seuraa 
Viestejä45973

Olisikin mukava kuulla miten nykyinen fysiikka selittää elektroniverhon absoboivan fotonin?

Ajatukseni mukaan atomien ytimistä avautuu energia-aaltoja joilla on elektroni ja fotoniluonne.

Fotonihan saadaan pysähtymään tietyssä väliaineessa ja erittäin oleellista on se, että kyséinen väliaine on erittäin kylmää.

Juju on siinä, että silloin atomien ytmistä avautuvat energia-aallot ehtivät avautua niin pienksi erillisiksi kolmiulotteisesti laajeneviksi energiakimpuiksi, että niiden energia vastaa fotonia ja varsinkin fotonin erillisiksi energiakimpuiksi avautuneita energiakimppuja, jotka myös laajenevat ja avautuvat energia-aaltoja.

Jos aine on vähänkään lämpimämpää, atomien ytimistä avautuvat energiakimput eivät ensinnäkään ehdi kiihdyttää vauhtiaan valonnopeuteen ennen kuin kohtaavat atomin ulkokehällä vieressä olevan atomin ytimestä avautuvaa energiaa ja niistä avautuu niin tiheää energiaa, että ne saavat fotonin energian räjähtämään jommalta kummalta sivultaan niin paljon, että fotoni ohittaa nämä noin 90 asteen kulmassa kohtaamana energiakimput, jotka avautuvat atomien ytimistä, jommalta kummalta puolelta.

Mutta silloin kun atomien ytimistä avautuvat energia-aallot saavuttavat valonnopeuden ja valolle ominaisen aallon energiakimppujen energian, niin silloin noin 90 asteen kulmassa kohtaavan fotonipilven erilliset energiakimput eliminoivat toistensa liikkeen ja näin ikäänkuin kaksi fotonipilveä yhdistyy ja sen sisällä erilliset kolmiulotteisesti laajenevat energiakimput avautuvat energia-aaltoja, joilla ne tönivät toisiaan poispäin toisistaan samassa suhteessa kuin laajenevat ja mitä atomien ytimet ympärillä laajenevat.

Absorboinnissa tapahtuva viive tietysti perustuu siihen, että fotonien pysähtymiseen tarvitaan melko raju jarrutus, joka tietysti perustuu siihen, että erillisiin energiakimppuihin tulee edestäpäin tarpeeksi energiaa, joka saa ne räjähtämään energiaa eteenpäin niin paljon että liike saadaan pysähtymään.

Energian eteenpäin avautuminen tietysti kiihtyy sitä muka kuin ketjureaktiona tapahtuva ilmiö etenee. Eli eteenpäin räjähtävät energiaa avautuu noin 90 asteen kulmassa kohdattujen energiakimpujen etuosaa kohti ja näin nämä räjähtävät energiaa enemmän eteenpäin ja tämä taas osuu toisen fotonipilven energiakimppujen etuosaan ja nyt nämä räjähtävät energiaa enemmän jne, kunnes energiakimput ovat eliminoineet toistensa liikkeen ja alkavat yleensä tietysti tönimään toisiaan todella rajusti poispäin toisistaan, jolloin fotoni ns. heijjastuu poispäin atomin ytimestä kiihdyttäen vauhtiaan kohti valonnopeutta.

Tässä tietyssä väliaineessa fotonien erilliset energiakimput kykenevät eliminoimaan toistensa liikkeen niin, ettei kahden yhdistyvän fotonipilven sisään jää ylimääräistä painetta, joka saisi fotonin erilliset energiakimput räjähtämään niin paljon energiaa että niiden liike jatkuisi väliaineessa.

Savor

;):)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (15)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46524
Savor
Olisikin mukava kuulla miten nykyinen fysiikka selittää elektroniverhon absoboivan fotonin?No ala sitten opiskella fysiikkaa. Kannattaa aloittaa klassisella sähkömagnetismilla ja mekaniikalla. Ne ovat kuitenkin perustana kaiken muun oppimiselle. Kun klassinen sähkömagnetismi ja kvanttimekaniikka on hanskassa, voit alkaa perehtyä kvanttielektrodynamiikkaan. Se vastaa kysymykseesi.

Tuo on väkisinkin nollatasolta muutaman vuoden projekti. Kansantajuistuksia on turha lukea, et opi niistä mitään muuta kuin väärinkäsityksiä. Edistynyttä fysiikkaa ei voi kansantajuistaa niin, että pikaisella selityksellä sitä voisi ymmärtää kunnolla. Pikaselityksenä pitää vain hyväksyä se, että sähkömagneettisen kentän kvantti häviää luovuttaen energiansa ja liikemääränsä atomin osasille.


Ajatukseni mukaan atomien ytimistä avautuu energia-aaltoja joilla on elektroni ja fotoniluonne.

Etkö jo kyllästy jauhamaan vuodesta toiseen samoja satuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Savor
Olisikin mukava kuulla miten nykyinen fysiikka selittää elektroniverhon absoboivan fotonin?Pikaselityksenä pitää vain hyväksyä se, että sähkömagneettisen kentän kvantti häviää luovuttaen energiansa ja liikemääränsä atomin osasille.

Etkö jo kyllästy jauhamaan vuodesta toiseen samoja satuja.

-------------------------------------------------------------------------------------

En kyllästy, enkä hyväksy mitään kenttien simsalapim häviämisiä.

Savor

;):)

AnttiR
Onko mitään ilmiötä, jota ei voida selittää paineen vaihtelulla?

Kaikki fysiikan ilmiöt voidaan selittää paineen vaihtelun avulla, koska kaikki perustuu paineen vaihteluun.

Yksi yksinkertainen periaate.

Savor

;):)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46524
Savor
En kyllästyPakko kai se on uskoa.


enkä hyväksy mitään kenttien simsalapim häviämisiä.

No opiskele sitten sitä kvanttisähködynamiikkaa niin ne simsalapimit häviävät. Etkä tarvitse enää edes simsalapimpaineenvaihteluita.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
Savor
Kaikki fysiikan ilmiöt voidaan selittää paineen vaihtelun avulla, koska kaikki perustuu paineen vaihteluun.

Raamattu on totta, koska se on jumalan sana eikä jumalan sana voi olla epätosi.

...tai sitten ei.

Paine perustuu liikemäärän säilymiseen. Joka johtuu inertiasta eli massan hitaudesta eli massan tärkeimmästä ominaisuudesta...

...joka luultavasti puolestaan perustuu avaruuden ja massan vuorovaikutukseen.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

derz
Seuraa 
Viestejä2470
Herra Tohtori
Joka johtuu inertiasta eli massan hitaudesta eli massan tärkeimmästä ominaisuudesta...

...joka luultavasti puolestaan perustuu avaruuden ja massan vuorovaikutukseen.


Ja mitä todennäköisimmin johtuukin! Higgsin kenttä on spin 0 kenttä, joten sillä ei ole mitään ominaisuuksia, mitkä erottaisivat sen tyhjiön kentästä... joten Higgsin kenttä = tyhjiön kenttä..?

∞ = ω^(1/Ω)
- Georg Cantor

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Ajattelin kyllä lähinnä sitä, että kiihtyvässä liikkeessä olevan kappaleen kehittämä gravitaatiokenttä (= avaruuden kaareutuma) on epäsymmetrinen. Jolloin syntyy kappaletta symmetriapisteeseen päin vetävä voima, joka siis täytyy voittaa jotta saavutetaan kiihtyvä liike.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Teidän selityksillä kenttineen sun muine höpö höpöineen on selvä ero ajatukseeni jolla on takanaan jotakin jonka voimme havannoida suoraan.

Palaminen aiheuttaa sen että energia avautuu havaittavasti.

Palamisen avulla saamme aikaiseksi paineen vaihtelua, jota voimme hyödyntää erinäisissä asioissa.

Onko teillä mitään konkreettista havaintoa mistään kentistä tai kaareutuvista tiloista, jotka aivan selvästi on keksitty, jotta fysiikan ilmiöistä voidaan edes puhua, mutta joilla ei ole mitään konkreettista ilmiötä takanaan?

Kun sytytämme esim. puun palamaan niin että havaitsemme puun palavan, niin tarvitsemme siihen energiaa puun ulkopuolelta.

Nyt puun pinnan tuntumassa olevat atomit jatkavat laajenemistaan normaalia nopeammin, jolloin ne alkavat töniä toisiaan poispäin toisistaan niin kovasti että ne irtoavat puusta ja niiden voidaan havaita työntyvän kohti vähemmän tiheää aluetta.

Tuo energia joka puusta irtaantuu saa itse puun vänkäämään aivan aavistuksen verran kohti maapallon keskustaa, samalla kun puu tietysti työntyy sieltä poispäin samassa suhteessa kuin puu suurimmaksi osaksi edelleen räjähtä eli palaa.

Nyt puun pinta vain palaa/räjähtää normaalia nopeammin.

Ja tässä jos missä on sitä loogisuutta, joka nykyfysiikalta puuttuu.

Savor

;):)

Jos joku ei ymmärtänyt miten edellisen viestini puun palaminen liittyy elektroniverhon kykyyn ns. absorboida fotoni, niin kerrompa vielä sen tähän.

Nythän tämän aiheen avausviestissä kertomani ilmiö selittyy juuri niin, että fotonin erillisiin energiakimppuihin tulee energiaa ulkoapäin ja tämä energia saa fotonin erilliset energiakimput räjähtämään enemmän energiaa eteenpäin ja tällä energialla fotonin erilliset energiakimput jarruttavat vauhtiaan väliaineessa.

Pystyykö nykyfysiikka johonkin yhtä loogiseen esitykseen?

Ei pysty.

Savor

;):)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46524
Savor

Pystyykö nykyfysiikka johonkin yhtä loogiseen esitykseen?

Ei logiikka ole mikään tieteenteorian pätevyyden mittari. Logiikka ei ole mikään taikakone joka muuntaa paskan kullaksi. Virheetönkin looginen päättelyketju tuottaa järjettömiä lopputuloksia, jos alkuoletukset ovat järjettömiä.

Ei fysiikan tarkotus ole looginen kauneus, vaan luonnon selittäminen. Jos ja kun luonto on monimutkainen, fysiikka menee pakostakin vaikeaksi. Toisin kun huviteoreetikon rävellys, fysiikka ei voi julistautua totuudeksi kaiken havaittavan yläpuolelle, vaan sen pitää joka hetki altistua suunnattomalle määrälle kokeita, jotka voivat osoittaa sen vääräksi.

Tätä ei pidä sitten tulkita niin, että luulisin hölynpölyssäsi olevan edes logiikan häivää. Sitäkään siinä ei ole.

Esim. meteoriitti saa ilmakehän molekyylit työntymään vastakkaiseen suuntaan entistä nopeammin, koska meteoriitti palaa/laajenee/räjähtää normaalia noopeammin, hankautuessaan ilmakehän molekyyleihin ja niiden atomien ytimistä avautuviin energia-aaltoihin.

Ja näin meteoriitista avautuva energia lisää ilmakehän atomien ytimien välissä liikkuvan energian tiheyttä/energisyyttä, jolloin ne jatkavat toistensa tönimistä kohti vähemmän tiheää aluetta normaalia nopeammin.

Kahden vierekkäin riippuvan kuulan hylkimis ja ikäänkuin vetämisilmiö selittyy tätä meteoriitti-ilmiötä käyttäen.

Saman varauksen omaavista kuulista avautuu sellaisia energia-aaltoja, joissa olevat energiakimput hankautuvat jo ennen kuulan pinnan tavoittamistaan vastaan tulevista energiakimpuista avauneisiin energia-aaltoihin, jotka saavat nämä energiakimput palamaan energiaansa paljon eteenpäin ja kun nämä voimakkaasti palavat energiakimput kohtaavat kuulan atomien ulkokehät ja atomien ytimistä avautuvat energia-aallot, ne räjähtävät/palavat niin paljon energiaa kuulan tällä puolella, että kuulan tämän puolen atomit työntyvät kohti seuraan kerroksen atomien ytimiä niin tehokkaasti, että sinne päin avautuvat energia-aallot saavat ai´kaiseksi ketjureaktion, joka työntää kuulia poispäin toisistaan, samalla kun ne laajenevat kolmiulotteisesti ja työntyvät poispäin maapallon keskipisteestä.

Ja hylkimisilmiö jatkuu, koska nyt kuulista avautuu paljon energiaa toisiaan kohti ja tämä pitää yllä hylkimisreaktiota.

Vaan annas olla kun kuulilla on ns. eri varaus, jolloin toisesta avautuu energisempiä energiakimppuja kuin toisesta?

Nythän kuulien välissä kohtaa eri energian omaavat energiakimput, jotka eivät saa toisiaan palamaan/avautumaan niin paljon energiaa eteenpäin ja näin kyseiset energiakimput syöksyvät kohti kuulia nopeammin ja humahtavatkin atomien ytimien välissä kuulien sisään ja siellä ne alkavat palaa koko ajan nopeammin ja näin ne lisäävät kuulien atomien ytimistä avautuvien energia-aaltojen tiheyttä sitä enemmän mitä pidemmälle kuulan sisällä pääsevät etenemään.

Ja kun energiakimppujen palaminen/avautuminen/räjähtäminen nyt on voimakkaampaa kuulan puolivälin jälkeen kuin ennen puoliväliä, niin silloin kuulan sisäinen paine tönii kuulan kolmiulotteisesti laajenevia atomien ytimiä kohti toista kuulaa, samalla kun kuulat laajenevat kolmiulotteisesti ja työntyvät poispäin maapallon keskipisteestä samassa suhteessa kuin laajenevat.

Esittäkääpä jotakin yhtä loogista ja yhtä konkreettiseen havaintoon perustuvaa.

Konkreettinen havaintonihan oli meteoriitin voimakas palaminen ilmakehässä, joka saa ilmakehän atomit työntymän vastakkaiseen suuntaan normaalia nopeammin.

Niin, ette pysty esittämään mitään yhtä loogista nykyisellä fysiikalla.

Savor

;):)

derz
Seuraa 
Viestejä2470
Herra Tohtori

Ajattelin kyllä lähinnä sitä, että kiihtyvässä liikkeessä olevan kappaleen kehittämä gravitaatiokenttä (= avaruuden kaareutuma) on epäsymmetrinen. Jolloin syntyy kappaletta symmetriapisteeseen päin vetävä voima, joka siis täytyy voittaa jotta saavutetaan kiihtyvä liike.


Tämä ajatus on sopusoinnussa Higgsin kentän kanssa. Ihme, ettei kukaan ole koskaan pohtinut Higgsin kentän ja gravitaatiokentän välistä yhteyttä... onhan Higgsin kenttä standardimallissa sentään hitauden lähde ja YST:n ekvivalenssiperiaatteen mukaan hidas massa = gravitoiva massa.

ps. Jaajaa, on sitä sittenkin pohdittu:
http://www.springerlink.com/content/w8887l4063855284/

∞ = ω^(1/Ω)
- Georg Cantor

Näitä vapaan sanan etuja taas saadaan nauttia oikein kunnolla, jos oisin operaattori niin netin tolta sulkisin oih.

Saako meteoriitti ilmakehän molekyylit työntymään poispäin maapallosta eli saako meteoriitti ilmakehän molekyylit työntymän siihen suuntaan josta se itse suhteellisesti tuli?

Savor

;):)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat