Seuraa 
Viestejä45973

Niin, tuli tässä mieleen, että kun Wlan-lähettimille on laissa määritelty suurin sallittu lähetysteho (jossa siis otetaan myös antennin vahvistavuus huomioon), niin kiinnostaako se oikeasti ketään jos pistää wlaniin voimakkaasti suuntaavan antennin?

Periaatteessahan tämä on kiellettyä, mutta koska siitä ei oikeasti ole kellekään haittaa (suuntaavan antennin ansiosta signaali menee pienelle sektorille, jolloin se ei haittaa sen enempää kuin sama teho ympäriinsä leviävänä), näin voisi tehdäkin jos kiinni jäämisen riski on pieni, eikä mahdolliset seuraamukset kovin vakavia.

Elikkä tietääkö kukaan, että valvotaanko tätä oikeasti, ja millaiset rangaistukset on luvassa jos jää kiinni?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

http://www.msoynet.fi/ohjeet/sekalaiset/antenni/
13. Pidä huoli ettet ylitä lain sallimaa maksimi lähetystehoa 20 dBm. Lähetystehon voit laskea kaavalla Sovittimen lähetysteho + antennin vahvistus - kaapelin vaimennus valitulla pituudella. Tämä arvo ei saa ylittää maksimiarvoa."

Siellä on koko asennusohje.
Kiinnijäänti on rangaistavaa.

Joo, mutta entä jos ne kuitenkin pääsisivät ylittymään? Valvotaanko asiaa oikeasti, ja jos jäisi kiinni, tulisiko muutamaa päiväsakkoa isompia rangaistuksia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos nyt touhuat pelkän antennivahvistuksen kanssa, eikä siitä koidu jollekkin haittaa, on kiinnijäämisriski hyvin pieni koska laitteita on niin paljon. Antenniasiat ovat niin kimurantteja että vahingossa ei saa liian hyvää tulosta.
En yllytä lainrikkomiseen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat