Seuraa 
Viestejä45973

Pahalla paikalla tai pahasti oleva pienikin rajoittuma on hyvin haitallinen.

Eräs mahdollinen haitta on se, että henkilön puhe ei asiallisesti käsittele muuten sen joukon puheena olevaa asiaa. Hän on siis päätöksentekokyvytön tuossa asiassa.

Kansalaisilta on perinteisesti vaadittu paljon, vaadittu kaikkikin näissä tällaisissa asioissa. Yleensä sillä seurauksella, että kansalaisilta on siirretty päätöstenteko jonnekin muualle, sivulle, ylemmäs.

Vaaditaanko siellä sivulla, ylempänä, myös että päättäjyys perustuu siihen, että esillä olevan asian päättäjäkandidaatin puhe käsittelee esilläolevaa asiaa. -- Näin ei näyttäisi olevan paljoakaan. Vaan päättäjämme ylpeilevät kilpaa puheidensa asiattomuuden paljoudella. Se on suurempi kukko, joka komeamman roinakasan suustaan suoltaa.

No, ellei nyt sitten aivan elisien ja tämänpäiovän uutiset antaisi aihetta parempaan arvosanaan heille. Mutta voihan tuollainen torstai-perjantai-järkevyys olla ihan vaan viikonlopun viettämisen rauhan hankkimista, aikomuksena ottaa menetetyt maanantainan ja alkuviikosta takaisin siinä asiattomuuskilpailussa.

Koko kirjoitus käsittelee siis rajoittumia, joskus pientenkin rajoittumien seurauksia ja mekanismeja. Ote on psykologisen-sosiologinen.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

"Kansalaisilta on perinteisesti vaadittu paljon, vaadittu kaikkikin näissä tällaisissa asioissa. Yleensä sillä seurauksella, että kansalaisilta on siirretty päätöstenteko jonnekin muualle, sivulle, ylemmäs."

Mitäpä jos kansalainen/yksilö ottaisi tarkastelun kohteeksi sen, että KUKA häneltä todellisuudessa vaatii... tarkastelun jälkeen saattaapi huomata, että itse itseltään vaatii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat