Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tarkoitus olisi tehdä kamina, ja siihen piippu jossa olisi mahdollisimman kova veto. Mitenkä piipun halkaisija mitoitetaan? Missä menee raja, että kuinka suuri sen kannattaa olla? Entä kuinka ohkainen vielä toimii? Entä pituus, onko pituudella ylärajaa?

Toinen vaihtoehto olisi puhallin, mutta mieluummin ei.

Kommentit (8)

mummovainaa
Tarkoitus olisi tehdä kamina, ja siihen piippu jossa olisi mahdollisimman kova veto.

Kaminan lämpöteho huononee mitä kovempi on veto.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
Orele
mummovainaa
Tarkoitus olisi tehdä kamina, ja siihen piippu jossa olisi mahdollisimman kova veto.Kaminan lämpöteho huononee mitä kovempi on veto.

Toki. Mutta voihan sitä pellillä säätää. Ikävämpi juttu on, jos vetoa ei ole riittävästi ja savut tulevat sisälle Hyvällä vedolla myös sytyttäminen käy nopeammin.

käy myös niin että hyötysuhde paranee imun ja sitä kautta lämmön kasvaessa. Täytyy vain rakentaa korkea talo piipun ympärille, niin ei mene lämmöt niin helpolla harakoille. Toisaalta piipusta ei tarvitse tehdä suoraa, vaan se voi kiertää spiraalina talossa.

Veto riippuu hormin sytytysvaiheessa hyvin paljon siitä paljon on sisä ja ulkolämpötilan ero. Isommallalla erolla veto paranee.

VPeltonen
Veto riippuu hormin sytytysvaiheessa hyvin paljon siitä paljon on sisä ja ulkolämpötilan ero. Isommallalla erolla veto paranee.

Yhtäpaljon taitaa vaikuttaa myös hormin pituus ja paksuus, tosin jälkimmäinen vaikuttaa käänteisesti. Omien havaintojen mukaan myös alipaine heikentää vetoa, en sitten tiedä mikä siinä on se pääsyy, teoriassa en ole sitä pysyttäny hahmottamaan, voi olla että se on vain jonkin näköinen uskomus.

Omien havaintojen mukaan myös alipaine heikentää vetoa, en sitten tiedä mikä siinä on se pääsyy, teoriassa en ole sitä pysyttäny hahmottamaan, voi olla että se on vain jonkin näköinen uskomus.[/quote]

Alipainetta ei esiinny jos poistuvien palopaasujen tilalle tulee jostain luukusta, reijästä korvausilmaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat