Seuraa 
Viestejä45973

Lainaus iltalehdestä. Onko mielestänne sopiva tuomio? Saatanan saatana, ei voi ymmärtää tätä meininkiä.

Lapsen hyväksikäytöstä vankeutta
7.11.2006 12:52

Varkauden käräjäoikeus tuomitsi tiistaina 67-vuotiaan miehen viideksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mies määrättiin myös maksamaan 4 000 euroa aiheuttamastaan henkisestä kärsimyksestä sekä kivusta ja särystä.

Vastaajan syyksi luettu rikos tapahtui toukokuun 1999 ja elokuun 2000 välisenä aikana. Jutun asiakirjat määrättiin pidettäväksi salassa lokakuuhun 2046 saakka.

STT

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (15)

Tiedät jutusta kaiketi enempi kun osaat tässä sanoa..

Nuo asiakirjathan on salattu 40-vuodeksi..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Välillä tuntuu että yhteiskunta suosii jatkamaan vastaavia tekoja tuollaisilla rangaistuksilla....
Jos moinen kohdistuu aikuiseen, siitä saattaisi saada enemmän tuomiota ja ns. kiinteänä, eli putkiverhojen taa?

Tarkoitin sitä, että ei tuota voi kukaan tyhjentävästi kommentoida. Asiakirjat salaisia vuoteen 2046. Kukaan tällä lankulla ei tuosta tiedä enempää. Luulisi ammattilaisten tuominneen tuon jutun parhaan taitonsa mukaan.

Ehdollinen vankeustuomio on aivan liian vähän. Tuossa tapauksessa on ilmeisesti katsottu, että syytetyn saama negatiivinen julkisuus on tuomiota lieventävä asianhaara.

Lasten hyväksikäyttöön syyllistyneet — olivat sitten pedofiileja tai ei — tulisi pitkän ehdottoman vankilatuomion lisäksi siirtää pakkohoitoon, jossa näiden mielentila tulisi tutkia perusteellisesti. Yhteiskunnalle vaaralliset (ja vaarallisuutensa osoittaneet) sairaat tulisi lukita suljetulle osastolle, jossa nämä eivät pääse vahingoittamaan muita tai itseään. He pääsisivät näin kohtaamaan ongelmansa joka päivä ja saisivat asianmukaista hoitoa, jos sellaista on mahdollista antaa. Tuomio tai hoito olisi tällöin myös riittävässä määrin humaaninen.

Näissä pedofiliajutuissa pitkän tähtäimen ongelmana on pedofiliaan liittyvä vahva sosiaalinen stigma, joka estää ongelman kanssa eläviä hakemasta hoitoa. Samaten hoitoa hakeva usein erittäin heikossa mielentilassa oleva potilas ei välttämättä saa asiaankuuluvaa hoitoa, sillä pedofilian sosiaalinen kammo ulottuu myös psykiatrian kentälle. Sairas yksilö jää yksin ongelmansa kanssa. On vain ajan kysymys milloin räjähtää.

Antihumanisti sanoisi tähän, että mäkeen kaikki pedofiilien nuoleskelu ja jokainen sairas yksilö suoraan teloitettavaksi mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Tällaisia mielipiteitä olen kuullut esimerkiksi lähipiirini ihmisiltä ja tuttaviltani — on poliittisesti korrektia . Se olisi kyllä helpoin ratkaisu, mutta ongelmana on, miten mitata pedofiilisia taipumuksia.

Kahden pienen tytön isänä voin sanoa että jos minun lapsiini pedofiili kajoaa, eikä pääse turvaan linnan muurien sisään, niin päitä irtoaa.

fmiles, mitä tarkoitat "mitata pedofiilisia taipumuksia". Mielestäni asia on harvinaisen selkeä jos lapsiin kohdistaa seksuaalisia tarpeitaan.

Turvassa linnan muurien sisällä...
Esim. Jammu taannoin sai köniinsä muurien sisäpuolella, oli joku vetänyt tuolilla. Lehdissä oli vielä juttua kuinka teki rikosilmoituksen!!!

Ainoa paikka missä turvassa ovat, on eristysselli.
Jammuhan ei myöhempien tietojen mukaan sitten niihin tyttöraukkoihin ollut kuulema "sillä tavalla" koskenut, mutta aiemmin oli kyllä moiseen syyllistynyt.
Kyllä se niin on, että kaltaisensa kuuluvat hierarkian mukaan alimpaan kastiin yhdessä raiskareiden kanssa.
Jos rikos kohdistuu naisiin ja lapsiin (lasten sukupuoleen katsomatta), ei "kunnon sikaa" haluta telkien taa laittaa muiden telottavaksi?

Jostain syystä lapsiin kohdistuvat pahoinpitelyt esim. laitoksissa tuntuvat olevan yhtä suuri tabu kuin pöytäkirjat tuollaisissa tapauksissa. On tietty ymmärrettävää että uhrien kannalta tietyt tiedot onkin heidän itsensä vuoksi salauksen piirissä, mutta luulisi edes pääpiirteittäin ilman uhrien nimiä ja tunnistetieotoja kertovan, millä perusteella tuohonkin ratkaisuun päädyttiin.

Jos julkisuus tosiaan pienentää tuomioita, mikseivät ko. hirviöt siis käyttäisi sitäkin hyväkseen?
En ole koskaan ymmärtänyt enkä hyväksynyt sellaisia otuksia, pienen pojan äidiksi tulemisen jälkeen en sitäkään vähää. Eli nollatoleranssi.

Sonata
fmiles, mitä tarkoitat "mitata pedofiilisia taipumuksia". Mielestäni asia on harvinaisen selkeä jos lapsiin kohdistaa seksuaalisia tarpeitaan.

Miten sinä tiedät, kenellä on lapsia kohtaan seksuaalisia mieltymyksiä? En ole ainakaan lehdissä nähnyt, että esimerkiksi kovin moni julkisuuden henkilö tulisi kaapista ulos. Ehkä syy on siinä, että sitä ei kovin helposti tunnusteta?

Pedofilian esiintymisestä on tehty hyvin vähän tutkimuksia, mutta lähes kaikkien tähän asti saatujen tietojen mukaan pedofilian esiintyminen nuorissa länsimaisissa miehissä olisi noin 15–30%. Näiden lukujen puolesta puhuu esim. Freund, K. & Costell, R. (1970), Briere, J. & Runtz, M. (1989) sekä Hall, G. C. N. et al. (1995) (http://www.ipce.info/ipceweb/Library/97-048_article.html). Nämä siis Wikipediasta.

Tarkoitan, että miten tunnistat nämä 15–30% nuorista miehistä? Täytyyhän sinun ensin varmistaa epäilyksesi, ennenkuin voit ”katkoa” kenenkään päätä. Varsinkin jos päänsä menettävä henkilö on lähipiirissäsi, joudut melko hankalaan sosiaaliseen tilanteeseen.

Seksuaalirikollisista (lapsiin kohdistuvat) hyvin pieni osa on pedofiileja, ehkä ainoastaan 2–10% (Alfred C. Kinsey, ”Kinsey Reports”). Näyttäisi siis nopeasti ajateltuna siltä, että ongelma on jossain muualla kuin seksuaalisessa kieroutumisessa.

Kuukkeli
Esim. Jammu taannoin sai köniinsä muurien sisäpuolella, oli joku vetänyt tuolilla. Lehdissä oli vielä juttua kuinka teki rikosilmoituksen!!!

Kuka tässä jostain jammuista on puhunut. Psykoottiset murhaajat ovat asia erikseen, Siltavuortahan ei missään vaiheessa ole todettu pedofiiliksi. On hyvin vaarallista vääristää vihollista ja profiloida tämä yksinkertaisesti psykoottiseksi namusedäksi. Täytyy ymmärtää, että pedofiilit ovat ns. normaalin väestön joukossa ja että heitä on käytännössä mahdoton tunnistaa ennen varsinaista rikosta ja kiinnijäämistä.

Otin Jammun esimerkiksi Sonatan kommenttiin siitä, kuinka esim. juuri Jammu joutui rikoksensa vuoksi alimpaan kastiin eikä siis ole niin turvassa vankilassa.
Kirjoitin myös kuinka Jammun ei oltu todettu koskeneen tappamiinsa tyttöihin "sillä tavalla". Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö kuitenkin kontoltaan löytyy, joten mitä vaahtoat?

Kuukkeli
Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö kuitenkin kontoltaan löytyy, joten mitä vaahtoat?

En kai minä vaahtoa, valitan vain ääneen tätä piilopedofilian ongelmaa ja että siihen aiheeseen ei vielä uskalleta tarttua. Samaten vihollinen mielletään aina väkivaltajammuksi, mikä vääristää tilanteen täysin ja tekee seksuaalisen suuntautumisen käsittelyn ”tavalliselle” ihmiselle mahdottomaksi. Pedofiili ei pysty hakemaan apua.

fmiles. Tarkoitin toki lain rajaamaa pedofiliaa, en sitä että pitäisi arvioida pedofiliaa muun käytöksen nojalla ja lähteä lahtaamaan ketään mielivaltaisesti. Teko on todistettava.

Suomessahan on niin että olet syytön kunnes toisin todistetaan.

Se, että onko lapsiinsekaantuja tuttu vai tuntematon, ei vaikuta. Mielestäni molemmat on samanlaisia hylkiöitä.

Tuomio oli liian lievä. Oikea tuomio olisi sitoa tukeva köysi pedo-äijän vyötäisille ja toinen pää henkilöauton peräpuskuriin. Ja sitten menoksi metsäautotielle. Takaisin isommalle tielle tultaessa pedo-ongelma on poistunut ja köyden voi pyyhkiä ja keriä rullalle uutta rangaistuskeikkaa varten.

Ei helv... taas näitä naurettavia tuomioita. Pedofiililta kalut pois tylsällä veitsellä nirhien. Samoin niiltä tuomareilta, jotka noin häpäisevät oikeutta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat