Seuraa 
Viestejä45973

Jos kaikki materia ja antimateria, mitä universumissamme on, on sähkömagnetismia, niin mikä saa hiukkaset varautumaan hiukkasiksi ja antihiukkasiksi? Mistä tausta-avaruudesta varautumisen peruspartikkelit tulevat?

Ohon mukaan ns. pimeästä aineesta, eli sen rajapinnassa hikkaset varautuvat valon ja mahdollisesti liikeen yhteisvaikutuksesta. Jos näin on, valo on materialistisen maailmankaikkeuden perustavaalaatua oleva alkulähtökohta. Pimeän aineen luonteeseen kuuluu tämän mukaan tietty varautumispotentiaali. Tätä voidaan verrata potentiaalienergioihin. Varautumispotentiaali saadaan muutettua materiaksi tietyin menetelmin, eli pimeästä aineesta voidaan valmistaa materiaa. Tästä on jo kokeellista evidenssiä, esim. "sweet triody amplifier" -koe, josta ikäänkuin synnytetään energiaa pimeästä aineesta. Pimeän aineen rajapinnassa syntyy siis varautuneita hiukkaisia koko ajan, eli alkuräjähdys tapahtuu yleisen suhteellisuusteorian ennustamalla tavalla kaikkialla koko ajan. Pimeän aineen luonne voi olla useanlainen. Yksi uskomaton seikka on pantava merkille. Nimittäin mitä tahansa onkin alettu tutkia tarkemmin, sen potentiaaliset olomuodot ovat osoittautuneet moniss suhteissa äärettömiksi.

Fysiikan paradokseihin kuulluu ennen muuta se tosiseikka, että toisaalta kaikkea osoittautuu olevan lukuisissa suhteissa ääretön määrä ja toisaalta pelaamme energioiden ja materiaalin suhteen monessa suhteessa tiettyjä nollasummapelejä, eli kaikkien yhteenlaskettu summa vaikuttaa olevan täysin olematon tyhjiö tai nolla. Nämä seikat eivät kuitenkaan sodi toisiaan vastaan, vaan ovat normaali ja oikea todellisuudenkuva.

Uskomattoman suuria virheitä tehdään mallintamisissa siinä, että joko ei oteta laskuissa kunnolla huomioon ns. nollakohtia tai sitä, että esim. "painetta" vastaava tila voi olla ulospäin nollavarautunut ja suhteessa toisiin kappaleisiin eri tiheysluokassa olevat rakenteet sitoutuvat toisiinsa ei kahdenvälisinä, vaan kombinoituneina monimutkaisina ulottuvuuksina, kuten säieteoriassa kuvataan. Mikä tahansa teoria selvittää joko ilmiötä, materian ominaisuutta tai prosessiivisia puolia. Suhteuttamiskontekstit fysikaalisissa malleissa ovat liiaksi hakusessa ja juuri kukaan tutkija ei ymmärrä, miten eri teoriat voidaan yhdistää.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

kar1
Jos kaikki materia ja antimateria, mitä universumissamme on, on sähkömagnetismia

Korttitalon alimman tason kortti kaatuu. Kolmiloikkaaja kompastuu ensimmäisellä loikalla. Rata-autoilija sammuttaa autonsa lähtöruutuun.

Vierailija

Olisi uskomattoman hienoa, jos Kar1, JukriS ja tulkuri saataisiin samaan paikkaan keskustelemaan teorioistaan keskenään. Jos sinne myytäisiin lippuja, ostaisin heti sellaisen. Luvassa olisi sen luokan performanssi, että Jumalan Teatterikin jäisi toiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat