Seuraa 
Viestejä47

On nuo aivot sen verran tärkeä elin minulle, että olisi mukava tietää tekeekö kerran viikossa/joka toinen viikko tapahtuva hieman rajumpi meno niille hallaa. Olen kuullut tuosta niin montaa eri versiota, että olisi... hmmm... mukava kuulla niitä enemmänkin.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (39)

Aivoja voidaan verrata seepralaumaan. Seepralauma on juuri niin nopea, kuin on sen hitain yksilö. Metsästäessään leijona nappaa tämän heikoimman seepran, jolloin lauman nopeus kasvaa. Samoin on aivojen laita, kun alkoholi tappaa sen hitaimman aivosolun, juoksee järki astetta nopeammin

niin se on. parempi siis lisätä alkoholin nautiskelua. minä en käytä alkoholia laintaan ja se näkyy älykkyydessäni. (olen älykkyydeltäni keskitason alapuolella)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pitäisi kait todeta, että vaikka alkoholi tuhoaisikin aivosoluja, ON mistä tuhota

PS: Aurinko fuusioi vetyä heliumiksi tuhat miljoonaa tonnia sekunnissa; silti sen iäksi on arvioitu kymmenen miljardia vuotta...

Vierailija
tiäremiäs
mää juon joka viikko 6 tuoppia vähintään, en tiedä näkyykö joskus elimistössä tuo määrä.

Voi se vähän kusettaa, jos juot ne kerralla.

Niin, ja siis todellisuudessa miljoonien aivojen joukkomurha on sammuminen, eli juominen itsensä sammuksiin. Silloin käy kato.

Alkoholi on liuotin, hieman samankaltainen kuin tärpätti ja muut liuottimet. Yliannostus alkoholia tappaa, eli jos veressä on yli ~1/500 alkoholia, se tappaa.

Maksa joutuu kovaan rasitukseen yrittäessään tuhota alkoholia, tuota tappavaa liuotinta elimistöstä, ja kuluu ja tuhoutuu liiallisen käytön seurauksena. Myrkyttyy piloille. Sen jälkeen six pack tappaa.

Maksan alkoholin pilkkomisen seurauksena elimistöön erittyy asetaldehydiä, joka aiheuttaa pahoinvointia ja päänsärkyä. Tätä myrkytystilan jälkeen seuraavaa toipumisvaihetta kutsutaan krapulaksi.

Alkoholipitoisen juoman nauttiminen kliinisesti katsoen vaikuttaa suunnilleen yhtä fiksulta kuin mehukattiin sekoitetun tärpätin juominen.

Ja silti se on täysin laillista ja valtio kerää valtaosan sen tuottamista voitoista. Niin paljon valtiovalta välittää kansalaisista.

Eli skoolatkaa sille, näitä asioita miettien!

Alkoholi on myrkky, jonka hajoamistuote, asetaldehydi aiheuttaa haittaa keholle. Alkoholin käyttö alentaa immuniteettia ja tuhoaa hermosoluja. Ajattelu- ja havainnointikyky heikkenee. Suuret alkoholiannokset ovat hengenvaarallisia. Tyypillisiä alkoholimyrkytyksen oireita ovat oksentelu, elimistön kuivuminen, hengitysvaikeudet, tajuttomuus sekä juoppohulluus. Raju kertakäyttö voi johtaa aivojen vahingoittumiseen tai aiheuttaa haimatulehduksen. Ohimeneviä dementiaoireita.

Alkoholi voimistaa egoa, aggressiivisuutta ja aiheuttaa uhkarohkeutta, josta seuraa kohonnut onnettomuusmahdollisuus. Seitsemän kymmenestä Suomessa tehdystä väkivaltarikoksista on tehty alkoholin vaikutuksen alaisena. Sosiologit ovat havainneet korrelaation käytetyn alkoholin määrän ja väkivaltatapausten kasvun välillä. Alkoholi myös tuhoaa monien lapsien lapsuuden epäsuorasti vanhempien alkoholismin kautta, ja aiheuttaa monia muita sosiaalisia ongelmia kuten ongelmia avioliitoissa ja muissa ihmissuhteissa. Suurimpia alkoholin aiheuttamia yksittäisiä ongelmia on Rattijuopumus.

Vierailija
Armitage

Alkoholipitoisen juoman nauttiminen kliinisesti katsoen vaikuttaa suunnilleen yhtä fiksulta kuin mehukattiin sekoitetun tärpätin juominen.

Kandeeko sitä siis kliinisesti tarkastellakaan?

Alkoholista tulee kuitenkin mukava olo, ja tärpätistä tiemmä ei. Tunsin kerran yhden äijän, joka joi tärpättiä kun viinat loppu. Kaverit syötti sille raakoja kananmunia lääkkeeksi (tokkopa tosta varsinaista apua...) Kaveri oksenteli aikansa ja haisi sitten pari viikkoa tärpätille.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Onko alkoholin vaikutusta älykkyyteen tai muihin vastaaviin ominaisuuksiin tutkittu kovinkin tarkasti? Onko tietoa, paljonko tietty määrä alkoholia tietyssä ajassa keskimäärin laskee esim. ÄO:ta tai jotain muuta mitattavissa olevaa ominaisuutta? Moni tunnettu kirjailijahan on vanhana juopponakin tehnyt ihan korkealaatuista jälkeä.

Vuosikausien ryyppääminen ei myöskään ole estänyt monia pelaamasta shakkia huipputasolla. Yksi venäläinen juoppo oli koko 1930-luvun ajan maailman paras pelaaja, eikä juopottelu hänen peliään pilannut paitsi kun hän oli pelin aikana humalassa. Muitakin esimerkkejä on, tosin nykyisin huippupelaajat elävät aika terveellisesti.

Kyllä monet ovat kapakanpöydässä hyvinkin älykkäitä mielestään. Oma kokemukseni on, että baaritiskillä asui kaikki viisaus ja ulkopuolella olevat olivat tyhmiä arjessa ahertajia. Juovilla ihmisillä on puheissaan usein hienoja saavutuksia takanapäin ja huikeita suunnitelmia tulevaisuuden suhteen, mutta juuri tämä päivä vähän hukassa.

Moni tunnettu kirjailijahan on vanhana juopponakin tehnyt ihan korkealaatuista jälkeä.
Kuinka korkealaatuista olisi tullut, jos olisivat kirjoittaneet selvin päin. Vaikea uskoa, että juopottelu ainakaan lisää älykkyyttä ja luovuutta.

Tähän taas esitän seuraavanlaista testiä eri päihteiden käytöstä.

Eli ainakin 10, mielummin 20 tai yli koehenkilöä per päihderyhmä, jossa jokaisessa yhteenlaskettu ÄO yhtä suuri.

Sitten vuoden ajan päivittäistä käyttöä, ja uusintatesti sen jälkeen.

Ainakin 7 eri ryhmää voisi muodostaa.

A) Alkoholiryhmä

B) Kannabisryhmä

C) Amfetamiiniryhmä (luultavasti kaikki testihenkilöt olisivat kyllä kuolleita vuoden käytön jälkeen, ainakin ne, jotka eivät voisi nukkua vuorokauteen ainetta otettuaan. Palaisivat loppuun muutaman viikon valvomisen jälkeen.)

D) LSD-ryhmä

E) Ekstaasiryhmä

F) Lääkeryhmä (psyykelääkkeet, mielialalääkkeet jne)

G) heroiiniryhmä

Uskoisin ekstaasiryhmän menestyvän huonoiten, sitten amfetamiini, sitten joko LSD tai alkoholi tai heroiini ja viimeisenä kannabis tai lääkkeet. Siitä olen melko varma, että yhdessäkään ryhmässä ei ÄO-summa nousisi. Lääkeryhmästä en tiedä, toivoisin sen olevan viimeisenä, mutta epäilen sen perusteella, mitä olen lääkitykseen joutuneiden tasoa sivusta seurannut.

Määrät pitäisi tietenkin suhteuttaa esimerkiksi siten, että päivittäinen annos sekoittaisi päätä suhteessa saman verran, ja se on sitten vaikeampi mitata aineiden erilaisen luonteen takia. Tai sitten koehenkilöt saisivat käyttää vapaasti niin paljon kuin mikä tuntuisi heistä "hyvältä". Se voisi olla oikeastaan paras referenssi, kunhan testihenkilöitä olisi tarpeeksi monia.

Pahaa jälkeä tulisi joka tapauksessa, mutta tulokset kiinnostaisivat.

Vapaaehtoisia käyttäjiä toisaalta varmasti löytyisi testihenkilöiksi, mutta pitäisi olla vuosi kontrolloidussa tilassa, ja jotenkin varmistaa ettei kyseessä ole sekakäyttö. Ehkä verikoe pitäisi antaa päivittäin, josta varmistettaisiin ettei muuta olla käytetty.

mahdoton toteuttaa, ainakin noin laaja tutkimus. Ellei vankiloista löytyisi halukkaita.

No mutta tuostapa on muinoin tehty epävirallisia tutkimuksia. Koetan kaivella linkkejä jahka pääsen kotiin. Testissä psilosiinia, psilosybiinia ja lsd:tä nauttineet suorittivat erilaisia älykkyystehtäviä selvinpäin, ja mietojen annostusten alaisena. Päihdetilassa lähes kaikki saaden parempia tuloksia

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Googlella löytyy melkein ensimmäisenä japanilainen tutkimus, jonka mukaan kohtuukäyttäjillä on keskimäärin korkeampi ÄO kuin raittiilla japanilaisilla:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/1058526.stm

Toimittaja on otsikoinut jutun epätarkasti: Alcohol 'improves IQ' vaikka tuossa tutkimuksessa siis vain todetaan että raittiit ovat keskimäärin vähän tyhmempiä kuin kohtuukäyttäjät.

Testi tuskin toisten vuoden käytön jälkeen, ja nuo kaikki aineet ovat psykedeelejä, joten alkoholiin verrattuna testi olisi ollut samaa luokkaa kuin viskin, kaljan ja viinin vaikutukset toisiinsa verrattuina.

Psykedeelit eivät juuri laske älyä, kuten ei heppakaan (PUHTAANA HUOM!!). Kantabaarijuoppojen ja "hasisjätkien" elämäntapa kyllä laskee älyä. Olisin varma että psykedeeliporukka/tutkimuskemikaali porukka on keskimääräistä älykkäämpää (ei aineidensa takia, vaan perusluonteensa). Amfetamiini laskee älyä varmasti nopeampaan kuin Mikään muu tuolla listalla olleista.Bentsot/barbituraatit ehkä puolitoista kertaa nopsempaan kuin viina. Dissosiatiivit ovat kyllä todella hyviä aivonsyöjiä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat