Seuraa 
Viestejä3331

Venäläiset koneet ovat loukanneet viime aikoina poikkeuksellisen paljon Suomen ilmatilaa. Venäläinen upseeri kieltää, että Ahvenanmaan ilmatilaa on loukattu ja poistuu matkoille tavoittamattomiin. Ahvenanmaasta ei ole kukaan puhunut Suomessa asian yhteydessä. Kukaan muu Venäjällä ei saa kommentoida asiaa. Venäläinen nainen saa syytteen venäläisten prostituoitujen majoittamisesta Venäjän lähetystön tiloissa. Putinille vihamielinen Venäjän rikkain mies on tuomiolla Moskovassa. Venäläisen korkean sotilasasiantuntijan mukaan suomalainen käsitys Neuvostoliiton kanssa käydystä erillisodasta on historian vääristelyä. Venäjä juhlii Stalinia sankarina ja antaa kansainväliselle lehdistölle sapiskaa hyväntekijänsä perusteettomasta arvostelusta. Vuonna 2005 Venäjä julistaa, että Viroa ja muita itäblokkiin kuuluneita maita ei miehitetty, vaan vapautettiin. Venäjä ei täytä sopimusta Saimaan kanavan aukaisusta tänä keväänä. Venäjän tulli ilmoittaa uusista tullimaksuista, vuoroin vapauttaa Suomen niistä. Korkea-arvoinen kauppaseura julkaisee kirjan siitä miten suomalaisten yritysten on kohteliasta ja paikalliselle kulttuurille sopivaa lahjoa venäläisiä viranomaisia kun hakeutuvat venäläisille markkinoille. Eu paheksuu tälläista julkaisutoimintaa. Poliisin lisävaltuuksia uutisissa kommentoiva viranomainen puolustaa lisävaltuuksia Venäjältä tulevan järjestäytyneen rikollisuuden nopealla kasvulla Suomessa. Venäjän tiedustelupalvelu kirjaa muistiin tähän ketjuun osallistuvien IP-osoitteet.

Mistä ihmeestä tämä kansa saa kaiken vihan itäistä naapuriaan kohtaan?

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (15)

teini
Yks juttu, Venäjä on iso maa

JA harmillisesti sen eliitti majailee liian lähellä meitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja nyt ei sitten kun seitenkuuskakkonen olalle ja rajalle. Äkkiäkös sitä on diblomaattisuhteet pistetty uuteen kuosiin

Ai jai Vaari, kunhan nyt et liikaa itseäsi hermostuttaisi moisilla asioilla. Eihän sitä Suomi pojallakaan joka käänteessä ole puhtaita jauhoja pussissa ollut

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

No perkele. Kyllä sitä tietääkseni Ilmavoimillakin on semmosta murkulaa käytössä, millä nuita rajaloukkauksia on hyvinkin helppo vähennellä, ainakin siten ettei se sama mikkihiiri uudestaan enää tule... Että ei se nyt pelkkiin noottehiin jää.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Mitä sitä suotta pelkkiä nootteja, kun taivas on muutoinkin täynnä koneita. Eiköhän ne Adexin pojat tykkäisi harjoitella ihan oikeilla maalitauluilla. Tosin justiisa tänään komentaja televisiossa kehui, että harjoituksen osalta suunnitelmat on lyöty lukkoon jo puolitoistavuotta sitten, eikä muutoksia ohjelmistoon kuulemma tehdä.
Uteliaisuuttaan käyvät Venäjän poijaat katsomassa miltä Naton koneet näyttävät, kun nämä meidän ovat jo tuttuja.

Edit: Pari kirjoitusvirhettä, kun on Vaarin ketju

Loptio
Seuraa 
Viestejä1187

Kaikesta aiemmin mainitusta huolimatta Venäjä makselee nyt kuitenkin Neuvostoliitonaikaisia velkojaan aktiivisesti Suomelle, mikä on hyvä. Ilmatilaloukkauksilla tutkaillaan EU:n sotilaallista valppautta ja nimenomaan diplomaattista toimintatapaa, joka tällaisissa asioissa on vielä kaikille osapuolille aivan uutta.

Varustettiinkohan Hornetimme jo moderneilla AA-ohjuksilla? Nämä rajaloukkaukset tulevat ilmi juuri Adex05:n aikanan, johon kaikesta muusta kansainvälisyydestään huolimatta USA ei osallistu, sota Irakissa vie kuulemma kaikki ylimääräiset rahat.

Se taisi olla tämä globaalinen terrorisminvastainen sota, joka USA:n harjoitusbudjetin tyhjensi. Mutta mitäpä sitä napeilla pelaamaan.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Venäjän tiedustelupalvelu kirjaa muistiin tähän ketjuun osallistuvien IP-osoitteet.

Oiskohan ihan vaari noin? Luulisi niillä olevan tärkeämpääkin tekemistä. Mutta jos on totta, suuren merkityksen olisivat meidän höpinät saaneet ulkopolitiikassa.

Muistetaampa että nämä nootit ovat sitten kuusikymmetäluvun noottikriisin jälkeen saaneet kansalaisten keskuudessa eri merkityksen mitä niillä kansainvälisessä diplomatiassa on. Tietojeni mukaan noottien lähettely kuuluu siihen olennaisena osana, jos ollaan eri mieltä ja muutenkin pelkkinä tiedonantoina tavallisia asioita käsiteltäessä. Ei niihin yleensä liity mitään dramatiikkaa.

Suomen osalta tässä tapauksessa toimittajien toimesta, keksittiin jutun aihetta. Ilmatilan loukkaukset, varsinkin sotilaskoneitten osalta ovat tuttua pritinää. Muistan Suomen Torniossa asuessani ja toimiessani Suomen armeijan sotilaallisissa tehtävissä, että aina kun Ruotsi niinä aikoina järjesti sotaharjoituksia rajan pinnassa, loukkauksia tapahtui. Drakenit lensivät Torniojoen yli poikittain Suomen puolelle. Vauhti oli sitä luokkaa, että luulen etteivät pilotit luultavasti edes tienneet ylittäneensä rajaa.

Näistä rajaloukkauksista sitten reklamoitiin ainakin armeijan puolelta, jotka Ruotsi kansainvälisen käytännön mukaan kiisti. Eikä siitä sen enempää pulistu. Ei viety ohjuksia rajalle.

Pääasia lienee että Suomen puolustusvoimat ovat näyttäneet tehokkuutensa ja ovat Horneteineen paikalla ilmoittelemassa, että siirtykää syrjemmälle. Saahan lentokoneet ja laivat tulla Suomenkin alueelle, jos ilmoittavat siitä tutka ym. tarkkailijoille tulostaan, luulisin. Armeijoilla vaan tuntuu olevan omahyväinen käsitys ettei ole tarpeen. Voiman uhoa.

En minä usko että näissä tapauksissa olisi mistään ryssävihasta kysymys. Suomen maassa noudatetaan täkäläisiä lakeja, oli sitten kysymys venäläisistä tai minkä muun kansalaisista tahansa.

Toivottavasti näin.

Lierikki Riikonen

Kiitos Lierik varsin verenpainetta laskevasta kirjoituksestasi. Tästä on hyvä lähteä hyvillä mielin nukkumaan.
Hyvää yötä

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Loptio
Ilmatilaloukkauksilla tutkaillaan EU:n sotilaallista valppautta ja nimenomaan diplomaattista toimintatapaa, joka tällaisissa asioissa on vielä kaikille osapuolille aivan uutta.

Tämä on omakin arvioni.

Kyseessä on eräänlainen rauhanajan tiedustelutoiminta, jolla tarkoitushakuisesti selvitetään naapurivaltioiden kykyä valvoa rajojaan. Tätä samaahan aiemmin tapahtui sukellusveneillä Ruotsin rannikoilla - ja nolosti yksi ajoi jopa karillekin.

Tosin näiden rajaloukkausten kiistäminen asettaa Venajän näin teknologistuneena aikakautena aika kiusalliseen asemaan: Hehän samalla loukkaukset kiistäessään viestittävät, että eivät ole tietoisia tai kykene määrittämään omien lentokoneidensa sijaintia.

Toisaalta takana saattaa olla tapaus Mathias Rust, joka 80-luvun lopulla Cesnallaan ei patisi loukannut kaikessa rauhassa ilmatilaa, niin myös laskeutui punaiselle torille.

Muistan Suomen Torniossa asuessani ja toimiessani Suomen armeijan sotilaallisissa tehtävissä, että aina kun Ruotsi niinä aikoina järjesti sotaharjoituksia rajan pinnassa, loukkauksia tapahtui. Drakenit lensivät Torniojoen yli poikittain Suomen puolelle. Vauhti oli sitä luokkaa, että luulen etteivät pilotit luultavasti edes tienneet ylittäneensä rajaa.

Näistä rajaloukkauksista sitten reklamoitiin ainakin armeijan puolelta, jotka Ruotsi kansainvälisen käytännön mukaan kiisti. Eikä siitä sen enempää pulistu.

Ja, tähän välhi merisäätiedote; edellinen oli hänen ja lopput pelkästhän minun. SE NoLo hymy!

Niin, ko ei ollu eikä tullu.

Net mithän rajaloukkauksia olhe, ko ruuottalaiset yritti
a, pullistella neuvostoliittolaisille, jokka hyvin tiesi, mitä net teki
b, antova vähän apua meile, ettemä aivan tyhjänpäälä olheet.

Noissa ruottinarmeijan sotaharjoituksissa on ollu oikeasti aina osote; vaikka net sielä Torniojoela vaikuttiki niin höperoiltä.
Olen mieki kesken yötä heränny. . .

ja jonku johonki ruuannu . .

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

Kyllä nuo jenkit ja venäläiset on täällä ennenkin käyny kurkkiin meitä.

Jenkit taitaa enemmän nyt katsella sateliiteillä meitä. Jenkit pitävät suomen valtioista ja armeijasta ja päättäjistä paljon.

kokoajan kaikenlaista yhteistyötä meilläkin on mutta mediassa ei siittä hirveesti puhuta. Me ollaan sellasia liittolaisia jotka ei ole virallisesti kuitenkaan.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331
Harmiton
Ai jai Vaari, kunhan nyt et liikaa itseäsi hermostuttaisi moisilla asioilla. Eihän sitä Suomi pojallakaan joka käänteessä ole puhtaita jauhoja pussissa ollut

Eivät tässä jauhot, kirotusvirheet tai vallattomasti suihkivat koneet se juttu ole, vaan se ettei ole päivää etten kuulisi jostain tiedotusvälineestä siitä miten toivotonta porukkaa itänaapuri on.

Viha on liian voimakas ilmaus, epäluulo on osuvampi, ryssäepäluulo. Että löydän sen itsestäni — johtuuko se siitä että itänaapuri on toivotonta, siitä että tiedotusvälineet ovat toivottomia, vai ... lisää harmiton tähän se kolmas vaihtoehto, jonka jätin lisättäväksi.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Hyvää huomenta Vaari. Kyllä minä näkisin, ettei naapuri Venäjän asiat kaikki jokapuolelta katsottuna näytä hyvältä ja tätä sitten tiedotusvälineet käyttävät tietyllä tapaa hyväkseen. Josko saavat median edustajat ylimääräistä korvausta tiedottaessaan veli Venäläisen toilailuista.

Onko tuo nyt ihme, jos historiaa hiukankaan katsoo taaksepäin, että asiat ovat kuten ne ovat, ja sanon, että voisivat olla huonommininkin.
Suurvallasta tavalliseksi, siellä vielä taistellaan ajatusta vastaan.
Henkilökohtainen mielipiteeni on, että rajavaltioksi löytyy sellaisiakin maita, joiden rinnalla Venäjä rupeaa näytämään siltä, että sen voi pyytää vaikka pariksi rusettiluisteluun.

Toivottavasti Vaari sinulla on kesällä mahdollisuus vetäytyä kesämökin siimekseen, makoilla riippukeinussa ja nauttia lintujen laulusta, ilman häiritsevää uutisointia naapurista.
Tosin eivät ne mökkinaapuritkaan aina lexus-luokkaa ole, vaikka useimmiten ovatkin suomalaisia.

Edit: Kirjoitusvirhe

Itse en ainakaan tunnusta syyllistyneeni ryssävihaan, korkeintaan epäluuloon. Toisaalta se johtuu uutisoinnista, ja toisaalta yleisestä epäluulosta kaikkea "tuntematonta" kohtaan. Tarkoitan vain, että totta kai esimerkiksi Ruotsiin suhtauduttaisiin epäluuloisesti, jos niiden kulttuuri olisi meille yhtä tuntematon kuin venäläisten on.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat