Seuraa 
Viestejä45973

Suurena blues-musiikin ystävänä aloitan ketjun, joka keskittyy pelkästään siniseen musiikkiin. Ja jos samanhenkisiä ihmisiä on liikkeellä niin tänne voi ilmaista mielipiteensä bluesista sekä linkittää esityksiä. Mitä artisteja kuuntelee ja missä olotilassa/ympäristössä blues kuulostaa parhaimmalta. Itselleni blues sopii mihin olotilaan tahansa. Sama on ympäristön kanssa, mutta erityisesti savuisessa kapakassa tuoppi tummaa olutta edessä bluesin hyväillessä kuulohermoja, se on niitä elämän pieniä iloja. Ja tarkoitan, että se oluen juonti jää kohdallani maksimissaan kahteen tuoppiin...

Muddy Waters on yksi suosikeistani.

http://www.youtube.com/watch?v=shmUOqaHVcs

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Kyllä blues on parhaimmillaan livenä niinkuin musiikki yleensä on. Harmi eetä savuisissa baareissa on aina joku liian juopunut, joka ei arvosta artistia ja hänen musiikkiaan. Toisinaan saunan jälkeen tekee hyvää maata sohvalla viskipaukku kädessä ja laittaa hyvä levy soimaan.
Itse pidän seuraavista:

Muddy Waters, Robert Johnson, Sonny Boy Williamson, Willie Dixon.

Willie Dixon on käsittääkseni säveltänyt osan Muddy Watersin esittämistä kappaleista. Myös valkoiset rockbändit ovat omineet Dixonin ja Watersin. Mm. ensimmäisellä levyllään Led Zeppelin coveroi parikin Dixonin kappaletta, You shook me:n ja I can`t quit you baby:n. Rolling Stones taas otti nimensä Watersin kappaleesta.

Kaikki musiikki on toden totta parhaimmillaan livenä, mutta varsinkin blues pienessä intiimissä tilassa, kuten baarissa tai klubilla, esitettynä on elämys vailla vertaa. Yleensä baariin menen kuuntelemaan bluesia levyltä jo alkuillasta, jolloin paikka on lähes autio ja tällöin voi rauhassa antautua bluesin vietäväksi.

Muddy Watersista kertovan kirjan ostin tuossa äskettäin ja kirjan mukana tuli myös CD, joten kun aika on oikea niin aion oikaista sohvalle, pistää levyn soimaan ja avata kirjan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat