Seuraa 
Viestejä29006

Ben Furman lähti puhelinterapiapuuhiin. Epäilyttävä homma. 2e/min ihmisiltä joilla on muutenkin vaikeaa. Sopii ehkä rikkaille joilla on varaa höpötellä ongelmistaan. Itse kävin oikeassa terapiassa yhteensä n. 20h. Meni kunnallisen terveydenhoidon piikkiin, kun olin oikeasti sairas. Puhelimitse ei olis onnistunut. Pekka Sauri ja yölinja takaisin.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Julkkuna hän on muita viisaampi ja pätevämpi ratkomaan toisten ongelmia, sen perusteella, mitä he haluavat tai kykenevät niistä puhelimessa kertomaan.
Voikohan hänelle soittaa aamuyöllä humalassa, jos vaikka avautuisi enemmän kuin selvänä. Voi olla että aamuyön soitot ovat inspiroineet tuohon.
Ihmetten vain miten Furman vähättelee kehonkielen merkitystä tunteiden ilmaisussa. Niitähän hän ei ilman videoneuvottelua näe.
Kait se kauhealla rutiinilla menee ja se julkkuvaikutus päälle.

Mitenkähän toimisi terapiana puhelineuvottelu useamman terapeutin kanssa yhtaikaa?

Puhelimitse annettu kognitiivis-behavioristinen terapia näyttää auttavan pakko-oireista häiriöitä potevia yhtä paljon kuin perinteinen terapia. Jos nämä brittitutkijoiden havainnot varmistetaan lisätutkimuksissa, ne voivat auttaa mm. syrjäseutujen mielenterveydenhuollossa.

British Medical Journalissa julkaistut tulokset perustuvat tutkimukseen, jossa 72 pakko-oireista häiriötä potevaa potilasta ohjattiin joko kymmeneen viikoittaiseen terapiaistuntoon tai vastaavaan puhelinterapiaan.

Puolen vuoden seurannan perusteella terapiat olivat yhtä tehokkaita potilaiden oireiden lievittämisessä, vaikka puhelinterapiat olivat vain puolen tunnin mittaisia eli puolet lyhyempiä kuin kasvokkain pidetyt istunnot. Potilaat olivat myös yhtä tyytyväisiä hoitoonsa.

Pakko-oireiseen häiriöön kuuluu toistuvia ja epämiellyttäviä pakkoajatuksia tai pakkotoimintoja kuten pakonomaista lian välttämistä ja peseytymistä, tavaroiden sairaalloista hamstraamista tai hallinnan menettämisen pelkoa. Pakko-oireista häiriötä sairastaa muutama prosentti väestöstä.

Uutispalvelu Duodecim
(BMJ 2006;333:883)
http://www.bmj.com/cgi/content/abstract/333/7574/883

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alkoi valjeta tuonkin menetelmän edut. Asiakas voi keskustella kotona turvalliseessa ympäristössä ilman outouden tuomaa lisätaakkaa.
Hän voi myös ottaa yhteyttä ympäristöstä, jossa oireet ja ongelmat ilmenevät.

Nopea väliintulo voi estää ongelmien kasaantumisen, joten kontaktin helppous on eduksi.
Voi keskittyä asiasisältöön paremmin, kun ympäristö ja sosiaalinen vuorovaikutus on pienempi.
Luottamuksen rakentaminen on ratkaisevan tärkeä asia. Anonymius autaa myös, jos asia on arkaluontoinen.

Pakko-oireisiin on vakiintuneet tavat ratkaista niitä, joten puhelin käy ohjeiden jakamiseen.
Nettikin on toimiva, vaikka vaikutus ei ehkä ole yhtä suuri. Sen etu on nopeus. Puhe on hidas tapa viestiä.
Ehkä jonkinlainen yhdistelmä on toimivampi, kuin erilliset menetelmät.

Suomessa välimatkat ovat pitkiä ja koulutetuista psykoterapeuteista on hirmuinen pula. Puhelin- tai teletekniikkaa (kuvapuhelinta tms.) käyttäen potilaat voivat saada hoitoa asuinpaikasta ja liikuntakyvystä riippumatta.

Furmanin harjoittama psykoterapiasuuntaus soveltuu teleterapiaan hyvin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat