Seuraa 
Viestejä45973

Mielenkiintoinen näyttö taas miljoonannen kerran sitten Darwinin ensimmäisten näyttöjen luonnonvalinnasta oheisessa jutussa. Näitä on hyvä koko ajan pitää mielessä, kun kiistattomat asiat näytetään kretiinien toimesta kiistettävän, vaikka näyttöä olisi kuinka vääjäämättömästi.

D

'Lizard Isles' reveal natural selection at work
19:00 16 November 2006

NewScientist.com (uutislähde)

Jonathan Losos at Harvard University in Cambridge, Massachusetts, US, and colleagues visited a dozen tiny isles in the Bahamas. They tagged hundreds of tiny Anolis sagrei lizards, which show natural variation in the length of their legs.

In half of the islands, they introduced a larger lizard species, Leiocephalus carinatus, which preys on A. sagrei.

The tiny islands are each about 750 square metres (around the size of a baseball diamond) and located only about 100 metres away from land where L. carinatus naturally live.

These predatory lizards regularly colonise the tiny islands, but routinely die out because they are entirely ground-based and can be wiped out when hurricanes cause flooding. For this reason, Losos says it is ethically acceptable to introduce the L. carinatus onto the islands for experimental purposes.

Out of reach
The team predicted that introducing the predatory species would initially lead to a greater number of A. sagrei lizards with slightly longer legs, which would enable them to run faster than their shorter-legged peers, which would get caught and eaten.

However, they hypothesised that after a certain amount of time, selective pressures would shift to favour lizards with shorter legs, because such animals can climb trees better, and evade the L. carinatus in that manner.

Given time, A. sagrei would somehow learn to escape death by climbing, the researchers reasoned. “These lizards are no dummies,” Losos says.

Natural shift
In fact, all of these predictions came to pass. When the researchers returned to the islands after six months and counted the A. sagrei lizards that survived, they found a greater number had long legs. After a further six months, another survey showed that natural selection had shifted to favour lizards with short legs.

And there was a huge increase in the proportion of A. sagrei lizards that chose to dwell in trees. Normally, about 60% of these lizards are found in trees – and this was the case on the islands with no predator lizards. But in the six experimental isles, which had the introduced predator species, more than 90% A. sagrei were found in trees after one year.

Not only does the study illustrate how swiftly natural selection can act, says Losos, it also shows that the process can be experimentally induced, given the right circumstances.

Journal reference: Science (DOI: 10.1126/science.1133584

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (240)

Luonnonvalinnasta tärkeästi lisaa:

Does Natural Selection Drive The Evolution Of Cancer?

The dynamics of evolution are fully in play within the environment of a tumor, just as they are in forests and meadows, oceans and streams. This is the view of researchers in an emerging cross-disciplinary field that brings the thinking of ecologists and evolutionary biologists to bear on cancer biology.

Insights from their work may have profound implications for understanding why current cancer therapies often fail and how radically new therapies might be devised.

http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 114616.htm

Ajatelkaapi, että lääkäri olisi kretiini, joka kieltäsi luonnonvalinnan toiminnan. Kuolisitte syöpään näiden dogmaatikkojen takia!

Kretiinit voivat aivan oikeasti vaarantaa henkenne, ei vaan mieliänne!

D

Damasio
Kuolisitte syöpään näiden dogmaatikkojen takia!

On dogmaatikkoja ja dogmaatikkoja..

Darwinisti, evolutionisti, kreationisti, empiristi, kommunisti, anarkisti, feministi, kalvinisti, islamisti, jne.. eiköhän meillä kullakin ole omat dogmimme - tiedostamme me sitten tuota dogmaattisuutta kognitiivisissa rakenteissamme tai emme.

Siitä mikä dogmi on sitten parempi toista -- siitä tämä homo sapiens -lajike on jaksanut ja jaksaa yhtenään tapella todennäköisesti siihen oman lajinsa tuhoon asti.

Maailmassa on niin paljon upeita värejä, ikävää että ajattelullamme teemme kaikesta niin musta-valkoista..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ananda
Damasio
Kuolisitte syöpään näiden dogmaatikkojen takia!On dogmaatikkoja ja dogmaatikkoja..

Darwinisti, evolutionisti, kreationisti, empiristi, kommunisti, anarkisti, feministi, kalvinisti, islamisti, jne.. eiköhän meillä kullakin ole omat dogmimme - tiedostamme me sitten tuota dogmaattisuutta kognitiivisissa rakenteissamme tai emme.

Siitä mikä dogmi on sitten parempi toista -- siitä tämä homo sapiens -lajike on jaksanut ja jaksaa yhtenään tapella todennäköisesti siihen oman lajinsa tuhoon asti.

Maailmassa on niin paljon upeita värejä, ikävää että ajattelullamme teemme kaikesta niin musta-valkoista..

On aika helppo positio asettautua kaiken yläpuolelle. Paljan haastavampaa on rohkeasti uskaltaa ottaa selvää, mikä on totta ja tarua ja jatkuvasti etsiessä joutua myös tarkistamaan omia näkemyksiään.

Kannattaa muistaa mitä piispa Boenfoffer kirjoitti aikoinaan välinpitämömyystä pahuutta kohtaan: ei koskettanut meitä, kunnes oli liian myöhäistä.

Advocatus Diaboli
Nehän ovat vieläkin vain liskoja joten mitään evoluutiota ei tapahtunut!

Mutta suloisia sellaisia. Tosin ei niistä tullut apinoita parissa viikossa, joka nimimerkkien "kiittäen" ja P.Ojala mukaan olisi pitänyt tapahtua.

D

Tässähän tapahtui siis baramiinista koiven pitenemistä. Koiven pitenemiset ovat osa Jumalan(tm) repertoaaria.

Damasio

On aika helppo positio asettautua kaiken yläpuolelle.Näinkö minä todella sanoin ja oman kantani esitin? Mielenkiintoinen tulkinta..

Damasio
Paljan haastavampaa on rohkeasti uskaltaa ottaa selvää, mikä on totta ja tarua...Ja sinä olet nyt darwinismissa lopullisen objektiivisen totuuden löytänyt? Tiedät mikä on totta ja mikä tarua? Ja me muut kuten esim. minä joka en auktoriteetteihin ja ihmisen luomiin oppirakennelmiin usko, kumarsivat noille omille totuuksilleen sitten Charles Darwin, piispa Toblerone, ukko mustalainen, Antonio Damasio tai Edvin Laine - me muut olemme automaattisesti pahoja, vai ainoastaan kretiinit? Vai miten olet kaiken tietämisen norsunluutornissa hyvän ja pahan määritellyt? Tai sinun palvomasi auktoriteetti.. mikä sen nimi olikaan...

Damasio
Kannattaa muistaa mitä piispa Boenfoffer...

Ai niin.. sehän se oli .. se oli se toinen joka on myös totuuden löytänyt ja hyvän ja pahankin määritellyt.. aika vähän jätätte enää tulevaisuuden ihmisille löydettävää - hyvä ja paha on nyt määritelty ja totuuskin löydetty. Nyt lotuskukat aukenevat tietonne edessä ja kyyhkytkin voivat rauhassa laskeutua egonne leveille harteille. Hallelujah.

Luonnonvalinnan ansiosta terveet leijonat pärjäävät paremmin kuin sairaat. Mutta luonnonvalinta ei selitä mistä leijona tuli.

teijoster
Mutta luonnonvalinta ei selitä mistä leijona tuli.

Mutta teijoster kyllä tietää ja selittää mistä leijonat tulivat, ja miljoonat muut hänenlaisensa dogmaattiset koukkunsa kritiikittömästi nielaisseet unissakävelijät että joskus pari tuhatta vuotta sitten ryysyissään kulkeneet paimentolaiskansat kirjoittivat tarinaa muistiin...

..ja eihän se mikä muistiin on kirjattu voi olla väärässä, eihän?

Ei varsinkaan kun tuon nyt jo best-selleriksi nousseen tarinan nimi on Raamattu.

Hallelujah. Ja taas lotuskukat auetkoon tietäväisten edessä..

teijoster
Minkäs teet kun raamattu on totuus.

Suloinen havainto, kestää todella tieteelisen tiukan validoinnin.

sinulla ei siis ole enää yhtäkään järkevää argmenttia jäljellä. M.O.T

D

Mutta miten se esiöttiäinen pureskeli ruokaansa ennenkuin alaleuan nivel kehittyi. Ensinhän systeemi oli jäykkä. Piti ravistella rajusti päätä jotta ruoka jauhautui. Tulos oli epäilemättä epätyydyttävä. Niinpä se keksi ruveta kehittämään itselleen leuan niveliä. Ensin se tosin yritti kehittää yläleuan niveliä mutta se ei toiminut. Niinpä se palasi takaisin suunnittelupöydälle ja kehitti alaleuan nivelet.

teijoster
Mutta miten se esiöttiäinen pureskeli ruokaansa ennenkuin alaleuan nivel kehittyi.

Eiköhän se esiöttiäinen syönyt erilaista ruokaa. Eläähän nykyäänkin leuattomia otuksia, jotka käsittelevät ravintonsa muilla keinolla kuin pureskelemalla. Leuan kehittyminen mahdollisti uusien ravinnonlähteiden tehokkaamman hyödyntämisen.

Jos kerran niveletön systeemi toimi niin miksi ihmisellä on nivelet? Miksi ihminen ei jauha sapuskoja hölskyttelemällä päätään? Kuka ne nivelet keksi? Ovathan ne selvästi suunniteltu asia ylemmillä elämänmuodoilla.

Teijoster,

et edelleenkään ymmärrä kuinka evoluutio toimii.

Edellisessä viestissä selvästi selitettiin, että nivelet mahdollistavat monipuolisemman ravinnon hyödyntämisen. Valintaetu jne.

Leuallisista eläimistä muuten tietääkseni vain nisäkkäät ja liskot pureskelevat ruokaansa. Alkuperäisessä funktiossaan eli ravinnon kiinniottamisessa leuat varmaankin toimivat aluksi varsin primitiivisenkin nivelettömän ratkaisun turvin; kunhan vain louksuttimet kolahtivat lihasten avulla vastatusten. Tästä ratkaisusta kehittyi sitten luonnonvalinnan seurauksena hampaallinen ja nivelellinen leukapari ja edelleen pureskeluun soveltuvat leuat. Missään vaiheessa kehitystään mitkään selkärankaiset eivät siis hienontaneet ravintoaan hölskyttelemällä päätään.

Empiristi
Missään vaiheessa kehitystään mitkään selkärankaiset eivät siis hienontaneet ravintoaan hölskyttelemällä päätään.

Teijosteria lukuunottamatta.

Miten pitkään kehitysoppineitten mielestä ihmisen henkiset älynlahjat ovat olleet samalla tasolla?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat