Seuraa 
Viestejä45973

Metsäketjut ovat niin täynnä kahden velikullan debattia, että avaan tälle uuden säikeen:

http://www.helsinki.fi/ajankohtaista/uu ... 13-07.html

Helsingin yliopiston professori Pekka Kaupin johtama kansainvälinen tutkimusryhmä on saanut kansainvälistä huomiota julkistaessaan tutkimuksensa tuloksen, jonka mukaan puuston määrä lisääntyy maailmanlaajuisesti köyhiä maita lukuun ottamatta.

(klip)

Kaupin johtaman ryhmän luoma laskentatapa ottaa huomioon metsäpinta-alan ohella myös puuston tilavuuden, biomassan ja ilmasta sidotun hiilidioksidin määrän. Soveltamalla käsitettä YK:n metsätilastoihin tutkijat totesivat, että biomassan määrä oli lisääntynyt viimeisen 15 vuoden aikana noin puolessa maailman 50:stä metsäisimmästä maasta.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Tuossa lehdistötiedotteessahan sanotaan epäsuorasti, että maailman puuston määrä vähenee edelleen. Näin siksi, koska Brasiliassa ja Indonesiassa hakataan sademetsiä enemmän kuin mitä puusto lisääntyy muualla maailmassa.

"Se, koska muutos tapahtuu koko maailman mittakaavassa, riippuu heidän mukaansa paljolti Brasiliasta ja Indonesiasta, joissa vielä tällä hetkellä katoaa valtavia aloja trooppista metsää."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihan ymmärrettävää, kun hiilidioksidin määrä ilmakehässä lisääntyy kasveilla on helpommin saatavilla rakennusmateriaalia, joten viherpeitto tihentyy.

Huomatkaapa myös, että kaikista maista ei suinkaan ollut tietoa käytettävissä tuossa tutkimuksessa. Esim. aika moni Afrikan maa, Australia, Koreat ja Saksa puuttuivat. Että en vetäis kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä koko tutkimuksesta, ainakaan lukematta alkuperäistä tekstiä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat