Seuraa 
Viestejä45973

Se on jännä homma, kun talon puoleinen auton ikkuna ei jäädy koskaan. Lämmitetyn talon kohdalla voisin ehkä ymmärtää, mutta kun se näyttää toimivan kylmien piharakennustenkin kohdalla.

  • ylös 1
  • alas 1

Kommentit (7)

Autokatoskin vähentää ikkunoiden jäätymistä vaikka se olisi minkälainen katiska tahansa...?

Olisiko ilmavirran vapaammalla liikkumisella suojaamattomalla puolella mitään tekemistä asian kanssa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä kun oli joskus autokatos ja meillä ökyrikkailla kaksi autoa niin toinen ei mahtunut kuin puoliksi katoksen sisään. Aamuisin joskus katoksen alla oleva auton etulasi oli sula ja takalasi huurussa. Katoksessa oleva auto oli tietysti sula. Jännää oli se, että katto 3 metrin korkeudessa eikä ollut ihmeemmin tuullut, seiniä ei ollut kuin kolme ja etuseinäkin oli aika harva. Jännä ilmiö.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Pilvisen yön jäljiltä tähän vuodenaikaan lätäköt saattavat olla sulia, kun taas selkeänä yönä jäätyvät jo illalla kun aurinko laskee. Että kyllä se katto vaikuttaa, miten harva ja korkealla hyvänsä. Näin mulle on kerrottu.

Pistä pressu auton päälle, ei tarvitse raapata ei harjata lumia.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Kun lasit jäätyvät, syynä on kosteuden tiivistyminen ja jäätyminen.
Kun auto on taivasalla, autosta haihtuu avaruuteen (jossa lämpötila on luokkaa -270 celsiusta) lämpösäteilyä, jolloin ilman kosteus tiivistyy ja jäätyy laseihin.
Kun ympärillä on seinää, niistä heijastuu kuitenkin katoksen omaa lämpösäteilyä autoon, minkä vuoksi lasit eivät jäädy.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Sama ilmiö, kuin se, että miksi pilvisellä ilmalla ei ole kylmää. Ikkunat jäähtyvät nopeammin, jos niiden säteilemä lämpö pääsee karkaamaan. Jos sitävastoin lämpösäteily pääsee heijastumaan takaisin, on jäähtyminen huomattavasti hitaampaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat