Seuraa 
Viestejä45973
  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (27)

Onko tämä trollaus vai mikä analogia tästä pitäisi vetää? Että mustat ja latinot ovat tyhmiä kun eivät saa hyvää palkkaa? Oletko itse hyvätuloinen? Tuskin olet vielä töissäkään vuosiin. Eikö ole tullut mieleen että mustia ja latinoja syrjitään edelleen eivätkä he pääse kunnon ammatteihin tai kouluihin joka paikassa missä on valkoisia. Suomessakin on hyvin hankala päästä töihin jos ihonväri sattuu olemaan tummempi kuin muilla hakijoilla. Sen sijaan valkoinen ulkomaalainen pääsee erittäin helposti töihin, esim. saksalainen tai englantilainen. Romaneilla sitä vasta hauskaa onkin työhaastatteluissa, jos sinne edes pääsevät.

Asimov

Oletko itse hyvätuloinen?

Tuskin olet vielä töissäkään vuosiin.

Kummallista arvostelua. Liittyykö jotenkin aiheeseen.
Tunnemmeko ehkä jostain vai mistä ihmeestä teet
päätelmäsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Palkka kerrottiin, mutta koulutustasosta ei ollut tuossa sanaakaan. Jos ihminen ei kouluttaudu, ja saa huonoa palkkaa, oma on häpeänsä.

VAho

Jospa saisit vaikka muutamalla lauseella kerrottua, mitä tarkoitit tällä avauksellasi. Saattaisi jopa syntyä keskustelua.

VAho
Kummallista arvostelua. Liittyykö jotenkin aiheeseen.
Tunnemmeko ehkä jostain vai mistä ihmeestä teet
päätelmäsi.

Mihin aiheeseen? Laitat linkin ja pari sanaa. Tällä palstalla on hyvin yleinen aihe että "mustat on tyhmiä" ja nickkien vaihtelu ja keksiminen on monelle trollille suuri kansanhuvi. Haluaisin nähdä kun tälläinen kaveri menee sanomaan 120 kiloiselle kaksimetriselle nigerialaiselle että hän on tyhmä.

Esitin arvauksen iästäsi, saat korjata jos olen väärässä. Yleensä trollit ovat koulupoikia jotka esittävät vanhempaa. Taidat olla tiäremiäs.

Aloittaja kirjoitti : Rasismia!!.
Vastaus : eihän se rasismia voi olla jos kaikilla ei ole haluja käydä kouluja. Palkan saa ammattinsa ja koulutuksensa mukaan.

Teini, eivät kaikki mustat ole laiskoja. On olemassa mustia lääkäreitä, valkoisia lääkäreitä, ym. Se on ihmisestä itsestään kiinni, ei hänen ihonväristään, sukupuolestaan ym.

Eipähän koulutus todellakaan ole aina itsestä kiinni. Suuri tavoite on kehitysmaissa saada kouluja ja USA:ssa taas mustat joutuvat huonompiin kouluihin. Kaikki eivät todellakaan ole samalla viivalla, on aika naivia kuvitella sillä tavalla. Rasismia on joka paikassa, passiivista ja aktiivista.

Koska USA:ssa tai missään Afrikan ulkopuolella on musta presidentti? Vain 24-sarjassa ja rasistien painajaisissa.

Ding Ding
Asimov
Koska USA:ssa tai missään Afrikan ulkopuolella on musta presidentti?

On jo nyt.

Poikkeus vahvistaa säännön, missä?

Vielä Mummon nuoruudessa koulunkäyntimahdollisuus oli kiinni vanhempien varallisuudesta. Neljänneltä luokalta pyrittiin oppikouluun, jos vanhemmilla oli varaa. Vaikka olisi kuinka ollut lukupäätä, ei oppikouluun ollut vähävaraisella asiaa. Peruskoulu ja maksuton lukio ovat Suomen nykyisen hyvinvoinnin taustavoimat!

USAssa on tänäpänä samoin, ja vielä paljon huonommin

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Asimov
Ding Ding
Asimov
Koska USA:ssa tai missään Afrikan ulkopuolella on musta presidentti?

On jo nyt.

Poikkeus vahvistaa säännön, missä?

Ainakin Haitissa. Lisäksi ainakin Jamaikalla on musta pääministeri ja vieläpä nainen. Karibialla on muitakin pikkuvaltioita, joissa voi hyvinkin olla mustia johtajia.

Lisäksi USA:ssakin on valittu ainakin kaksi mustaa kuvernööriä. Massachusettsin tuleva kuvernööri, joka astuu virkaan ensi vuoden alusta, on musta. Osavaltion asukkaista vain 8% on mustia, joten hänet valittiin valkoisten äänillä.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Wikipediasta poimittua kuvausta mustan Amerikan nykytilasta ja suunnasta:

"Since the mid to late 1990's, African American incomes have risen at a remarkable pace and the progress shows up at every income level - from the still-large but shrinking underclass, to the fast-developing black middle class, to the growing ranks of wealthy African Americans. Over 1.7 million African Americans have gone off the poverty rolls; earnings by African American women have moved to within a few percentage points of white womens'; and unemployment among blacks in recent years has dropped below the 10 percent mark. The poverty rate among African Americans has dropped from 26.5% in 1998 to 24.7% in 2004. The growth in African American incomes is translating into big gains in buying power and opportunities for black businesses.

"By 2003, sex had replaced race as the primary factor in life expectancy in the United States, with African American females expected to live longer than white males born in that year. In the same year, the gap in life expectancy between American whites (78.0) and blacks (72.8 ) had decreased to 5.2 years, reflecting a long term trend of this phenomenon. The current life expectancy of African Americans as a group is comparable to those of other groups who live in countries with a high human development index.

"Collectively, African Americans are more involved in the American political process than other minority groups in the US, indicated by the highest level of voter registration and participation in elections among these groups in 2004. African Americans collectively attain higher levels of education than immigrants to the United States.

"Although the unemployment rate among African Americans (in 2002, approximately 11% ) has typically been twice the rate among European Americans (app. 5% in the same year), it is still comparable to rates found in France and Spain, and is slightly higher than the overall rate of the European Union. When compared to populations outside of the United States and European Union, the collective affluence of African Americans is even more striking and disproportionate.

"In 2005, the populations of Poland and African Americans were roughly equal, but the 2004 earnings of the latter group would have been nearly 2.5 times the size of the former's GDP in 2005. In 2005, the Ukraine's population was approximately 10% larger than the African American population, but its GDP was over 8 times smaller than the 2004 earnings of the latter group. Argentina, arguably the most developed country in Latin American (with an overwhelmingly European population (97%)), has an unemployment rate slightly higher than that of African Americans as a group, the poverty rate is almost twice the rate, and the 2004 earnings of African American workers were nearly 3.5 times the size of Argentina's 2005 GDP, even though Argentina's population is slightly larger than the African American population."

Väittäisin, että aasialaisperäisten amerikkalaisten jopa valkoihoisia korkeampi tulotaso todistaa aivan tarpeeksi erilaisten etnisten ryhmien mahdollisuuksista hyviin ansiotasoihin rapakon tuolla puolen.

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461
tsiki
Väittäisin, että aasialaisperäisten amerikkalaisten jopa valkoihoisia korkeampi tulotaso todistaa aivan tarpeeksi erilaisten etnisten ryhmien mahdollisuuksista hyviin ansiotasoihin rapakon tuolla puolen.

No ei varsinaisesti todista kuin heidän omalta kohdaltaan, mutta kyllä taas mustien onnettomalla kultuurilla on oma iso osansa siinä että koulu ei maistu, eikä siis palkkaakaan liiemmälti tule.

"USA:ssa taas mustat joutuvat huonompiin kouluihin"

mitenkä niin joutuvat?

Ihmisestä itsestään se on kiinni, ei ihonväristä. Eihän se nyt koulustusta ole, mutta nyrkkeilijä Mike Tyson on tienannut elämänsä aikana sellaisen määrän rahaa, josta moni muu ihminen ei edes unelmoisi - ja tuhlanutkin.

VIRHEPÄÄTELMÄ:

VALKOIHOISET SYRJIVÄT MUSLIMEJA
MUSLIMIT EIVÄT SYRJI VALKOIHOISIA VAAN OVAT SYRJITTYINÄ:
MUSLIMIT OVAT SIIS PAREMPI ROTU

Mummo

USAssa on tänäpänä samoin, ja vielä paljon huonommin

No eivät ne nyt ehkä niin kovin huonommin siellä ole. Raha ei ratkaise sitä, mihin lukioon menee vaan se, mihin koulualueeseen eli school districtiin sattuu kuulumaan. Lukio on ilmainen, paitsi jos käy yksityistä koulua esimerkiksi uskonnollisista tai ns. elitistisistä syistä. Julkisetkin koulut ovat kuitenkin hyviä, jos asuu hyvällä koulualueella (jotka muuten eivät kaikki ole valkosten alueita, kuten yleensä luullaan). Julkiset koulut ottavat hyvin huomioon myös erityisopetusta tarvitsevat ja tukevat vammaisia lapsia. Kaikki USA:ssa ei ole kuin suoraan elokuvista - kaikki julkiset koulut eivät ole kuin New Yorkin ghettojen koulut.

Yliopistosta taas pääsee läpi ilman suuria lainoja jos käy samalla töissä, minkä muuten aika suuri osa ilman stipendiä opiskelevista tekee (esimerkiksi oma poikaystäväni joutui ottamaan koko yliopistoaikanaan todella vähän lainaa, ja maksoi sen takaisin alle vuodessa valmistumisestaan). USA:ssa, niin kuin missä tahansa muuallakin yliopistoon pääseminen on ennen kaikkea omista taidoista ja viitseliäisyydestä kiinni. Kaikki yliopistot eivät ole jumalattoman kalliita eivätkä halvemmat koulut todellakaan ole huonoja paikkoja opiskella. Esimerkiksi University of Michigan on rankattu maan parhaiden yliopistojen joukkoon, mutta lukukausimaksut ovat murto-osa siitä, mitä ne ovat esimerkiksi Harvardissa, Notre Damessa tai MIT:ssä.

Harhakuvat USA:n koulupolitiikasta elävät sitkeässä siksi, että kaikki osavaltiot ovat erilaisia ja elokuviin/vääristyneisiin mielikuviin perustuvat huhut ovat mukavampaa kritisoitavaa kuin totuus.

En perustanut pessimistitä käsitystäni amerikkalaisiin tv-sarjoihin, enhän edes katsele niitä Useampi sukulainen ja tuttava on asunut siellä, useissa eri osavaltiossa eripituisia aikoja perheeneen. Palattuaan ovat kovasti ylistäneet Suomen koulujärjestelmää.

Koulupiirit tosiaan eroavat toisistaan, monet pyrkivät muuttamaan alueille, joissa tiedetään olevan hyvät koulut. Suomessa opetus on suht tasalaatuista, vaikka ainakin Helsingissä lukioiden välillä on jo huimia tasoeroja.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat