Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Pieni pohtimistehtävä viikonlopun haasteeksi.

Suomalaisen kulttuurin viisi keskeisintä piirrettä?
Perustele, miksi juuri ne ovat sinusta keskeisiä meidän kulttuurillemme.

Sivut

Kommentit (102)

Viina = käytetään oli veroalennusta tai ei
Kateus = ollaan kateellisia toisen menestyksestä ja kilpaillaan myös jopa siitä, kuka on köyhin
Rehellisyys = menee pahasti ristiin oman käyttäytymisen kanssa mutta vaaditaan sitä toisilta
Sisu = mennään läpi vaikka kiven ja kallion jos tarve vaatii, vaikkei asia itsessään sen arvoinen olisikaan
Kaksinaismoralismi = ylläolevat + paljon muuta

Miettimättä tuli mieleen kuva:
Pellavapäinen business-pukuinen jätkä kiipeämässä persedellä puuhun, juotuaan liikaa cokista, höpöttää suomea- jenkkiä- ja ruotsia sekaisin kännyyn ja hampurilaisen jämät kravattia koristaen sekä savea kengissään kun kotimökiltä tarpoessa on ne siihen sotkenut. Securitas-vartija kyttäämässä ettei jässiä vaan häiritä tärkeässä toimessaan.

Yritetään....

Viina = koskenkorva
Mämmi = muut ei sitä mielellään syö
Sauna = tunnettu suomalainen "tarvike"
Rasismi = suomalaisia sanotaan rasisteiksi
Alemmuuskompleksi Ruotsille = muistellevat historiaa

älkää kukaan nyt loukkaantuko

Rotta
Pieni pohtimistehtävä viikonlopun haasteeksi.

Suomalaisen kulttuurin viisi keskeisintä piirrettä?
Perustele, miksi juuri ne ovat sinusta keskeisiä meidän kulttuurillemme.

ja " Viina = koskenkorva
Mämmi = muut ei sitä mielellään syö
Sauna = tunnettu suomalainen "tarvike"
Rasismi = suomalaisia sanotaan rasisteiksi
Alemmuuskompleksi Ruotsille = muistellevat historiaa "

Se mikä nykyään sanotaan olevan "tyypillistä suomalaista kulttuuria" negatiivisessa mielessä, on sen "sivistyksen ja kristinuskon" tuoman opin summa. Ihan samalla tavalla kuin toinen maailmansota oli "sivistyksen ja kristinuskon" 300-1930 oppien summa. Eli kyse on vuosisatoja kestäneiden vainojen, painostuksen, valheiden y.m. tulos. Sitä ei laiteta suomalaisten harteille, vaan niiden jotka ovat n.k. Pahasta puusta ja Pahan puun hedelmiä. Lapmpaat ja Våhet pitää oppia erottamaan toisistaan.

Mitä paljon mainostettuun alemmuuskompleksiin tulee, niin se on yhtä keinotekoinen kuin "kuninkaallinen puhdas rotu joka ei ole koskaan sekoittunut toiseen rotuun". Yleensä se on toisin päin; Se joka sitä mainostaa, sillä se on. Ja ei se alemmuuskompleksi niin paha ole, verrattuna esimerkiksi siihen että on kirottu Valtakunnasta: SVORIK <> KIROVS : 27 eri kielellä sama.

Mitä suomalaiseen rasismiin tulee, niin sekin on paljon mainostetun "kristinuskon ja sivistyksen" levittämä oppi. Suomalaista kun nykyään osoittaa rasisitiksi, itse asiassa osoittaa "sivistystä ja kristinuskoa" koska sinne käsitykset ja opit juurtuvat. Ei saa alentua samalle tasolle kuin se joka on KIROVS vaan käyttää sitä mitä heillä ei ole: Sielua.

" Pahuudella ei ole tulevaisuutta. Tuntematta menneisyyttä ja tekemättä pesäeroa pahuuden kanssa, sinulla ei ole tulevaisuutta. Suomen kansan pahin vihollinen ei ole koskaan ollut Suomen rajojen ulkopuolella, vaan sisäpuolella. " - Matti E Simonaho

Nuo kaikki ruotsalaiset käsitteet mitä se koko historiansa aikan on viljellyt, ne perustuu vain Mielen käyttöön. Ihminen joka elää vain ja ainoastaan Mielen varassa on lähinnä "järkevä eläin". Mieli kuolee kun ihminen kuolee. Ihminen jolla on Mielen lisäksi Sielu, käyttää Mieltä oikein, eli se mitä Mielessä on ( kaikki mitä on oppinut k.e. lukutaito, matematiikka y.m. ) , hän käyttää syvällisempään tulkintaan asiasta kuin asiasta joka tapahtuu Sielussa. Siinä lyhyesti kuvailtuna mistä "alemmuuskompleksi" on peräisin ja myös kenellä se loppujen lopuksi on.

Pitäkää kiinni siitä mitä teillä on, "Minä tulen pian". Ja sen mukaan myös pesäero aikanaan tehdään, joillakin on ja joillakin ei.

Kiitos Aula ja Matti, hyviä kommentteja teiltä.

Missä kaikkien muitten kovasanaisten nickien määritelmät viipyvät?
Iltasaunassa tätä on hyvä pohtia ja puntaroida.

Missä ovat
Luotettavuus, hiljaisuus (jota tulkitaan tylyydeksi) ja täsmällisyys?
Tasa-arvoisuus, verotainamaksetaan-mentaliteetti?

Rotta
Iltasaunassa tätä on hyvä pohtia ja puntaroida.Minä yleensä kaadan saunassa hieman olutta kiukaalle ja loput puntaroin.

Rotta
Missä ovat Luotettavuus, hiljaisuus (jota tulkitaan tylyydeksi) ja täsmällisyys? Tasa-arvoisuus, verotainamaksetaan-mentaliteetti?

... ja "sanotaan niikuseon" ja suorapuheisuus ... vaikkakin molempiin on nykyään piiloutunut se ihemeellinen tulkinta. Eli jos joku puhuu suomen kieltä, hän ei puhu suomen kieltä, vaan se pitää tulkita suomen kielelle johdatellen jonnekkin muualle kuin se mistä puhuja puhui. Vähäjärkistä puuhaa - Kasvihuoneilmiö korvien välissä.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Mulle tulee suomalaisesta kulttuurista mieleen sellaista, että on kaikki oma kantainen näkemys on kulttuurista tuhottu unohtamalla ja tuontikulttuurilla.

Esimerkiksi monetkin ihmiset, sanoo että suomalainen ruoka on pahaa. Mutta eivät ole edes perehtyneet ruokakulttuuriin ja syövät yleensäkin vain valmisruokia.

Kulttuurihistoriaakaan ei ole suomessa osattu arvostaa, esimerkiksi on 60 luvulla vanhoja rakennuksia tuhottu hirveellä vauhdilla.

ja muutenkin aina omia kulttuureja väheksytty.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28076
Liittynyt13.5.2005

Aksentti. Suomalaisten kielitaitoa kehutaan kolmannen kotimaisen osalta, meni sitä sitten mihin tahansa. Kukaan vain vaikuta huomioivan, että se perustuu ääntämisvirheeseen.

Puhtaus. Luontomme on rauhoittavalla tavalla harmonisen kaunis. Vailla uhkaa luonnonkatastrofeista. Sen kanssa me elämme todella siivosti. Selvää kuin suomalainen lähdevesi, jonka me tunnetusti nauttimme kirkkaana.

Kilpailukykymme perustuu siihen, että me emme kilpaile.

Mielipiteet. On sanottu, että uskonnot jakavat kansoja. Meillä sen tekevät maantieteeliset rajat.

Arkkitehtuuri. Käytännönläheisempää visuaalista ilmettä saa hakea. "Tämä on mahdollista vain Suomessa" kuten kansainvälinen raati totesi kiesmasta.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

-:)lauri
Kilpailukykymme perustuu siihen, että me emme kilpaile.

Vahva mielipide tai väite, voisitko perustella tämän. Kiitos. Omakohtaisesti olen eri mieltä.

-:)lauri
Aksentti. Suomalaisten kielitaitoa kehutaan kolmannen kotimaisen osalta, meni sitä sitten mihin tahansa. Kukaan vain vaikuta huomioivan, että se perustuu ääntämisvirheeseen.

Mitä vikaa suomalaisessa aksentissa on? Kyllähän skotin, panamalaisen, australialaisen ym. tunnistaa myös aksentin perusteella. Ja kyllähän venäläisen joka puhuu suomea erottaa myös aksentista venäläiseksi.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28076
Liittynyt13.5.2005
Rotta
-:)lauri
Kilpailukykymme perustuu siihen, että me emme kilpaile.

Vahva mielipide tai väite, voisitko perustella tämän. Kiitos. Omakohtaisesti olen eri mieltä.
Kovassa kilpailussa on kokemukseni mukaan vain kahdentyyppisiä ihmisiä, niitä, joilla on kilpailemiseen kykyjä ja niitä, jotka kilpailevat.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Satuin vilkaisemaan Karpolla on asiaa-ohjelman.
Siinä tuli Kemin ja Rovaniemen alueelle jakautuneesta, helmi- maaliskuussa järjestetystä jääveistostapahtumasta vuonna 2004 (Snow Show:sta) jota ylistelty ympäri maailmaa ainutlaatuisena.

Mukana olleet yrittäjät kertoivat kuitenkin, kuinka heidät oli houkuteltu mukaan kustannuksiin ym. ilmoittamalla tapahtuman järjestäjinä ja tukijoina olevan mm. Rovaniemen kaupunki (ja silloinen Rovaniemen maalaiskunta) sekä Kemin kaupunki, Suomen valtio ja suojelijana presidentti Tarja Halonen.

Asioiden oikea laita oli paljastunut siinä vaiheessa kun yrittäjät olivat alkaneet perimään saamisiaan ja paljastui, että ns. mukana olevat kunnat ja Suomen valtio pitivätkin sisällään vain kolme naista jotka olivat touhuun lähteneet 30 000 euron voimin.

Samaan aikaan kun maailmalla julkistettiin valokuvia ko. tapahtumasta sekä ylitsevuotavia kehuja, yrittäjät saivat huimia tappioita. Yhdessäkään lehdessä ei sanallakaan mainittu (ei edes paikallisissa) kuinka ovelasti kehuja saanut tapahtuma teetetettiinkin puhtaasti ilmaistyövoimalla.

Saamatta jääneitä rahoja yrittäjillä on yhteensä reilut 800 000 euroa. Syyttäjä oli ollut sitä mieltä, ettei niiden kolmen naisen (en muista enää nimiä) katsottu syyllistyneen petokseen sen vuoksi, ettei heille itselleen ollut siitä mitään taloudellista hyötyä ollut???

Lopussa yksi yrittäjistä sanoi, kuinka presidentti Halonen olisi voinut suojella tapahtumaa sitten loppuun asti. Totesi vielä että tuollainen huijaus on SDP:n politiikkaa. Ainoa, mitä hän oli palkakseen saanut, oli Halosen käden puristus, ei mitään muuta.
Ruudussa näkyi myös pitkän aikaa tekstinä, kuinka Liisa Hyssälä oli vielä kysynyt Rovaniemen kaupunginjohtaja Gradinilta, onko ko. näyttely avoinna ympäri vuoden!!!

Voisi lienee jo kulttuuriksi sanoa tuotakin?

Lisään kyselyyn vielä vaikeusastetta tai tehoa.

Mitä arvostat suomalaisessa kulttuurissa ja tai mitkä seikat sinua siinä eniten harmittavat?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat