Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Matematiikka on täynnä erilaisia abstraktioita, jotka on kehitelty matemaattisesti perusaksioomista ja joilla ei välttämättä tunnu olevan reaalimaailman kanssa tekemistä siinä vaiheessa kun mennään prosenttilaskuista ylöspäin. Aloin pohtia pyörimissuunnan (myötä- ja vastapäivään) määrittelyä, jolle en ole löytänyt tai keksinyt matemaattista määritelmää. Tarkoitan, että lopulta kaikki määritelmät päätyvät maapallon tai muiden avaruuden kappaleiden pyörimiseen toistensa suhteen, eli reaalimaailmaan. Tahtoisin kuulla ajatuksia tähän. Eli miten määritellä pyörimissuunta matemaattisesti?

Edit: muistutus. "To a mathematician, real life is a special case"

Kommentit (2)

Koska pyörimissuuntia on kaksi mahdollista, niin termien määrittely on vain sopimuskysymys, ne oltaisiin voitu määritellä päinvastoinkin. Sama asia kuin sanotaan että elektronilla on negatiivinen ja positronilla positiivinen varaus. On kaksi asiaa ja niille pitää vaan kehittää nimet.

pöhl
Seuraa 
Viestejä927
Liittynyt19.3.2005

Olkoon M suljettu n-monisto Tällöin M:n n:s homologiaryhmä H_n(M;Z) on joko triviaal {0} tai isomorfinen Z:n kanssa. Monisto on suunnistuva jos H_n(M;Z) isomorfinen Z:n kanssa. Suunnistuvan moniston M suunnistus on homomorfismi f:Z -> H_n(M;Z)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat