Seuraa 
Viestejä45973

En halua turhaan maalata piruja seinille, mutta kuitenkin.

http://www.edilex.fi/virallistieto/mt/uavm20060010/:
[list:16td23di]Useista suosituksista mainittakoon yleisradioyhtiöiden rooli rasismin ja muukalaisvihan torjumisessa ja kulttuurisen monimuotoisuuden edistämisessä. Suositus edellyttää, että tunnustetaan monikulttuuristen medioiden tarve. Tämä edellyttää mm. toimittajien täydennyskoulutusta, etnisiin vähemmistöihin kuuluvien toimittajien palkkaamista, toimittajien ja siirtolaisjärjestöjen vuoropuhelua sekä etnisten vähemmistöjen äänen tuomista esille uutis- ja ohjelmatuotannoissa. On tärkeää seurata, miten Suomen Yleisradio on toimeenpannut tämän suosituksen.[/list:u:16td23di]

Tässä tekstissä on kolme ongelmaa. Ensinnäkin, monikulttuurisuuden edistämisen vastakohta epäsuorasti määritellään rasismiksi. Toiseksi, jos toimittajilla on vahingossa eriävä näkemys asiasta, järjestetään täydennyskoulutusta, tuetaan ”monikulttuurisia medioita” ja palkataan tarvittaessa etnisen taustan omaavia toimittajia. Kolmanneksi, valtion alaisen yleisradion toimintaa tällä saralla on seurattava (eikä tämä koske vain uutisointia, vaan koko ohjelmatarjontaa).

Että ymmärrämme tilanteen luonteen, seuraavassa on vertaukseksi pari sananvapautta ja muita oikeuksia käsittelevää otetta entisen Neuvostoliiton perustuslaista:

[list:16td23di](1) Citizens of the USSR enjoy in full the social, economic, political and personal rights and freedoms proclaimed and guaranteed by the Constitution of the USSR and by Soviet laws. The socialist system ensures enlargement of the rights and freedoms of citizens and continuous improvement of their living standards as social, economic, and cultural development programs are fulfilled.
(2) Enjoyment by citizens of their rights and freedoms must not be to the detriment of the interests of society or the state, or infringe the rights of other citizens.[/list:u:16td23di]
[list:16td23di](1) In accordance with the interests of the people and in order to strengthen and develop the socialist system, citizens of the USSR are guaranteed freedom of speech, of the press, and of assembly, meetings, street processions and demonstrations.
(2) Exercise of these political freedoms is ensured by putting public buildings, streets, and squares at the disposal of the working people and their organizations, by broad dissemination of information, and by the opportunity to use the press, television, and radio.[/list:u:16td23di]
Ei ole vaiva eikä mikään jättää tietyt epäsuotuisat lainkohdat pelkiksi kirjaimiksi paperilla.
Vallitseeko Neuvostol... korjaan— Suomessa siis mielipiteenvapaus, kunhan mielipide vain on oikea?

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=9976

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

NIIN, tämä on vain loogista jatkoa sille, että kouluissa
ei enää voida tuoda joulukuusta tai laulaa suvivirttä, kun se
saattaa loukata muslimeja ja betoniporsaat joudutaan
samasta syystä poistamaan marketien edestä, kun sika
on muslimista saastainen eläin Alkuasukkailla ei
tunnetusti ole mitään oikeuksia ja "amnesty" on rynnyksissä
jos olet eri mieltä !

HAPPY Holidays !

Suomessa on paljon ulkomaalaisia.

http://www.stat.fi/til/vaerak/2005/vaer ... e_001.html

En sanoisi olevani "monikultturismin puolestapuhuja" mutta mielestäni pitää tehdä jotain, että nämä ulkomaalaiset sopeutuisivat paremmin suomalaiseen yhteiskuntaan. Vähemmistöön kuuluvien toimittajien palkkaaminen on itse asiassa ihan hyvä idea. Näin monet näkisivät maanmiehiään muunakin kuin työttöminä, jengin jäseninä jne... En siis väitä, että kaikki ulkomaalaiset olisivat työttymiä tai jengin jäseniä, mutta ongelmia kyllä on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
L
Seuraa 
Viestejä7979

fmiles

Kirjoitit:

Että ymmärrämme tilanteen luonteen, seuraavassa on vertaukseksi pari sananvapautta ja muita oikeuksia käsittelevää otetta entisen Neuvostoliiton perustuslaista:

Niin, YLE on valtion omistama ja johtama tiedotusorganisaatio. Yhtymäkohdat diktratuurien propagandaministeriöihin ovat mielestäni ilmeisiä. Yksi YLEn tehtävistä on ajaa valtion projekteja, tällä hetkellä esimerkiksi tuota monikulttuurisuutta.

Pöyristyttävää mielestäni on se, että tätä pidetään luonnollisena asiain tilana. Maassa, jossa julkisen sektorin osuus taloudesta on noin 50% ei valtio ole tosiaankaan mikään neutraali sivustakatsoja. Kuinka voidaan edes olettaa, että YLE voisi olla puolueeton yhteiskuntamme toista puolikasta kohtaan. Kuinka voidaan olettaa, että YLE käsittelee poliittista järjestelmäämme objektiivisesti, kun koko organisaatio toiminnastaan vastuussa eduskunnalle?

Ja rahoituksesta pieni analogia. Mitä jos jokainen, joka haluaa tilata jotain sanomalehteä, joutuisi myös tilaamaan sikakalliin valtion virallisen lehden. Lisäksi tämä lehti saisi muilta lehtitaloilta sen fyrkan, jota ei kehdata riistää kuluttajilta. Ei taitaisi mennä läpi eduskunnassakaan, mutta silti YLE hyväksytään mukisematta. Ihmettelen.

zat
En sanoisi olevani "monikultturismin puolestapuhuja" mutta mielestäni pitää tehdä jotain, että nämä ulkomaalaiset sopeutuisivat paremmin suomalaiseen yhteiskuntaan.

Olen samaa mieltä, monikulttuurisuus on ehdottomasti tulevaisuuden isoimpia haasteita. Tottakai tulee tehdä paljonkin nyt jo maahan tulleiden ulkomaalaistaustaisten sopeuttamiseksi. Tässä suhteessa siis osaksi kannatan ”hyysäämistä”. Se on kuitenkin eri asia kuin monikulttuurisuuteen pyrkiminen itseisarvona ja vastapuolen kritiikin tukahduttaminen.

Onneksi meillä kuitenkin on sanan- ja mielipiteenvapaus... mutta on kuitenkin melko kyseenalaista värittää mediat tietyllä näkökannalla, vaikka kansa olisikin eri mieltä (vai onko, emme tiedä). Viranomaisia vieläpä kehoitetaan seuraamaan, että valtiojohtoisessa mediassa toteutuu tämä puolueellisuus.

Monikulttuurisuuden edistäminen ja ihannointi on kuitenkin ideologia, joka ei näytä kestävän kritiikkiä.

zat
Vähemmistöön kuuluvien toimittajien palkkaaminen on itse asiassa ihan hyvä idea.

Sinällään se on hyvä ja toivottava asia, mutta meidän pitää ymmärtää konteksti. Tässä yhteydessä se näyttää olevan vain yksi tuhoon tuomitun ideologian elvytyspyrkimyksistä, vieläpä todella läpinäkyvä sellainen.

zat
Näin monet näkisivät maanmiehiään muunakin kuin työttöminä, jengin jäseninä jne... En siis väitä, että kaikki ulkomaalaiset olisivat työttymiä tai jengin jäseniä, mutta ongelmia kyllä on.

Kyllä tätä valistustyötä on jo mielestäni ihan kehuttavasti tehtykin. Ainakaan minulla ei henkilökohtaisesti ole mitään ennakkoluuloja ulkomaalaisia kohtaan, osittain kiitos yksipuolisen uutisoinnin.

Onko tällainen puoli-neuvostoliittolainen malli ilmaisunvapauden rajoittamiseen pyrkimiseksi sitten hyvä tai huonoa asia, jokainen päättäköön itse. Henkilökohtaisesti olen kuitenkin sitä mieltä, että monikulttuurisuus tulee olemaan se pitkän tähtäimen ongelma, joka tulee hajottamaan Euroopan Unionin. Neuvostoliitonkin kohdalla tarvittiin romahdus, ennenkuin koko järjestelmän todellinen luonne ja mahdottomuus paljastui. Tämän takia kritiikkiä ja avointa keskustelua tarvitaan, muutenhan tilanne saattaa tulehtua hyvinkin pahaksi.

Miten ihmeessä sinä näet tuossa sananvapauden rajoittamista?. Minä näen päinvastoin sananvapauden laajenemista vähemmistökulttuurien suuntaan.

Kun ajattelen yleisradion tehtävää, ei siihen minusta kuulu rasismin ja muukalaisvihan edistäminen. Sellaiseen toimintaan löytyy kyllä muita väyliä ja sananvapauden nimissä tietenkin.

Töihin olisi aiheellista palkata pätevin ihminen, oli sitten kysymyksessä maahanmuuttaja tai peruskansalainen. Maahanmuuttaja, ei ole sama kuin parhain työntekijä kaikista hakijoista. Parhain on se jolla on koulutus, hyvä kieli, pätevä alalle ja hyvä käytöksinen, siisti ja niin edelleen.

Millainen mielipide ihmisellä on monikulttuurisuudesta, ei se tee sitä ihmistä työkyvyttömäksi. Jos on monikulttuurisuutta vastaan, ei se ole rasismia. Rasismi on aivan jotain muuta. Itse jouduin monta kertaa Suomessa rasismin kohteeksi syntyperäni takia. Vaikka olenkin täysin sopeutunut pohjoisen oloihin, kun täällä olen syntynytkin. Minä en loukkaannu rasistien huudoista. Tiedän että rasisteilla itsellään on vaikeuksia elämässään.

Mutta että kutsua monikulttuurisuuden vastustajia rasisteiksi. Siinä mennään jo liian pitkälle fanaattisuudessaan. On fanaattista vaatia että muut tykkää jostain vain sen takia että itse tykkää niin.

Se on päivän selvä asia että monikulttuurisuus saattaa tuoda suuria vaikeuksia mukanaan. Vaikeudet sen takia että maahanmuuttajista monet on kykenemättömiä muuttamaan elämäänsä uuteen valoon uudessa maassa. Sen sijaan eräät maahanmuuttajat ja monikulttuurisuuden fanaattiset ihannoijat vaativat että peruskansalaisten on muututtava. Aika fanaattinen vaatimus.

On aika yleistä kaikkiallla maailmassa että vieras ottaa vastaan saamansa vieraanvaraisuuden ja on iloinen että vieraana tulee hyväksytyksi ja on aloittanut uuden elämän jättäen vanhat taakseen.

Vain täällä Euroopassa on alettu mielistelemään maahanmuuttajia ja syyttelemään peruskansalaisia. Tätä menoa ja tällä tavoin Eurooppa on joskus tulevaisuudessa musli-eurooppa jossa valkoisilla ei ole mitään sanomista. Mutta ehkä nämä fanaattiset monikulttuurin vaatijat odottavatkin tuollaista.

Minun mielestäni monikulttuurisuudessa ei ole mitään vikaa, jos maahanmuutajana kykenet/pystyt/osaat sopeutua uusiin oloihin. Se on maahanmuuttajan velvollisuus. Kun kerran vieraaksi hakeutuu uusille seuduille. Kun minä oleilen ulkomailla, en voi odottaa että sen maan peruskansalaiset muuttaisivat mielipiteitään ja alkaisivat mielistellä minulle ja antaa minun olla kuin omassa maassani tapoineni ja kulttuureineni. Eihän sellainen käy päinsä. On osattava sopeutua, jos ei kokonaan, niin ainakin hieman. Ei siihen kuole, jos sopeutuu.

Ayla kirjoitti:Töihin olisi aiheellista palkata pätevin ihminen, oli sitten kysymyksessä maahanmuuttaja tai peruskansalainen. Maahanmuuttaja, ei ole sama kuin parhain työntekijä kaikista hakijoista. Parhain on se jolla on koulutus, hyvä kieli, pätevä alalle ja hyvä käytöksinen, siisti ja niin edelleen.

Tämän suhteen olen samaa mieltä. Se minua pännii, kun eräs maahanmuuttaja Somaliasta ei käynyt ala - asteella liikuntatunnin jälkeen suihkussa. Oli todella mukava istua sellaisen ihmisen vieressä, joka haisee hielle. Hän selitti, että hän ei voi käydä vääräuskoisen kanssa samaan aikaan suihkussa.

tyson
Ayla kirjoitti:Töihin olisi aiheellista palkata pätevin ihminen, oli sitten kysymyksessä maahanmuuttaja tai peruskansalainen. Maahanmuuttaja, ei ole sama kuin parhain työntekijä kaikista hakijoista. Parhain on se jolla on koulutus, hyvä kieli, pätevä alalle ja hyvä käytöksinen, siisti ja niin edelleen.

Tämän suhteen olen samaa mieltä. Se minua pännii, kun eräs maahanmuuttaja Somaliasta ei käynyt ala - asteella liikuntatunnin jälkeen suihkussa. Oli todella mukava istua sellaisen ihmisen vieressä, joka haisee hielle. Hän selitti, että hän ei voi käydä vääräuskoisen kanssa samaan aikaan suihkussa.

uskonnoista ei ole muuta kuin haittaa. Pelastus hienhajuun : Kaasunaamari

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat