Seuraa 
Viestejä45973

Onko täällä ketään jotka menee armeijaan 2007, mä varmasti joudun sinne ja en kyllä varmana pärjää yhtään, vasen jalka revähtää todella helposti ja kivut on sietämättömät ja sitten mulla on lättäjalat ja huono kunto, varmana kuolen sinne heti ekana päivänä kertokaa kokemuksia! haluan tietää minkälaista armeijassa on mahdollisemman paljon ja yksityiskohtia mukaan, tietysti ei tarvii kertoo miten hauskaa oli suihkutella toisten ukkojen kanssa siellä munasillaan mutta muita kokemuksia kiitos tänne päin!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (20)

Armeija oli täysin perseestä, sellaisia henkisesti keskenkasvuisia pallinaamoja monta sataa samassa paikassa. Kuin iso lastentarha, jossa lastentarhanopettajat ovat kaikkein lapsellisimpia. Hyödyllistä koulutusta (EA) sai ehkä keskimäärin 2h kuukaudessa. Asiaan vaikuttaa varmasti osaltaan se, ettei kukaan täysjärkinen tai kyvykäs hakeudu niihin huonopalkkaisiin paskahommiin, joten kouluttajat ovat enimmäkseen henkisesti keskenkasvuisia wannabe ramboja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
SAMAEL
Armeija oli täysin perseestä, sellaisia henkisesti keskenkasvuisia pallinaamoja monta sataa samassa paikassa. Kuin iso lastentarha, jossa lastentarhanopettajat ovat kaikkein lapsellisimpia. Hyödyllistä koulutusta (EA) sai ehkä keskimäärin 2h kuukaudessa. Asiaan vaikuttaa varmasti osaltaan se, ettei kukaan täysjärkinen tai kyvykäs hakeudu niihin huonopalkkaisiin paskahommiin, joten kouluttajat ovat enimmäkseen henkisesti keskenkasvuisia wannabe ramboja.

Noin sanoo henkilö joka oli pari päivää armeijassa, mutta ei kestänyt ja komennettiin kotia/siviilipalvelukseen.

"Onko täällä ketään jotka menee armeijaan 2007, mä varmasti joudun sinne ja en kyllä varmana pärjää yhtään, vasen jalka revähtää todella helposti ja kivut on sietämättömät ja sitten mulla on lättäjalat ja huono kunto, varmana kuolen sinne heti ekana päivänä kertokaa kokemuksia!"
No itse astun myös palvelukseen 2007 toinen erä eli Heinäkuussa. Itsekkin olen nostattanut kuntoani että ei tule olemaan hankaluuksi huonon kunnon kanssa.
Siis mitä ihmettä vasen jalka revähtää? Mitä teet kun se revähtää?
Tässä on parempi sivusto jos haluaa tietää kokemuksia ja kaikenlaista armeijasta http://www.aamukampa.net

Black Hawk
Noin sanoo henkilö joka oli pari päivää armeijassa, mutta ei kestänyt ja komennettiin kotia/siviilipalvelukseen.

Kuulehan nappula, kyllä mä sieltä ne kiitettävät kenttäkelpoisuudet sain "arvosanaksi", että ihan turha ipanan kitistä. Käyhän ensin itse se armeija ennen kuin auot päätäsi, jos vain kunto arvon pikku läskiperseellä kestää.

Armeija ei ole fyysisesti erityisen vaativa. Huonokuntoisia on paljon. Hyväkuntoiset ovat poikkeus säännöstä. Raskainta on kestää varusmiesten jatkuvaa jaarittelua "lomien pyörimisestä". Armeija olisi ihan viihtyisä paikka, jos metsässä saisi olla enemmän ja turhat lomat lopetettaisiin. Kantapeikoista saisi karsia juopot pois.

Ei armeija mikään erityisen paha paikka ole, paitsi ehkä Samaelin kaltaisille asennevammaisille anarkistipaskoille, joiden oikea sijoituspaikka olisi ketjun päässä ampumaradan harjoitusmaalitauluna. Rasittavinta onkin juuri kuunnella asennevammaisten palvelustovereiden nurinaa lomista ja muusta sellaisesta.

Ekana päivänä ilmoittaudutaan yksikköön ja haetaan ensimmäinen satsi varusteita. (Niitä tulee sitten niin paljon, että ne haetaan kahdessa tai kolmessa erässä ja kaikki pitäisi saada sopimaan kaappiin... ) Sitten seuraavina päivinä seuraa lääkärin- yms. tarkastuksia, haastatteluja ja jonkinlainen ÄO-testi. Ensimmäisissä sulkeisissa opetellaan marssimaan muodossa esimerkiksi yksiköstä ruokalaan ja takaisin, ja periaatteena on, että "mitä nopeammin, sitä nopeammin", eli homma on ohi sitä nopeammin, mitä paremmin porukka oppii. Ei se niin hankalaa voi olla marssia tahdissa. Tahtimarssi periytyy menneiden aikojen taistelumuodostelmista, mutta marssivan joukon säänöllinen muoto (esim. nelijono) mahdollistaa myös helpon luvun pitämisen.

Aseet saadaan yleensä muutaman päivän sisällä, ja ennen ampumarataa on totuttelua miedommilla paukkupanoksilla. Kun vain muistaa pitää rynnäkkökiväärin tukin tiukasti olkaa vasten, niin aseen potku ei tunnu juuri missään. Kunnonkohotus taas tulee palveluksesta itsestään; metsäreissut taisteluvarustuksen kanssa kasvattavat kuntoa tehokkaasti. Jossakin vaiheessa tehdään myös lihaskuntotesti, jossa rehkitään niin paljon kuin jaksetaan/pystytään; palveluksen loppupuolella sellainen tulee uudelleen, jolloin voidaan katsoa, miten kunto on kehittynyt. Mutta jos paikkasi oikeasti ovat noin heikossa kunnossa kuin sanot, niin kannattaisi anoa vapautusta tai ainakin vaihtaa palvelusluokkaa.

Koulutus oli kyllä aika perseestä, ja rahapula näkyi selvästi. Kun muuta ohjelmaa ei kesitty, oli luvassa sulkeisia tai suunnistusta. Rastit olivat aina samoissa paikoissa, joku kypsynyt alikeisari ne vakipaikoille aina kiikutti. Masentavaa touhua, ja jengi jauhaa samoja paskajuttuja tuhansia kertoja. Armeijaa täytyisi kehittää todellakin ammattimaisempaan suuntaan, nykyään Suomessa koulutetaan ehkä kohtuu tasoista militiaa, mistään varsinaisesta armeijasta ei ole kyse. Tietysti kaiken ympärillä on armoton hype, ja menneitä sotia muistellaan ahkeraan. Koko helvetin järjestelmä elää kylmän sodan ajassa. Se on monen kuukauden kestovitutus, vaikka yrittäisi tsempata, niin touhu käy hermoille. Intissä oltiin varmaan 50% ajasta odottamassa että jotain tapahtuu (kuljetusta, että harjoitus jatkuu, pääsee lomille/iltavapaille, odotetaan tarkastusta, odotetaan että joku molopää kapiainen saa jotain tehtyä) Eikä se rynnäkkökivääri potkaise yhtään jos on vähänkin lihaa olkapään tienoolla, pahinta rynkyssä on ääni. Tippui nimittäin minullakin kuuloluokitus oikean korvan ylätaajuuksista, ihan koska peltorit olivat järjestään niin paskakuntoisia, ja korvatulpatkin tuppasivat putoilemaan huomaamatta. Kuulovamma ja 24 h ensiapukoulutusta jäi hommasta käteen. Kengännauhat osasin solmia jo ennen armeijaa, ja pedata pedin. Pienenlainen pettymys se kokonaisuutena oli, kovuutta tosin riitti, mutta iso osa siitä oli henkistä vittumaisuutta, jotain jatkuvaa saatanan punkan särmäämistä. Olihan sitä fyysistä kovuutta, mutta väärällä tavalla. Aivan kuin paikat olisi yritetty saada leviämään, eikä niinkään kunto kohenemaan. Varmaan 80% porukasta kärsi jostain marssimurtumasta tai vastaavasta, johtuen huonoista kengistä ja romujen kanssa juoksuttamisesta. Taisteluvarustus, telamiina ja pari naamioverkkoa, sitten juostaan asfaltilla maiharit tai kumisaappaat jalassa. Menee jalat paskaksi.

SAMAEL
Koulutus oli kyllä aika perseestä, ja rahapula näkyi selvästi.

Tähän asiaan olisi vain yksi ratkaisu. Meidänkin porukkamme odotteli sotaharjoituksia laserliivien kanssa, mutta eihän niitä päässyt näkemään kun hienoissa esittelyvideoissa. Ampumista taas olisi saanut olla huomattavasti enemmän. Sulkeisia oli tietenkin alussa paljon, mutta myöhemmin niitä tuli harvemmin ja niitä käytettiin jonkinlaisina rangaistuksentapaisina porukan alkaessa gonahtaa, eli menettää sotilaallista otettaan. (Tämä siis meikäläisen saapumiserän J-kaudella, AUK:ssahan niitä sulkeisia riitti eikä niiden pitämiseen säätila paljoakaan vaikuttanut.)

Kun muuta ohjelmaa ei kesitty, oli luvassa sulkeisia tai suunnistusta. Rastit olivat aina samoissa paikoissa, joku kypsynyt alikeisari ne vakipaikoille aina kiikutti.

Riippunee vähän aselajista tuon koulutuksen määrä ja tyyppi; rivijääkärit ja -sotamiehet tuskin tarvitsevat kummoistakaan kertausta, mutta erikoisemmilla aloilla sille on tarvetta enemmänkin. Ainakin meillä keskityttiin metsäreissuilla omaan erikoisalaan, tässä tapauksessa tulenjohtoon.

Masentavaa touhua, ja jengi jauhaa samoja paskajuttuja tuhansia kertoja.

Vaan mietipäs niitä kapiaisia; vänskiä ja luutnantteja, jotka aina puolen vuoden välein saavat opettaa samat hommat uudelle porukalle. Taatusti siihen kypsyy muutaman kerran jälkeen.

Armeijaa täytyisi kehittää todellakin ammattimaisempaan suuntaan, nykyään Suomessa koulutetaan ehkä kohtuu tasoista militiaa, mistään varsinaisesta armeijasta ei ole kyse.

Riittävän vahvaan ammattiarmeijaan on vain kaksi ratkaisua; joko lisätään puolustusmäärärahoja radikaalisti tai liitytään Natoon, joka tarjoaisi väkevän lisän vaikkapa ilmavoimiin. Suomen kaltaisen maan puolustamiseksi kuitenkin tarvitaan satoja tuhansia miehiä, ei siihen mikään pikkuporukka riitä vaikka olisi kuinka hyvin aseistettu ja koulutettu.

Intissä oltiin varmaan 50% ajasta odottamassa että jotain tapahtuu (kuljetusta, että harjoitus jatkuu, pääsee lomille/iltavapaille, odotetaan tarkastusta, odotetaan että joku molopää kapiainen saa jotain tehtyä)

Sitähän sanotaankin, että armeijassa on aina kiire odottamaan... erässäkin harjoituksessa herättiin aamuneljältä, syötiin väärään risteykseen vietyä kylmää puuroa ja "hyökättiin" sitten kohti ampuma-aluetta tarkoituksena johtaa tulta. Ja niinhän siinä kävi, että ampuma-alueena toiminut suo oli oikein kunnon hernerokkasumun peitossa, eikä hommasta tullut mitään. Päivä menikin sitten "sotilaspainiksi" ja amerikkalaisen jalkapallon pelaamiseksi jonkun sadetakista eristysnauhan avulla muotoillulla pallolla.

Eikä se rynnäkkökivääri potkaise yhtään jos on vähänkin lihaa olkapään tienoolla, pahinta rynkyssä on ääni. Tippui nimittäin minullakin kuuloluokitus oikean korvan ylätaajuuksista, ihan koska peltorit olivat järjestään niin paskakuntoisia, ja korvatulpatkin tuppasivat putoilemaan huomaamatta.

Musiikki-ihmisenä kiinnitin minäkin huomiota tuohon ilkeään ääneen, joka tuntui kuulosuojaimista huolimatta. Niinpä käytin ammunnoissa oma-aloitteisesti tuplakuulosuojausta, eli alle tulpat ja päälle kuulosuojaimet.

Itse sain vältettyä koko paskan mutta en keneltäkään tutulta ole positiivista sanaa siitä "miesten koulusta" ole kuullut. Lampaaksihan siellä koulutetaan eli tottelemaan älyttömiä käskyjä kyseenalaistamatta niitä. Tai näin ainakin isot pojat on kertoneet.

Vierailija

Kannattaa opetella korvatulppien käyttöä.

Supistakaa tulpan pää ja venyttäkää tosella kädellä korvakäytävää vetämällä korvalehdestä taaksepäin, sitten työntäkää supistettu tulppa korvaan ja pitäkää paikalla 30 sekunttia.

Näin se tulpan pitäisi pysyä sielä korvassa.

Minimissään kuuden kuukauden hermoja koetteleva pelleily. Johon sisältyy noin viikon verran jotain taistelukoulutusta. Kaikkien naama vituttaa 90% ajasta, jopa oma. Siinä roikut niissä lakanoissa ja mietit hiljaa että mitä helvetin järkeä tässä on.

Kerran joudutte käymään kyykyssä, niin n. 18 puunhalaajahumanistia soittaa äidille, sosiaaliviranomaisille ja eduskunnan oikeusasiamiehelle. Mitään ei saa vaatia varusmieheltä, sen seurauksena ei myöskään tehdä periaatteessa yhtään mitään. Odotetaan ja odotetaan. Kaikki taotaan päähän niin että se takarivin idioottikin sen ymmärtää. Niin, juuri se mies joka ei tiedä vasenta ja oikeaa. Se mies jonka vuoksi olette juosseet, kontanneet ja ryömineet ylimääräistä. Mies joka ei sovi palvelukseen, mutta eihän sitä näin tasa-arvon ja solidaarisuuden aikana kotiin laiteta. Saa kaikki muutkin kärsiä.

Voisin jatkaa loputtomasti, mutta en jaksa
Eli innolla vaan palvelukseen, taatusti unohtumaton kokemus.

Menen ljk:hon heinäkuussa 2007 jos pääsen. Kutsunnoissa määrättiin kaartin jääkärirykmenttiin heinäkuussa 2007.

Texa
Lampaaksihan siellä koulutetaan eli tottelemaan älyttömiä käskyjä kyseenalaistamatta niitä. Tai näin ainakin isot pojat on kertoneet.

Sellaista vaaditaan sodassa, jotta pystytään tehokkaaseen koordinoituun toimintaan. Armeijassahan ollaan sotaa varten, joka on aika iso poikkeustilanne. (Eihän Warcraftia tai Command&Conqueria olisi kovin kiva pelata jos ne ukkelit siellä alkaisi kitistä ja tehdä omia peliliikkeitä...)

Andúril

Musiikki-ihmisenä kiinnitin minäkin huomiota tuohon ilkeään ääneen, joka tuntui kuulosuojaimista huolimatta. Niinpä käytin ammunnoissa oma-aloitteisesti tuplakuulosuojausta, eli alle tulpat ja päälle kuulosuojaimet.Ainahan sitä tuplasuojausta käytettiin, mutta kun ne saatanan tulpat ei aina pysyneet päässä, kun kohmeisilla käsillä niitä oli korvaan 30 asteen pakkasessa ruuvannut. Ja ne peltorit + kypärä on sellainen yhdistelmä, mikä ei vaan oikein toimi. Olisi ennen inttiä pitänyt tajuta hommata kunnon tulpat, sellaiset omaan päähän suunnitellut. Ne olisi sitten ollut kiva hukata johonkin metsään.

joko lisätään puolustusmäärärahoja radikaalisti tai liitytään Natoon,Sisäänottomääriä pitäisi supistaa, ja määrärahoja lisätä. Nykyinen yhtälö (vähän rahaa, hemmetin iso armeija) ei vaan oikein toimi.

Suomen kaltaisen maan puolustamiseksi kuitenkin tarvitaan satoja tuhansia miehiä

Jos oletetaan että sodankäynti on kuten ennen. Parasta olisi tietysti se, jos EU:lla olisi omat puolustusvoimat. Tästä integraatiosta koituisi huomattavia synergiaetuja kaikille osallisille.

SAMAEL
Suomen kaltaisen maan puolustamiseksi kuitenkin tarvitaan satoja tuhansia miehiäJos oletetaan että sodankäynti on kuten ennen. Parasta olisi tietysti se, jos EU:lla olisi omat puolustusvoimat. Tästä integraatiosta koituisi huomattavia synergiaetuja kaikille osallisille.

Kuitenkin valtaosa EU-maista kuuluu jo Natoon. Kahden rinnakkaisen systeemin ylläpito olisi aivan turhaa. Pitäisikin alkaa kehittämään Naton "eurooppalaista puolta" sen sijaan, että alettaisiin rakentamaan tyhjästä aivan uutta organisaatiota. Kehityksen tulisi olla sellaista, ettei Eurooppa olisi tyystin riippuvainen USA:n aseavusta, kuten se nykyään käytännössä on. Talousongelmia rapakon takana tai muutama asennevammainen päämies suurissa EU-maissa, ja äkkiä jenkit eivät enää olekaan turvanamme.

Vierailija

Mitä nopeammin, sitä enemmän...

Armeijasta löytyy kyllä homma jokaiselle. En sitten tiedä kuinka heposti nykyään huonokuntoiset vapautetaan. Jos lääkäri toteaa jalan rikkinäiseksi jo mennessä, sitä ei toki vaadita enempää rikkomaan.

Aiheen avaajalle: Jos koet olevasi todella huonokuntoinen, esitä asiasi viimeistään mennessäsi yksikköösi - sikäli jos et halua sivariksi. Kyllä sieltä (fyysisesti) helppoja töitä löytyy, kuten varusvarastolta, ruokalasta, sairaalasta, kirjurina, lähettinä jne. - taustoistasi ja kyvyistäsi riippuen.
Henkisessä mielessä tuo palvelus on tuskin helppo kenellekään.

Massi^-
Menen ljk:hon heinäkuussa 2007 jos pääsen. Kutsunnoissa määrättiin kaartin jääkärirykmenttiin heinäkuussa 2007.
Oikein! 1.jk:ssa minutkin muokattiin, munattomasta Mulkuksi(ja kyllä, isolla ämmällä).

Toivottavasti kapteeni Pekka ”Peksi” Lehto on vielä yksikön päällikkönä. Kaveri jolla on älytön homohyppyriletti ja huulet väkisin väännetty alaspäin, komia näky.

YouTubeissa on muuten pätkä jossa mun rakasta yksikköäni pistetään paskaksi.
http://www.youtube.com/watch?v=yCuK6GdXKpg
En ole varma mutta luulen että kyseessä on saapumiserä 1/06, ja kun ulkona näyttää olevan kesä niin sehän tarkoittaa intin viimeisiä aamuja heille, jolloin ne piruparat on joutunut muuttopuuhiin

Edit: OHO! Mä kun luulin että Massi^:la oli tapahtunut lyöntivirhe ljk:n ”l”:n kohdalla

Massi^-
Menen ljk:hon heinäkuussa 2007 jos pääsen. Kutsunnoissa määrättiin kaartin jääkärirykmenttiin heinäkuussa 2007.

Oletko varma että läpäiset ne tarvittavat testit hyvin? Sinne on nimitäin porukkaa menossa aika paljon.
Itse haen myös "erikoisjoukkoihin" valmiusjoukkoihin nimittäin, viellä pitää nostaa lihaskuntoa että pääsee räppäriksi.

Black Hawk
Massi^-
Menen ljk:hon heinäkuussa 2007 jos pääsen. Kutsunnoissa määrättiin kaartin jääkärirykmenttiin heinäkuussa 2007.

Oletko varma että läpäiset ne tarvittavat testit hyvin? Sinne on nimitäin porukkaa menossa aika paljon.
Itse haen myös "erikoisjoukkoihin" valmiusjoukkoihin nimittäin, viellä pitää nostaa lihaskuntoa että pääsee räppäriksi.

En ole varma. Yritän silti. Ei siinä mitään menetä. Juoksutesti on luultavasti vaikein.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat