Seuraa 
Viestejä45973

Suututtaa kun tabuasioista ei pystytä (yleisesti/yleensä) keskustelemaan asiallisesti! Huumeidenkäyttö? Rotujen väliset erot tai että onko rotuja. Vaikka rotuasia olisikin tieteellisestikin merkityksetön niin kai siitä silti saa puhua ja pohtia? Nyt leimataan automaattisesti rasitiksi, jos haluaa asiaa tutkia! Ilmeisesti sen takia, että pelätään mahdollisen rotujen havaitsemisen johtavan automaattisesti rotusyrjintään ja rotujen paremmuuden laittamiseen? Kaltevan pinnan argumentti pitää keskustelijat kurissa!

On tämä niin väärin!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Monien asioiden asille tuonti ja kyseenalaistaminen tuo ihmisten ymmärryskyvyn- ja halun negatiiviset puolet esiin. Tabuista puhuminen ja niiden kyseenalaistaminen johtaa usein kielteisiin reaktioihin koska nämä asiat aiheuttavat muutoksia. Ja tuttu on aina turvallista, toisinaan niin turvallista että totuus voidaan unohtaa ns. yleisen edun takia. Jostain kumman syystä ihmisten arvomaailmaan liittyvien asioiden (esim. uskonto, politiikka, päihdesuuntautuminen, rasismi ja mielenterveys) esille ottaminen saa monet tahot suhtautumaan uskomattomalla ja toisinaan järjenvastaisella itsepintaisuudella. Oman arvomaailman muuttaminen tai sen laajentaminen on ilmeisesti ihmiselle vaikeinta. Olen joutunut joskus nauramaan omallekin fanaattisuudelleni mutta eihän sitä aina sillä hetkellä tajua miten naurettavaa se on. Joku kumman tunnelataus sumentaa ajatuskyvyn.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720

Mitä tarkoitat asiallisella keskustelulla? Jotenkin tuosta omasta kirjoituksestasi paistoi läpi se, että ettet ymmärrä miksi muut eivät ajattele samalla tavalla kuin sinä niiden asioiden suhteen. Kuten myöskin se, että sinulla näyttää olevan jo halu todistaa joittenkin ryhmien olevan omaasi alempana ja ärsyynnyt eri tavalla ajattelevien kirjoituksista asian suhteen ja ärsytystä lieneen lisää se, että joillakin on sitten antaa linkkejä, jotka todistavat päin vastaista kuin se mihin haluat uskoa tai mihin uskominen on tuntuu mukavammalta sitten itsestä.

Eiköhän siinä asiallisessa keskustelussa myös sitten pohdita niitä vastapuolenkin esille tuomia juttuja eikä vaan yritä sitä omaa näkökantaa tunkea toisille toivoen, että purematta nielevät. Toisinaan sitä paitsi voi olla ihan oma tietämättömyyskin asioiden suhteen myös mukana ja eihän sitä ole mukava sitten ainakaan tunnustaa, että olisi väärässä ainakin mitä joidenkin kirjoittajien reaktioita eri tavalla ajattelevien mielipiteisiin nähden lukee. Kaikkein alimpana on nimittely tms. kun ei pystytä hyväksymään jonkun toisen asiallista mielipidettä.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sitä, että keskustelu roduista yritetään vaientaa heti koska se tuomitaan rasistiseksi! En tiedä itse onko rotuja olemassa, eikä sillä varmaan edes ole kauheasti merkitystä!

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720

Joo, en minä pahalla tarkoittanut, mutta joissakin keskustelun aiheissakin paistaa jo selvästi se, mitä kirjoittaja haluaa muille totuutena tuputtaa eikä sellaiseen keskusteluun välttämättä sitten moni halua lähteäkkään mukaan, koska on oletettavissa, ettei toisella ole vastaanottavuutta muun kuin itsensä kanssa saman mielipiteen omaavien suhteen. Ja samat tyypit sitten suoltaa sitä yhtä ja samaa kasoittain avauksina ja menee moneltakin sitten varmaan mielenkiinto vastata ja jopa lukeakin heidän juttujaan. Olisivatkin asiallisia, mutta usein ovat suu vaahdossa ja vartalo täristen kaikille sitä omaa ajattelutapaa puoliväkisin tyrkyttämässä.

Usein mielenkiintoisimmat ja uusia ajattelutapoja ja ideoita antavat kirjoittajat ovat niissä kommentoijissa eivätkä niinkään keskustelun aloittajissa. Itse olen ainakin itseäni kiinnostavissa aiheissa pelkästään lukemalla paljon uutta oppinut ja myös näkemään toisen tyyppisenkin näkökannan asiaan. Mielenkiintoisesti oppii myös henkilön persoonallisuudesta paljon heidän kirjoituksiaan lukemalla, vaikka tosin kannattanee muistaa, että oma arviointi perustuu aina omaan ajattelukykyyn ja kokemuksiin ja sen perusteella sitten asioita puntaroi. Vaarallista on se, että ajattelee itsensä aina olevan oikeassa...

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Minun mielestä pitää osata ja saada puhua tabuista. Mutta tietenkin niin että ei alenna muita ja samalla kohota itseään ja turha rasismi ja rumat sanat olisi karsittava pois keskusteluista.

Tabut on joillekkin fanaattisia kuin päähän taottuja kiellettyjä alueita. Kaikki jotka tykkää eri tavoin tabuista, leimataan aina joksikin, riippuen siitä mistä tabusta on kysymys.

Tabujen yllä pitäjät haluaa että tabu aiheet on siellä hiljaisuudessa, piilossa, niistä ei saisi puhua, ei kuiskailla ei huutaa. Tabut on heille pyhiä.

Tabuista voi keskustella, jos oltaisiin niin "aikuisia" tai "sivistyneitä", että osattaisiin keskustella ilman riitaa ja osata kunnioittaa toisten mielipiteitä. Mutta valitettavan usein ei näin tapahdu.
Jotta tabuista on turha alkaa keskustella jos keskustelijat ei osaa keaskustella intelligentisti ja sivistyneesti tabusta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat