Seuraa 
Viestejä47
Liittynyt15.6.2005

Kannattaako tuo suorittaa ennen aamupalaa vai sen jälkeen? Olen kuullut kahdenlaisia versioita asiasta.

Sivut

Kommentit (46)

Tätä mäkin olen miettinyt.
Missä järjesteyksessä hampaat säästyy pahemmalta "hapettumiselta". Pesee heti kun herää ja sitten syö aamupalan ja juo kahvit. Vai, syö ja juo ensin ja pesee sitten heti perään? Aikaa ei kauheasti yleensä aamuisin ole, joten joka tapauksessa asiat on tehtävät peräkanaa ja sukkelaan.

Kokemuksesta olen huomannut, että harjaaminen jokaisen aterian jälkeen on hyödyksi. En usko, että olisi parempi harjata aamulla hampaan ennen ateriaa kuin sen jälkeen. Aikaerohan on kovin lyhyt bakteerien työskentelylle. Itse harjaan hampaan ainakin kolme kertaa päivässä extra soft-hammasharjalla. Hammaslääkärilaskut ovat hyvin pienet. Monta kertaa pelkkä tarkastus, vaikka joudun syömään lääkkeitä, jotka voivat olla vahingollisia hampaille.

jaskajokunen
Eikös hampaiden pesu heti syömisen jälkeen vahingoita kiillettä (varsinkin jos ruoka on jotain hapanta)...

Näinhän se on. Hampaat kannattaa harjata ennen aamupalaa. En tosin tee niin, koska tällöin aamupala maistuu pahalta.

Mikäli hampaat on altistettu jollekin happamalle, ja sen jälkeen niitä harjataan tai muuten hinkataan, kiille ja hampaan pinta kärsii.

Käsittääkseni kysymys on juuri tästä, riippumatta siitä, onko ilta vai aamu.

Aamuisin ihmisillä on tosin useammin tapana nauttia sitrushedelmiä tai -juomia, jotka ovat happamia. Mikäli hampaat harjataan esimerkiksi juuri appelsiinimehulasillisen nauttimisen jälkeen, joka aamuisena toimenpiteenä se voi olla pitkällä aikavälillä haitallista.

Henkilökohtaisesti en yleensä nauti mitään hapanta aamuisin. Pesen hampaat vasta ruokailtuani. Jää parempi maku suuhun.

Ette kai te tosissanne ole? Syöminen noin puolen tunnin sisällä hampaiden harjaamisesta on todella vaarallista hapaille. Onhan se opetettu jo ala-asteella. Asiaa tutkineet väittivät (muistaakseni tieteen kuivalehdessä), että jos suuhunsa laittaa kerrassaan mitään puolen tunnin kuluessa hampaiden harjaamisesta, olisi hampaiden kannalta moninkertaisesti parempi olla pesemättä niitä ollenkaan.

http://lifewise.canoe.ca/Beauty/AskIvan ... 2-sun.html :

Avoid brushing teeth immediately after consuming acidic food or drinks as this is when the enamel surface may be softened - it is best to wait at least one hour.

Mikäli aikoo syödä aamulla hapanta, kannattaa hampaat pestä ennen ruokailua (tai odottaa, että happamuus neutraloituu - harvalla kuitenkaan aikaa). Jos happamat tuotteet eivät kuulu aamiaiseen, kannattaa pestä hampaat lopuksi. Jää puhdas suu.

Ymmärtääkseni happamuus ei ole se ainoa merkittävä asia. Vaikuttavampaa on happohyökkäys - syödään tai juodaan jotakin, joka rassaa hampaiden kiillettä, oli se se sitten hapanta, makeaa, mitä tahansa.
Fiksuinta olisi pestä pestä hampaat ennen aamupalaa, siis ennen happohyökkäystä. Silloin hampaat olisivat puhtaat, plakittomat. Sillä ellei ole plakkia, ei tule myöskään reikiä. Meille tunnollisimmillekin hampaidenpesijöille jää pikkurippusia plakkia hampaisiin pesun jälkeen (vaikka itse kuvittelemmekin onnistuneemme täydellisesti). Aikaa kunnolliseen hampaidenpesuun kuluu 2-3 minuuttia. Katsokaapa kellosta!!!! Sitten se pitäis vielä testata! Että onnistuiko tällä kerralla...
Pesun jälkeen, pesu mieluiten fluorihammastahnalla, ei sais huuhtoa vedellä eikä purskutella. Fluori sisältää paljon hampaita suojelevia aineosasia ja on oikeastaan hassua huuhdella niitä pois. Toki voi sylkeä tahnanjämät pois Jos jättää ne suuhunsa, ne suojelee hampaita jopa useita tunteja, varsinkin illalla.Voihan purkkaa ottaa, siis xylitoli, jos haluaa, mutta kunnollinen hampaiden pesu illoin aamuin pitää hammaslääkärin loitolla(ainakin sen paikkaamisen suhteen....)

Hampaiden pesu aamulla ensimmäisenä, ennen aamupalaa ja illalla viimeiseksi, ennen nukkumaan menoa.

Yön aikana hampaiden pinnalle, suun limakalvoille ja kielelle kertyy bakteerimassaa ja muuta mössöä, turha sitä on niellä.
Kyllä minun tietääkseni saa syödä heti hampaiden pesun jälkeen, en ole ainakaan kuullut mitään, miksei saisi.

Syönnin jälkeen ei ainakaan tuntiin hampaiden harjausta, voi vahingoittaa kiillettä, jos on syönyt tai juonut hapanta. Huuhtelu vedellä riittää.

Fluorihammastahnaa ei pidä huuhdella kovin perusteellisesti pois harjauksen jälkeen, koska silloin fluoria ei jää hampaiden pinnalle ja alkaviin reikiin tai kiillevaurioihin, jotka fluori voi korjata.

Harjaus ja harjan kastelu veteen ja sitten tahnattomalla harjalla harjausta ja sylky, pois erittynyt sylki ja ylimääräinen tahna.

Hampaita pitää harjata kaksi minuuttia aamuin illoin estääkseen hammaskiven muodostusta. Sähköhammasharja on tehokkaampi kuin käsin harjaus.

Roori
Seuraa 
Viestejä47
Liittynyt15.6.2005

Auttaisikohan tuohon happamuuten veden juonti (tai purskuttelu) tai sitten maidon tai muun. Ja kuinkahan tehokkaita nuo suuvedet on verrattuna hampaidenharjaukseen.

Joo tiedetään, että hampaat kannattaisi pestä aamuin illoin. Mutta kun ikenet eivät aina tahdo kestää sitä yhtäkään pesua (enkä todellakaan harjaa liian lujaa, pitkään kylläkin ahtaiden hammasvälien takia).

Ja joo, tiedetään, että fluoria pitäisi jättää suuhun, mutta sitten tahnaa joutuu myös nielemään, eikä maha kestä xylitolia pätkääkään (tietäisikö joku xylitolitonta hammastahnamerkkiä?).

Sähköhammasharjasta olen sitä mieltä, että se pitäisi kieltää lailla muilta paitsi reumaatikoilta. Jos ei ihminen enää itse jaksa edes harjaa suussaan liikuttaa niin jo on asiat huonosti!

Tämä vuodatus taas osoituksena siitä, miten hyväätarkoittavat terveydenvaalintasuositukset eivät vaan toteudu kaikkien elämässä... ja energiansäästämisen puolesta.

Ikenet tulehtuvat juuri siksi, että hampaita ei ole pesty tarpeeksi usein. Hampaaan ja ikenen väkiin jää ruuantähteitä, jota aiheuttavat siellä muhiessaan ientulehduksen. Osta pehmeä harja ja harjaa hampaasi kunnolla ainakin khdesti päivässä. Mitä hammaslääkäri sanoo ikeneistäsi?

Tietääkseni kenenkään ikenet tai hampaat ei ole kärsineet siitä, että hampaita on pesty.
Huonosta pesusta ikenet kärsivät ja ryhtyvät vertavuotamaan.
On vaikeaa tunnustaa edes itselleen, että pesee huonosti hampaansa..
Kukapa meistä sitäkään tunnustaa!!!!!

Kuinka te kontrolloitte hampaidenpesun tuloksen????
Kuvitteletteko pesseenne hyvin, kun olette harjaa heiluttaneet?
Millä tavoin tiedätte pesseenne hampaaanne kunnolla??????
Herätkää hyvät ihmiset, ei hampaita pestä mutu-systeemillä...
Meillä on vain kaksi tapaa pestä hampaat; hyvin tai huonosti....

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat