Seuraa 
Viestejä45973

Koetko sinäkin, että ihmisten ja median puheista välittyvä yleissanoma pitää omaa aikakauttamme pinnallisena, materialistisena, sisällöttömänä, kertakaikkiaan paskana aikakautena. Vauraus on tehnyt meistä välinpitämättömiä, hengettömiä, juurettomia ja kärsimättömiä. Kaikki nykyisen postmodernin yhteiskunnan ilmiöt aiheuttavat vain ahdistusta kuten informaatiotulva, jatkuva kiire, pätkätyö jne.

Kuullostaa kuin aikakaudessamme ei syvällisellä tasolla ole mitään hyvää. Aikakautemme kasvottomuus on seurausta siitä, että mikään ideologia tai kulttuurillinen suuntaus ei pääse nousemaan pinnalle, vaan kaikki virtaukset hukkuvat paljouteen.

Ihmisten puheista ja mediasta välittyy mielikuva, että esim. 1970-luku oli hienoa aikakautta, jolloin mielipiteillä oli oikeasti merkitystä ja ihmisillä oli syytä uskoa asioihin. Nuorison vaikuttaminen oli voimissaan ja se on luonut eräänlaista romantiikkaa tuolle ajalle. Entäpä 1800-luvun viimeisen neljänneksen Suomi, jolloin elettiin yhtä suomalaisen kulttuurin kukoistuskautta. Eipä kuulu valtaisasti meluamista siitä, että kuinka irtautunutta, henkisesti köyhää aikaa tuolloin elettiin, vaikkakin sortovuodet muistetaan, nekin lähinnä uljaan vastarinnan synnyttäjänä.

Kutsunpa tässä teitä nyt avoimesti tuomaan ilmi jotain hienoa ajastamme, jolla on oikeasti merkitystä. Löytyykö aikakaudestamme jotain oikeasti syvällisellä tasolla hienoa sanottavaa, vai onko kaikki oikeasti niin synkällä mallilla kuin väitetään? Voimmeko nostaa mitään asiaa 2000-luvun alusta, jota me voimme vanhoilla päivillä nostalgisoiden muistella?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Peksa
Voimmeko nostaa mitään asiaa 2000-luvun alusta, jota me voimme vanhoilla päivillä nostalgisoiden muistella?

No esimerkiksi voimme kertoa lastenlapsille, että

- Kesäisin ulkona saattoi käyskennellä ilman paitaa (~ otsonikato)
- Talvella oli lunta, ajatella! Varastossa on vaarin Peltoset.
- Ihmisille maksettiin eläkkeitä.. ai et ole ennen kuullut sellaisista..
- Autot kävivät bensalla ja moottoreihin laitettiin öljyä, ne tuoksut..

Tossa noin alkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Eletään kuin viimeistä päivää."
Tiedä vaikka olisimme viimeinen sukupolvi jolla on mitä kuluttaa kulutushysteriassaan.

Jos öljy loppuisi, ongelma ei olisikaan siinä, että kulutushysteria lakkaisi ja alettaisiin elämään vaatimattomasti. Vaan ongelma olisi siinä, että ei olisi enää tarpeeksi energiaa elättää näin suurta määrää ihmisiä. Energia on nykyään sen takia tärkeää. Jos öljy alkaa käydä vähiin, niin ei voida vain alkaa elämään köyhemmin ja köyhemmin, koska energia ei riittäisi edes köyhään elämään, vaan ihmisiä todellakin alkaisi kuolla kuin kärpäsiä. Sen takia energia on tärkeää, ja jos öljy alkaa käymään vähiin, tarvitaan jostain lisää öljyä tai jotain muuta energiaa tilalle.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat