Seuraa 
Viestejä45973

Lukaisin tuossa erään Toiseen maailmansotaan sijoittuvan sotaromaanin, jossa esiintyi tummia afrikkalaisia saksalaisten riveissä. Kyseisellä kirjailijalla ei ole tapana keksiä näin outoja juttuja päästään, joten katsoin mitä google asiasta sanoo ja tottahan tuo näkyy olevan. Ihonväri ei näköjään estänyt värväystä Hitlerin perääntymisvoimiin, toisin kuin juutalaisuus. Mutta osaisiko kukaan sanoa kuinka paljon tummia afrikkalaisia Saksassa eleli natsivallan aikana, ja mikä oli heidän asemansa verrattuna vainottuihin vähemmistöihin, kuten juutalaisiin, mustalaisiin ja homoseksuaaleihin?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

http://runeberg.org/pieni/3/0788.html
"Saksan siirtomaat. Versaillesin
rauhassa oli Saksan pakko luovuttaa kaikki
siirtomaa-alueensa (yht. n. 2,953,000 km2,
14,8 milj. as., siitä Afrikassa 2,707,300
km2, n. 14 milj. as., Austraalian
saaristossa 245,050 km2, 641,000 as. ja Aasiassa
552 km2, 200,000 as.). Nämä alueet
olivat: 1) Saksan Itä-Afrikka
(997,000 km2, 7,7 milj. as.)
Keski-Afrikan itäosassa Tanganjikan itäpuolella;
suurin osa v:sta 1920 Englannin,
luoteiskolkka (Ruandan ja Urundi'n piirit)
Belgian mandaattialueena; 2) Kamerun
(ks. t.); 3) Togo (ks. t.); 4)
Saksan Lounais-Afrikka (835,100 km2,
230,000 as.) Portugalin Angolan
eteläpuolella, v:sta 1920 Etelä-Afrikan
liittovaltion mandaattialue; 5) Saksan
Uusi-Guinea (Keisari Vilhelmin
maa, Bismarckin saaristo, Bougainville;
yht. 240,000 km2, n. 400,000 as.), v:sta
1920 Uuden-Guinean territorion nimisenä
Austraalian hallinnon alaisena; 6)
Mariaanit, Karoliinit ja
Marshallsaaret (ks. n.), jotka joutuivat
Japanille, ja Nauru-saari, joka
liitettiin Uuden-Seelannin hallintoon; 7)
Samoan saaret (ks. t.) ja 8]
Kiautšou (ks. t.)."

Ainakin se oli menettänyt kaikki siirtomaansa ennen natsikautta.

Sodan aikana ainakin Tunisia, Marokko ja Algeria olivat natsien valtaamia tai liittolaisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tokkopa itse Saksassa paljonkaan tummaihoisia eleli. Mutta Afrikassa taistelleihin joukkoihin on hyvinkin voinut päätyä mustia. Kolmas valtakunta kun oli hyvin suosittu muslimien keskuudessa johtuen huomattavista ideologisista yhtäläisyyksistä, jotka ylittivät roturajatkin.

Ding Ding
Black history in Nazi Germany, a brief story:

http://www.aaregistry.com/african_ameri ... rief_story

Kovat oli oltavat mustilla Natsi-Saksassa tuon artikkelin mukaan. Tuskin oli sotilainakaan.

Melko hurjaa taisi tosiaan olla millä tahansa vähemmistöllä, minkä vähemmälle huomiolle jääminen on toisaalta aika helppokin ymmärtää juutalaisuhrien määrän takia. Vaikea uskoa, että mustia olisi sotilaina ollut.

Itselle tuli heti mieleen mm. se, miten paskana Hitler oletettavasti oli Berliinin kisojen suurimman sankarin eli Jesse Owensin menestyksestä. Olympialaisiahan artikkelissa vähän sivuttiinkin. Ei ehkä verrattavissa Schmelingin häviöön Louisille nyrkkeilykehässä, mutta aika kova pr-tappio jälkidarwinistiselle rotuoppisonnalle kuitenkin.

iisti
Hasselin jutut on hatusta repäistyjä.

Tarinat on fiktiota, eikä Pedersen välttämättä edes itse ollut sodassa, mutta monia kirjoista lukeneena olen havainnut että juuri tällaiset oudot yksityiskohdat yleensä ovat totta.

Etsin tuossa pari tuntia tietoa aiheesta ja ilmeisesti mustia eleli 30-luvun Saksassa sen verran vähän, että he jäivät kirjaamatta rotulakeihin. Heitä kohdeltiin samoin kuin muitakin "epäarjalaisia", mutta ei viety leirille rodun vuoksi: niillä jotka sinne joutuivat joko oli jokin muu syy tai sitten sellainen oli keksitty. Ja sodan loppuvaiheilla mieshukan ollessa suuri joitakin värvättiin armeijaan taistelemaan kansallissosialismin puolesta
Poikkeuksen tekivät ns. "Reininmaan äpärät", jotka olivat mustien muukalaislegioonan sotilaiden ja saksalaisten naisten jälkeläisiä. Heidät steriloitiin.

Puudeli
... Mutta osaisiko kukaan sanoa kuinka paljon tummia afrikkalaisia Saksassa eleli natsivallan aikana, ja mikä oli heidän asemansa verrattuna vainottuihin vähemmistöihin, kuten juutalaisiin, mustalaisiin ja homoseksuaaleihin?

Saksan eri asevoimien islamilaisissa joukko-osastoissa saattoi palvella mustia pohjois-afrikkalaisia, joiden esivanhemmat olivat osin Saharan eteläpuolelta. Netti-haulla voi löytää kuviakin.

Kyllä mustamies näyttää Wehrmachtin kledjuissa aika hassulta, mutta sota on sotaa. Bosnian muslimien SS-legioona on oma lukunsa, mutta he olivat syntyperäisiä eurooppalaisia. Kuuluisia muuten julmuudestaan?

Palestiinalaisten tärkein uskonnollinen johtaja Jerusalemin mufti vieraili Hitlerin luona, minkä Israelin media silloin tällöin muistaa. Mufti vieraili myös bosnikki-SS-miesten luona, ja varmaan kannusti heitä vihaamaan juutalaisia?

Tarkistamattoman tiedon mukaan eräät uskonnoltaan juutalaiset Saksan riveissä taistelevat saivat erityisluvalla pitää kenttäsynagoogaa? Luftwaffen kenraali Milch oli juutalainen, ja Göring joutuikin tiuskaisemaan kuullemma ihmettelijöille, että "minä päätän täällä kuka on juutalainen."

Saksassa oli Hitlerin aikana muutama neekeri tai mulatti, joten heidän joutumisensa asepalveluun on täysin mahdollista. Juutalaisiakin lienee ollut ainakin Wehrmachtissa, jossa ei roduista piitattu.

Eräässä pommituksia koskevassa kirjassa mainitaan v.1942-45 ajoilta, että juutalaisia saatettiin syrjiä pommisuojissa. Erään raportin mukaan juutalaismiehet olivat koko hälytyksen ajan veivaamassa suojan ilmapumppua, etteivät mahdolliset suojassa olevat kiihkoilijat saa mitään päähänsä.

Jos kunnollinen pommisuoja oli vain osalle asukkaita, juutalaiset joutuivat suojautumaan huonompitasoisiin sirpalesuojiin, po. raporttien mukaan. Saksa ei siis ollut juutalaista tyhjä sodan aikana, mutta heitä koskivat erityiset syrjivät säädökset, -mm. keltainen tähti vaatetuksessa.

Homoista en tiedä, mutta oletettavasti heidän olonsa eivät olleet kovin erilaiset kuin natsi-Saksan seuraajavaltiossa DDR:ssä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat