Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tässä uudenlainen ratkaisuehotus Junk DNA:n merkityksestä ihmiselle
ja muille korkeamille eliöille:

http://koti.welho.com/hvirkkun/artikkeli/noncoding.html

Ongelmaanhan on esitetty useita ratkaisuehdotuksia joista mitään ei
ole kovin laajasti hyväksytty.

Tässä ratkaisuehdotuksessa otetaan huomioon että DNA toimii
kolmiulotteisessa maailmassa ja että saman DNA:n, kromosmien,
on kyettävä toimimaan jokaisen eri tyypin solussamme.

Tyypillisesti biologiassa ajatellaan DNA:ta lähes ilman dimensioita (= korkeintaan 1D), niin hullua kuin se onkin. Ei silloin mielestäni ihme jos Junk DNA:n ongelma eikä moni muukaan ongelma ole ratkennut.

Otan mielelläni vastaan kommentteja.

Sivut

Kommentit (20)

DNA:n kolmiulotteisuus on hyvä pointti, josta hyvinkin saattaa tulla lisää tutkimustietoa tulevaisuudessa. Tiedetään, että geenien transkriptiossa DNA taipuu mutkalle: tällä tapaa kaukana olevat säätelyalueet tulevat lähelle koodattavaa geeniä.

Linkistä lainattua:

Transkriptiounittien biokemiallinen esillä olo puolestaan merkitsee, että niiden oltava jossain mielessä myös kolmiulotteisesti esillä tumassa.

Miksi merkitsisi? Geenien soluspesifinen ilmeneminen voidaan selittää soluspesifisillä transkriptiotekijöillä ja DNA:n metylaatiolla. En oikein ymmärrä miten DNA:n kolmiulotteisuus yhdistyy soluspesifisyyteen.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Molekyylien järjestyneisyydellä mikrotasolla on olemassa makrotason vastine. Ja se on suurehko eliö verrattuna mikrotason rakenteeseen. Tuo paine makrotason muotoon näkyy joissakin huuhaa-osastolle tuomituissa ilmiöissä. Esimerkiksi kärjestään katkaistu puun lehti toistaa muotoansa täydellisenä sopivassa sähkökenttälaoraatiossa suonineen kaikkineen ja ilmiön saa filmille. Niin tekee myös ihmisen katkaistu sormi.

Makrotaso ilmentää mikrotason antamaa kentän muotoa. Todellinen ongelma on se, että mikromaailman osasten todellista ulottuvuutta ei myönnetä.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Paul M
Makrotaso ilmentää mikrotason antamaa kentän muotoa. Todellinen ongelma on se, että mikromaailman osasten todellista ulottuvuutta ei myönnetä.

Hä?

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005
dinoflagellat
Paul M
Makrotaso ilmentää mikrotason antamaa kentän muotoa. Todellinen ongelma on se, että mikromaailman osasten todellista ulottuvuutta ei myönnetä.Hä?

Katsos mietippä sitä, miten salamanteri oikeasti kasvattaa sen puuttuvan jalkansa takaisin. Jos se puuttuvan jalan kohta kuvataan filmille sopivalla kenttiä ilmaisevalla härpäkkeellä, on siinä haamuna se jalka jo. Tuo haamu antaa osan ohjeesta, miten solukko siihen kuleksii. DNA tekee kaukovaikutuksena paineen, joka myös pakottaa solukkoa oikeaan suuntaan.

Konrad Lorenz kertoili kirjassaan Peilin kääntöpuoli minusta samaan viittaavaa. Siellä oli hienosti sanottu, että eliö ilmentää ympäristöään. Eli eliö on muodostunut myös ympäristön paineen kautta sopivaksi siihen ympäristöönsä, mutta kääntöpuoli on se, että jos ympäristöön sopivasta eliöstä puuttuu jotain, on sille paine palautua ennalleen siihen sopivaksi. Eli kumpi aiheuttaa kumpaa? Minusta evoluutiossa on kaukovaikutus kumpaankin suuntaan. Ympäristö vaikuttaa myös DNAhan suoraan ja perimä voi muuttua ilmentämään ympäristöä.

Valitettavasti tuollainen kuvittelu vaatii nyt kaukovaikutuksen ymmärtämisen. Tai sallimisen niihin ajatuksiin. Juttu kytkeytyy muuhunkin kuin sähkökenttiin. Siinä voi olla mukana samat mekanismit kuin hiukkasten lomittumisilmiössä. Se ei ole sähkökenttäilmiö vaan eksoottisempi juttu. Ja ulottuvuus on muuten isompi kuin eliön ulkopinta. Voimakas vaikutus voi olla kymmeniä tai satoja kertoja eliön dimensio. Kuvittele vaikka kalaparven liikehdintää. Parvi liikehtii yhtenä koneistona. Turha kuvitella, että juttu perustuu näköhavaintoihin.

On myös yksi solubiologian menetelmä, jossa tuollainen kiistattomasti ilmenee. Kun halutaan kasvattaa esimerkiksi keinoihoa, on solujen saatava tietynlainen kontakti ympäristöstä. Iho siis kasvaa parhaiten ihon yhteydessä. Ihon rakennetta matkitaan jollain tukiverkolla kasvatusvaiheessa. Muuten saadaan möykky soluja. Ja tiedoksi vaan, että kun sydäntä aletaan kasvattaa samalla tavalla, on sen sydämen ympärillä oltava jotain mikä muistuttaa riittävästi sydämen luonnollista ympäristöä. Muuten saadaan vain sykivää massaa. Ettei vaan ole niin, että niitä tullaan kasvattamaan varaosaa tarvitsevan rintaontelossa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Paul M
- - Jos se puuttuvan jalan kohta kuvataan filmille sopivalla kenttiä ilmaisevalla härpäkkeellä, on siinä haamuna se jalka jo. Tuo haamu antaa osan ohjeesta, miten solukko siihen kuleksii. - -

Haamu? Sielu on siis olemassa? Vai mikä haamu tämä nyt on?

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

On olemassa eräs juttu, jota kutsutaan Kirliankuvaukseksi. Se tuottaa käsittämättömiä tuon kaltaisia ilmiöitä filmille, kuten tuollaisia jalkoja ja ihmisen sormen päitä vaikka ne puuttuvat. Ilmiö on kuitenkin luokiteltu huu-haa-osastolle, eli juttua ei voi ottaa aivan vakavasti ainakaan virallisesti.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Tiesinhän minä kirlian-kuvauksesta, kunhan kysyin tarkempia tietoja asiasta. Mutta todisteita haamu-raajoista on siis olemassa.

Luin tässä yhdeltä nettisivulta, että ihmisissä virtaa elinenergiaa, joka siis näkyy kirlian-kuvissa. Tätä energiaa puuttuu sairastuneelta ihmiseltä, mutta terve ja poikkeuksellisen energinen ihminen voi siirtää elinenergiaansa ja siten parantaa sairaan.

Samaisella nettisivulla kerrottiin, että ennen vanhaan tämä käsin koskettamalla parantaminen oli tiedossa - ja Raamatussakin on mainintoja parantamistapauksista. Lisäksi ennen vanhaan niitä ihmisiä, jotka olivat poikkeuksellisen kyvykkäitä, poltettiin roviolla noituudesta syytettynä taikka silkkaa kateutta laitettiin vankilaan.

Myös kiinalaisen akupunktion avulla voidaan avata ihmisen energia-virtoja.

Huom. ennen kuin joku lähtee mitään parantelemaan, niin tiedoksi että kannattaa kuitenkin luottaa enemmän lääkäriinsä. Silti tämä käsillä parantaminen on mielenkiintoista. Esimerkiksi jos ihminen elää huonoa elämää, hänen elinenergiansa on alhaalla. Silloin ihminen voi vaikkapa masentua eikä tiedä syytä, joka on energian puutteessa. Hyvät elintavat luonnollisesti tukevat hyvää energiatasapainoa ja oikeaa energian määrää.

Dredex
Paul M
- - Jos se puuttuvan jalan kohta kuvataan filmille sopivalla kenttiä ilmaisevalla härpäkkeellä, on siinä haamuna se jalka jo. Tuo haamu antaa osan ohjeesta, miten solukko siihen kuleksii. - -Haamu? Sielu on siis olemassa? Vai mikä haamu tämä nyt on?

Joku biosähköinen kenttä kaiketi. Minäkin olen nähnyt noita juttuja silputuista puunlehdistä, jotka sähkökentässä muodostavat ympärilleen ehjän lehden muotoisen kuvion. Ei se nyt ihan täysin vakuuttanut, mutta asiaa kannattaisi ehkä tutkia.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Joku biosähköinen on osa sitä. Mutta kun minusta meillä on sen taustalla vielä vahvempi kenttäilmiö. Suoraan atomien ytimistä lähtevää. Ja sen vahvuus on käsittämätön verrattuna johonkin sähkökenttään. Sähkökenttä on vain höyhenenkevyt vihje siitä. Tarkoitan tietenkin tuota omaa uskomustani kvarkkien suunnattomasta ulottuvuudesta, josta olen täällä vuosikausia paahtanut.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Paul M kirjoitti salamanterin uudesta raajasta m.m:
"Tuo haamu antaa osan ohjeesta, miten solukko siihen kuleksii."
Eli tarkoittanet, että tuo "haamu" olisi ikään kuin muotti, johon uusi raaja sitten kasvaa?
Enpä olisi ihan varma tuosta teoriasta. Käsittääkseni uusi raaja (kuten sisiliskon häntä) kasvaa sen geneettisen koodin perusteella, joka valmiina sisältyy uusiin korvaaviin soluihin.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

No mutta kun tuossa on juuri ajattelun rajoittuneisuus. Solujen kuvitellaan rajoittuvan solukalvoon. Eikä minun kuvitelmani ole mikään teoria. Sehän on hypoteesi. Vailla liikoja rajoitteita on syntynyt visio, että eliöitten muodostumisessa ja elämisessä on laajempi vaikutusalue kuin on eliön dimensio. Ja vaikutus on vuorovaikutteista ympäristön kanssa. Se liittyy niin yksilön kehitykseen kuin sen toimintaan kehittyneenä. Suurin voimavaikutus on tietenkin sen muodon ja toiminnallisuuden osalla, josta syystä salamanterinkin jalka pullahtaa takaisin paikkaansa.

Viedäänpä sama juttu aivojen mekanismiin. Ajattelua pidetään aina vain tiukasti solurakenteitten kautta kulkevina impulsseina. Minusta nuo jo teknisesti mitattavat jutut ovat tausta ja perusta laajemmille tapahtummille aivoissa. Yksinkertaistaen voisi ajatella, että joku tietokoneen toimintaa ymmärtämätön pitäisi varsinaisena asiana väylää kellottavia pulsseja tietokonetta tutkiessaan. Tai muuntajan tekemää häiriökenttää. Tai virtalähteen hakkurin surinoita ja vikinöitä.

Mikään ei voi kieltää varsinaiseen ajatteluun kuuluvaa laajempien soluryhmien kaukovaikutusta. Tuollaista on ymmärrettävän vaikeaa kenenkään itsensä arvostavan tutkijan edes laskea suustaan. Sehän tarkoittaisi, että lähekkäin olevilla aivoilla voisi olla jotain yhteistä vipinää. Jopa kollektiivista yhteenkuuluvuutta. Telepatiaan vihjaaminen tarkoittaisi ammatillista itsemurhaa aivan kuin jonkun lentäjän vakuuttelu että näki tuossa äskön ufon eri väreissä.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Haamulehti

(engl. phantom leaf effect). Haamulehti on Kirliankuvaukseen liittyvä ilmiö: kun kasvin lehdestä repäistään osa pois ja siitä otetaan Kirliankuva, fyysisesti poistetun osan reunat näkyvät kuvassa yhä edelleen, joskin heikommin.

Ilmiötä on selitetty sillä, että ennen ”haamukuvaa” lehdestä on jo otettu kokonaisena kuva, ja kun kuvausalustaa ei ole vaihdettu, poisrepäistyn osan kosteus on jäänyt alustaan. Kosteus näkyy sitten toisessa Kirliankuvassa ”haamu-osana”.

Kuvauksissa näkyvä hohto on tunnettu fysikaalinen ilmiö. Sitä kutsutaan koronapurkaukseksi. Koronapurkaus ilmenee, kun kaasuisessa ympäristössä oleva sähkökenttä tuottaa vapaita elektroneja, jotka kaasun läpi virratessaan törmäävät kaasun atomeihin. Törmäyksessä vapautuu energiaa fotoneiden muodossa. Ne puolestaan aiheuttavat näkyvän hohdon. Kirliankuvauksessa sähkökenttä muodostuu kuvattavan kohteen ympärille.

http://www.skepsis.fi/ihmeellinen/kirliankuvaus.html

Paul M kirjoitti m.m: ”Mikään ei voi kieltää varsinaiseen ajatteluun kuuluvaa laajempien soluryhmien kaukovaikutusta. Tuollaista on ymmärrettävän vaikeaa kenenkään itsensä arvostavan tutkijan edes laskea suustaan. Sehän tarkoittaisi, että lähekkäin olevilla aivoilla voisi olla jotain yhteistä vipinää. Jopa kollektiivista yhteenkuuluvuutta.”

Arvostan innovatiivista tapaasi pohtia tätä asiaa, mutta kyllä solujen genetiikassa toimivat eri lait; jokainen solu ”tietää” tulevan paikkansa esim. kehittyvässä sikiössä. Korvasolu ”tietää” olevansa korvan komponentti, varpaan solu ”tietää”, että siitä tulee varpaan rakennusainetta jne. Ihmeellistä, mutta näin se vain on.

Mutta sitten tuo ”lähekkäin olevien aivojen yhteinen vipinä”, jolla tarkoittanet telepatiaa, siinä olen täysin samaa mieltä kanssasi! Telepatiaa on olemassa; minulla on lukuisia henkilökohtaisia kokemuksia asiasta, mutta tällä palstalla niiden kokemusten esitteleminen johtaisi vain vinoiluihin ja haukkumisiin, joten ei siitä aiheesta tällä kertaa enempää.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005
Tarkkailija

Arvostan innovatiivista tapaasi pohtia tätä asiaa, mutta kyllä solujen genetiikassa toimivat eri lait; jokainen solu ”tietää” tulevan paikkansa esim. kehittyvässä sikiössä. Korvasolu ”tietää” olevansa korvan komponentti, varpaan solu ”tietää”, että siitä tulee varpaan rakennusainetta jne. Ihmeellistä, mutta näin se vain on.

Ihmeellistä, mutta niin se vain on myöskin, että korvan solusta tuleekin munuaisen solu, jos se on munuaisen alueella. Mistä idea menee tuolloin solun sisäiseksi? Ja miksi ihon solusta ei sitten tule ihoa kasvatusmaljassa vaan joku möykky? Pitäisihän sen tietää tehtävänsä. Mutta jos sillä on pieni vihje oikeasta levittäytymissuunnasta, niin johan tulee aivan oikeata ihoa.

Minulla on hämärä muistikuva jostain maininnasta, että kasvatusjuttua voi ohjata sähkökentällä tai sähkövirralla. Jutut eivät ole vielä aivan selviä, väittäisin, vaikka bioammattilaisen kovan koulun jälkeen onkin noudatettava hyväksyttyjä ideoita.

Ammattilaisten kurinalaisuudesta ja sen tekemästä ansasta on esimerkki lentokoneensuunnittelusta. Aikoinaan oli iso ongelma jännitysten pistemäinen kertyminen siipirakenteisiin. Rakenteet eivät kestäneet vaan pisteestä lähti murtuma. Ratkaisu oli legendan mukaan jumitilassa ja insinöörit sitä päivittelivät ääneen, kunnes joku satunnainen ohikulkija kävi siinä toteamassa että tehkää siihen kohtaan reikä. Tuo ratkaisu on se, mitä käytetään vieläkin jännitysten ohjailuun. Tarinassa kerrotaan, että oli kova homma sittemmin selvittää kuka siinä kävi. Ja se tyyppi oli joku vessanhoitaja. Kun asiaa siltä tiedusteltiin, oli vastaus, että papereilla on taipumus aina revetä muualta kuin reikien kohdalta.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat