Seuraa 
Viestejä45973

Viikonloppuna imuroidessani tulin miettineeksi, että onkohan kukaan tutkinut sisäilman puhtautta ja koiran karvojen vaikutusta siihen? Pointtini on se, että pitkät koiran karvat muodostavat pölypalloja, jotka taas sitovat paremmin muita epäpuhtauksia (esim siitepölyä ja huonepölyä). Testaus olis helppo suorittaa, 2 suljettua huonetta, johon ripoteltaisiin jotakin helposti havaittavaa siitepölyä, toiseen huoneeseen laitettaisiin lisäksi koira (ei siitepölyallerginen!), jota ruokittaisiin ja ulkoilutettaisiin normaalisti. Sitten esim 2 vrk kuluttua käytäisiin mittaamassa ilmassa olevan siitepölyn määrä, tietenkin mittaus suoritetaan siten, että huoneessa ilma vähän vaihtuisi, jotta lattialla oleva pöly lähtisi liikkeelle aivan kuten normaalihuoneessa ihimisen siellä liikkuessa. Kummassahan huoneessa olisi puhtaampi ilma?

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (10)

Kai se huone jossa koira on, on likaisempi koska koiran täytyy käydä ulkona asioilla ja ulkoa se tuo kaikenmaailman pöpöjä kun se niillä paljailla tassuilla käppäilee ulkona ja sitten tulee sisälle lehittämään niitä pöpöjä. Siitepölystä en tiedä

Noista laskuista jäi kokonaan pois koiran itsensä tuottama pöly. Mm. koiran nahka hilseilee ja siitä syntyvä pöly on pahemman luokan allergeeni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joo eivät ne karvat mitään tee vaan koiran tai kissan hilse iholta. Karvat ovat sen verran isoja etteivät ne nenään mene. Kissankarvoja sitä vasta onkin kun on pari kissaa. On hauska olla kylässä tai ravintolassa kun voi syödä ruokaa jossa ei ole kissankarvoja.

Mutta eivät ne karvat siis allergisoi.

Olen siinä uskossa, että kissojen syljen proteiinit ovat vielä hilsettäkin pahempi allergeeni.

Ajatusleikki on siinä, että pitkät koiran karvat muodostavat pölypalloja, jotka sitovat lattialta pölyä, jolloinka ne eivät nouse enää huoneilmaan vaan jäävät lattialle nurkkiin... Eli normaalisti seisaallaan tai istualtaan ollessa hengitysilma sisältää vähemmän esim koivun siitepölyä. Mielestäni meillä on koiran hankkimisen jälkeen huonepölyn määrä vähentynyt, ainoastaan nurkat ovat täynnä pölypalloja, jotka eivät sieltä helposti pöllähdä ilmaan. Tietenkin tää voi olla myös harhaa, en tiiä, mutta olis kiva jos joku pystyis tuon tieteellisesti tutkimaan

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Pitkäkarvaisesta kissasta lähtee marsullinen karvaa päivässä. Valehtelematta. Minulla on sellainen. Tuohon yhtälöön pitäisi lisätä siihen toiseenkin huoneeseen jotakin mikä lisää pölyn määrää.

Pitkät hiukset muuten myös sitovat pölyä piiiiitkiksi palleroiksi. Ei voi enää villakoiriksi heitä sanoa, pikemminkin ovat... pölymatoja? Niitä onkin kiva onkia sängyn alta imurilla, kun suulakkeen suupieliin jää lenkuroita joita imuri ei jaksa imaista sisäänsä. Yök.

Ja kyllä, kissan sylki ja hilse allergisoivat enemmän kuin karvat. Koira hilseilee myös, ja kuljettaa pöpöjä ulkoa. Ei allergikoille suotta suositella viikoittaista siivousta ja eläimettömyyttä.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Taha:Olen siinä uskossa, että kissojen syljen proteiinit ovat vielä hilsettäkin pahempi allergeeni.

Totta.
Itse kissa-allergisena (mutta niitä rakastavana) pahimmat oireet saan juuri syljestä sekä mikäli kisun kynsi tekee reiän ihoon. Rikkimennyt iho nostattaa melkoisen, hillittömästi kutiavan ja punottavan patin.

Toivottavasti pian keksitään tarpeeksi moninaiset ja vahvat antihistamiinit, jotta allergisetkin voisivat helliä lemmikkejä.
Johan sitä on sairaanhoidon alallakin oivallettu, että eläinkontakti lievittää stressiä ja yksinäisyyttä.

Pölynimurin oikea nimike olisi pölynlevittäjä. Sen suodattimista menee läpi juuri se pahin eli hienoin aines, joka leijuu n. 8 h huoneilmassa. Sen korvaa hyvin kostea moppi ja kostutettu lattiaharja tai jokin pölyliina.

Suihkepullolla voi harjan kostuttaa ja huuhtoa välillä vessan suihkulla yms.

Vain kokenut tietää miten sotkuisia linnut ovat. Mikään karvanlähtö ei lyö laudalta paria untulaattia.

Olen alerginen mm koiralle. Luulen että alergian aiheuttaa koiran syljestä kuivuessaan syntyvä hienojakoinen pöly.

Vastaan voi taistella pölyn puhdistaja aparaateilla ,joita on kahta lajia.
HEPA suotimilla varustetut ,jotka todella ovat hyviä.

Surjännitteellä pölyä sitovia ,joiden haittana on huomattava otsonin kehittyminen ,mikä on haitaksi limakalville,huonekasveille ja kumitavaralle(esim. nauhurien hihnat)
Lisäksi kun sähkön välillä katkaisee osa kerääntyneestä pölystä irtoaa ja siirtyy huoneilmaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat