Seuraa 
Viestejä45973

Kylmän sodan loppumisen jälkeen luultavasti kaikista merkittävin asia on nimen omaan ollut Kiinan odottamaton nousu maailmannäyttömölle.

Ennenkaikkea minua kiinnostaa Kiinan asevarustelu. Kuinka merkittävää se nykyään todella on?

Voisiko Kiina käytännössä haastaa Amerikan laivaston ja ilmavoimat, ja mitä suurpoliittisia vaikutuksia tällä voisi olla?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Toinen asia mikä kovasti kiinnostaa on ns "Kiina-Afrikka" liitto.

Kuinka merkittävä tämä liitto ajanmyötä tulee olemaan, ja kuinka agressiivisesti Kiina oikein ajaa sitä? Saataako tästä olla seurauksena esim laajempi proxi sota luonnonvaroista Afrikassa, Latinalaisessa-Amerikassa ja Lähi-Idässä, ja leviäsikö tämä sota esim terrorismin muodossa länsimaihin aikaansaanden käytännössä kolmannen maailmansodan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
deep'n'dark
ainoa asia johon en yhdy on että se olis "odottomaton"

No, jos minulta oltaisiin 30-vuotta sitten(tosin en silloin ollut edes syntynyt )kysytty, että missä Kiina on nykyään, niin sanoisin, että hajaantunut ja heikentynyt, toipuen vuosisatojen kuluessa verisestä kolmannesta maailmansodasta. En suoraan sanoen olisi osannut ennustaa tätä!

Mutta toisaalta, onko enää olemassa mitään USA:a tai edes "Kiinaakaan" vaan vain yksi iso globaali talouden näkymätön maailmanvalta, joka käytännössä kontrolloi kumpaakin osapuolta

deepndark
Seuraa 
Viestejä2656

Mun faija se vaan osas sanoo jo 20 vuotta sitten että 50 vuoden päästä maksetaan palkat kiinan rahassa. Se tietysti oli kuvauksellinen tapa ilmaista tätä.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Työpaikkoja on siirtynyt Kiinaan, että kaippa siellä Kiinan rahassa palkat maksetaankin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat