Seuraa 
Viestejä45973

Fotoni kulkee valonnopeudella.

Fotoni tekee aaltoliikettä. Sillä on taajuus.
-> Sähkömagneettinen säteily.

Sähkömagneettinen säteily kulkee valonnopeudella.

Mutta eihän sähkömagneettinen säteily voi kulkea valonnopeudella, jos valonnopeudella kulkevat fotonit "pujottelevat", eli tekevät aaltoliikettä.

Näin ollen joko fotoni kulkee valoa nopeammin tai valon nopeus on pienempi kuin valonnopeus.

Minkä ymmärrän väärin?

Otanko valon aaltoluonteen liian kirjaimellisesti?

Onko sähkömagneettisen säteilyn taajuus ja "aallot" vain suoraan etenevän fotonijonon tihentymiä ja harventumia?

Voiko yksittäisellä fotonilla olla taajuus?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

David
Seuraa 
Viestejä8880

Epävirallisen näkemykseni mukaan fotoni on hiukkanen, joka värähtelee sisäisesti nopeudella c. Sen energia määräytyy lähtötilanteessa taajuuden mukaan
E = hf. Fotonin lähtönopeus on c lähteen suhteen.

Kun se havaitaan, kohtaamisnopeudesta riippuu sen tehokkuus aiheuttaa vuorovaikutuksia. Jos sekä lähde, että kohde ovat toistensa suhteen levossa, silloin teho P = hf^2.

Jos kohde liikkuu lähteen suhteen teho muuttuu
P = Ef' = hff' , jossa f' on kohteen havaitsema taajuus.

Virallisen näkökannan mukaan fotoni liikkuu aina nopeudella c havaitsijan tai lähteen liiketilasta riippumatta, valon nopeutta ei voida siis kiinnittää mihinkään. Sähkö- ja magneettikenttä vuorottelevat, aiheuttaen tuon vakionopeuden. Yksityiskohtaisempaa selitystä en tunne, tilanne on siis vähän abstrakti. Kyseessä on siis ikäänkuin eetteri, mutta ei kuitenkaan., aika vain on suhteellista

Aaltoliike on etenemissuntaan nähden poikittaista. Se aaltomuoto ei tarkoita kylläkään oikeastaan aaltoa sinänsä, vaan sähkö- ja magneettikentän potenttiaaliarvoa ko. pisteessä. Ne kenttävektorien arvot vähän hämäävät, ei se fotoni sinällään mutkittele.

Ihmetyttää vain, kun sähkö- ja magneettikentät ovat vektorikenttiä, jotka edellyttävät jonkinlaista virtausta kuvauksessaan. Mitä siellä virtaa ja minne. Yleensähän vuo etenee varauksesta toiseen, mutta kun ei ole varauksia niin miten sitten käy virtauksille? Vuot ilmeisesti kieppuvat toistensa ympäri, mutta silloin nopeus todella pitäisi olla yli c:n. Tästä syystä olen ottanut käyttöön tuon oman epävirallisen kantani. Vuot etenevät nopeudella c sen fotonihiukkasen sisällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat