klo 20:58 | 20.11.2006
Koulutyönä tulisi tehdä säieteoriasta tutkielma, jos joku kuka on lukenut aiheesta voisi kertoa kirjojen / kirjoittajien nimiä niin auttaisi kummasti pääsemään alkuun. Aina vain paranee jos löytyy suomeksi käännettyä versiota, niin ei tarvitse termien kanssa taistella niin paljon
Säieteoriaa ja silmukkakvanttipainovoimaa käsittelee ainakin WSOY:n suomentama Lee Smolinin kirja Kvanttipainovoima.
Vihje:
- Google
http://fi.wikipedia.org/wiki/S%C3%A4ieteoria
Tuolla jo joitain kirjoittajia ja teosten nimiä.
http://tinyurl.com/yxp7qd :säie
http://tinyurl.com/yxndkf :string
http://tinyurl.com/trpcb :tiedekeskustelu
Visar
Älä sinä termejä väistele, vaan käy kiinni heti niskapersotteella. Niitä riittää ja ne on opittava mieluiten englanniksi, koska pääosa tieteestä sillä kirjoitetaan. Niin, ja opettele enkku hyvin. Se kannattaa.
Voin suositella sitä Wikipedian kirjallisuusluettelossa ensinmainittua populaariteosta Brian Greenin "Kosmoksen rakenne : avaruus, aika ja todellisuus". Teos ei juurikaan esitietoja vaadi, mutta antaa kuitenkin hyvä kuvan säieteorioista. Kirja on myös sen verran uusi, että löytynee kirjakaupoistakin. Täällä jotakin kyseisestä opuksesta: http://www2.pirkkala.fi/kirjasto/arkist ... et1505.htm
Suosittelen myös tuota nimenomaista kirjaa. Sen löytänee myös kirjastosta, ainakin omasta lähikirjastostani se löytyi. Itse olen täysi amatööri tuolla saralla, ja mielestäni tuo kirja oli juuri sopiva sellaiselle, joka ei etukäteen asiaa juuri tunne, mutta haluaa kuitenkin perehtyä aiheeseen kohtuullisen syvällisesti. Varmaankin joku ammattilainen on tuosta syvällisyydestä eri mieltä, mutta kuitenkin.
Kiitos. Wikipedian listan olin jo katsonut läpi, mutta halusin tietää muiden mielipiteitä, ennen kuin lähen lukemaan mahdollisesti aiheeseen liittymättömiä kirjoja.
Täällä myös jotain tietoa säieteoriasta, mm. kolmituntinen videoesittely aiheesta.
∞ = ω^(1/Ω)
- Georg Cantor
säieteoria-supersäieteoria-elikkäs m-teoria. http://video.google.com/videoplay?docid ... 1273499414
Säieteoriahan tuli jo 1960-luvulla, kun oli Veneziano. Vaan se pantiin hyllyyn, ja on otettu nyt hyllystä, koska arvellaan sen myyvän, kun alkuräjähdystä on paasattu ihan kyllästymiseen asti.
Minä olen tällä palstalla esitellyt jo paljon uudenaikaisemman teorian
gravitaatiosta. Sen perusta on SIRUHIUKKASTO. Katsokaa aiheistani.
säieteoria on kyllä hyvin vaikea aihe, mutta aika siisti juttu, Ps: mielestäni säieteoria ei kumoa millään tavalla alkuräjähdysteoriaa, joka on tapahtuma, vaan se kertoisi universumin luonteen, jota ei hetkauta mitkään lämpökuolemat, inflaatiot tai räjähdykset.