Seuraa 
Viestejä8643

Sähkömarkkinoitten herrat isoherrat luulevat, että voivat taluttaa kuluttajia narussa miten päin vain. Mutta imperiumin vastaisku on jo alkanut ja se on kovassa käynnissä.

Asia on aivan niin yksinkertainen, että sähkölämmittäjät hankkivat järjestään sähköä säästävät vempaimet taloihinsa. Kulutus puolittuu ensin yhdellä ja sitten toisella. Kulutuksen puolittuminen on niin kova juttu perinteisestikin riistopolitiikan kohteena olleilla että pian tapahtuu seuraavaa. Nimittäin teollisuus, joka on saanut aina kovin edullisesti sähkönsä joutuu maksumieheksi. Outo tulonsiirto sähkölämmitteisen mökin mummolta teollisuuteen loppuu. Koska jonkun kuluttajan kulutus kovasti pienenee, on sähkön hintaa entisestään nostettava. Ja sehän johtaa siihen että yhä useampi vaihtaa kalliin sähkön ilmaisenergiaan.

Ja kohta ollaan tilanteessa, että sähkö maksaa euron kilovattitunti. Mitä tekee Kullervo Kuluttaja. Sehän hommaa dieselaggregaatin ja palauttaa energian hinnaksi 10 senttiä kilovattitunnille. Ja tekee aggregaatilla lämpöpumppunsa sähkön. Myös puhaltaa generaattorilaitoksen hukkalämmön hyötykäyttöön hän. Ottaa siis energiansa lopuksi keskimäärin 2 senttiä kWh, kun Liliusparka luulee saavansa siitä euron. Miten tuollaisen kuluttajan saa sitten takaisin liekaan? Ei mitenkään. Kehitys on mainio juttu.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat