Seuraa 
Viestejä45973

Edelliseen ketjuun ikiliikkujista liittyen kirjoittelen.

Yleensäkin nämä vapaaenergialaitteet perustuu muutamaan perusilmiöön, vaikka näyttävät monesti kovinkin mutkikkailta.

Steorniin en ole kerennyt tutustua. Ilmeisesti kyseessä on jonkinlainen mekaaninen resonoija. Saattaa toimia tai sitten ei.

Joissakin laitteissa koitetaan saada hyödynnettyä magneetin normaalia veto- tai työntövoimaa. Keskeinen ongelma näissä on magneettivuon katkaisu. Sitä on yritetty satojen vuosien aikana mitä kummallisimmilla konsteilla tehdä. On kokeiltu taajuutta, lämpöä, materiaaleja, painovoimaa,jne...
Sillä jos kestomagneetin aiheuttama magneettivuo saataisiin katkaistua tai ohjattua toisaalle jollain helpolla konstilla, kestomagneeteista tehty yksinkertainen moottori toimisi kuin unelma.

Tähän samaan kuuluu myös MEG, jossa kestomagneetin vuota katkotaan suurtaajuisella sähköllä (magneettikentällä) On esitetty teorioita MEG:stä.
Aikakäänteinen hystereesi saattaisi olla ilmiön selittäjä, joka liittyy resonointiin. No, Vaikka meg toimisi niin kuin Naudin kuvailee, tarvitsisi huoneen kokoisen muuntajapakan ja traktorin renkaan kokoiset käämit, jolloin ulostuleva teho olisi muutaman kilowatin luokkaa. Kallista sähköä.

Sitten on laitteita jotka yrittävät hyödyntää ns. hankaussähköä. MM. Wimshurst-pohjainen Testatika generaattori. Keskeinen ongelma näissä on todella suuren tasajännitteen muuttaminen matalaksi vaihtojännitteeksi. Tästä aihealueesta minulla on koelaite rakenteilla, joka valmistuu talven aikana. "Hankaussähkö" sinällään on jo free-energyä. Ja sen syntymistä perinteinen fysiikka ei pysty oikein selittämään.

Kolmanneksi on Faradayn kiekko-pohjaisia laitteita. Ns. unipolaari tai homopolaarigeneraattoreita. Näissä perusjuttu on pyörivä magneetti. Myöskin magneettikentässä pyörivä johdekiekko. Erityistä näissä on se, että magneettikentän napaisuutta ei vaihdeta kuten perinteisessä generaattorissa, vaan pyöritetään pelkkää n-napaa. Pyörivä magneetti varautuu. - tulee ulkolaidalle ja + akselille. Tämän olen kokeillut. Keskeinen ongelma näissä laitteissa (De palma, jne) todella suuri virta, mutta todella pieni jännite. Ja taaskin tasavirtaa. Näitä 1-napaisia koneita rakennetaan teollisesti moottoreiksi ja generaattoreiksi. Joskin teollisissa koneissa magnetointi suoritetaan sähköllä. (siis käämeillä) Homman juju onkin se, että jos kerran tälläinen kone toimii sähköllä tuotetulla dc magneettikentällä, toimii se myöskin kestomagneettikentällä. Ja toimiihan se. Ongelma kuitenkin on se pieni jännite. Virta ei tule magneeteista ulos, koska jännitepotentiaali on liian pieni tuodakseen tehon hiiliharjojen yli. Netissä näkee vaikka minkälaisia johtavampia virityksiä, joissa hiilet on korvattu mm. elohopealla, jne.. Olen rakentanut pienehkön koelaitteen ja todennut nämä ilmiöt ja asiat oikeiksi.

Jos. Jos nämä kaksi edellä mainittua ilmiötä voisi yhdistää, olisi kyseessä mielenkiintoinen laite. N-koneella tuotettaisi suuri virta ja Wimshurstilla suuri jännite. Silloin olisi käsillä monta sataa amppeeria ja monta sataa kilovolttia. Täytyy joskus miettia ja haaveilla.
Keskeistä kuitenkin on se, että niin n-koneen kuin wimshurstin koneen kaltaisten laitteiden pyörittämiseen kuluu vähemmän energiaa, kuin sieltä tulee ulos. Jollain tapaa ne linkoavat jo olemassa olevia elektroneja.

Sitten on vielä tämä Searl Effect Generator (SEG) , joka on näiden edellisten sekava summa. Ilmeisesti J. Searl -50 luvulla on vahingossa aikanaan saanut ilmiöt tulemaan. Ja venäläiset 2000-luvulla onnistui ne toistamaan. Vielä on todella paljon aukkoja seg:n ymmärtämiseen. Maailmalla olevat harrastajayritelmät eivät toimi, koska ovat oikosulussa. SEG:llä ei todennäköisesti ole mahdollista tuottaa energiaa. Vaikka se näyttää mekaanisesti yksinkertaiselta, on siinä monta ongelmaa jotka estää pidemmät käyttöjaksot. laite kestää mekaanisesti muutamia päiviä käyttöä. Ja otsonin tuottokin on aika suurta. Kuvia rakenteilla olevasta koelaitteesta sivuillani.

http://www.saunalahti.fi/lvihalli/

Tuolla sivuillani on myös muuta lisäinfoa. Joskin kuvat latautuu hitaasti, kun ovat turhan isoja. Ja tekstipuolikin on vajaata. Täytyisi keretä korjaamaan. Linkkisivulla joitakin järkevähköjä linkkejä aiheesta.

Koitin sinne tehdä jonkinlaisen fooruminkin, jos jotakuta nämä asiat kiinostaa. Kukaanhan näihin ei usko.. Mutta..

  • ylös 1
  • alas 1

Kommentit (12)

Faradayn kiekossa ei ole mitään ilmaista energiaa saatavilla, vaan siinäkin muunnetaan mekaanista työtä sähköksi.

Tosin Naudin taas väittää että kyseessä on joku avaruuden tyhjiöenergia tai muuta paskanjauhantaa, mutta siitä ei saa mitattua enemmän sähköenergiaa ulos tulevaksi kuin mitä on kammesta väännetty sisäänmeneväksi, paitsi mittaamalla väärin.

Jos en väärin tulkinnut, niin faradayn kiekossa magneettivuo kulkee kiekon läpi sivuttain, jolloin varaukset eli metallin elektronit kiertävät kiekon mukana 90 asteen kulmassa kenttään nähden. Siitä sitten oikean käden säännön mukaan syntyy sähkövirta.

Vaikka magneetti pyörisi kiekon mukana, niin sähkövirran reitti, siis navasta laidalle missä hiiliharja on, pyörii magneetin suhteen ja näinollen syntyy lorenzin voima joka tekee virran, koska käytännössä silloin johdin liikkuu magneettikentässä.

Maan magneettikenttäkin riittää havaittavaan virtaan, kun kiekkoa pyöritetään tarpeeksi vauhdilla.

Kirchoffin lait estävät yhdistämästä staattista sähköä tekevää generaattoria yhteen faradayn kiekon kanssa. Se johtuu siitä, että piirissä kulkeva virta täytyy kulkea molempien laitteiden läpi ja hankaussähköön perustuva vehjes ei käytännössä oikein päästä suurta virtaa läpi.

Hankaussähkössähän siirretään käytännössä mekaanisesti elektroneja paikasta toiseen, että kyllä sitäkin voisi periaatteessa käyttää "pumppuna" nostamaan jännitettä. Potentiaalieron kasvattaminen kuitenkin vaatii työtä, joten ei tästäkään saa ilmaista energiaa. Se minkä kammesta kääntää, sähkönä saa.

Wimshurstin generaattori näyttää Faradayn kiekolle samalta kuin kondensaattori, joten virta kulkee niin kauan että "kondensaattori" on täynnä ja sitten loppuu, koska potentiaalierot tasoittuvat. Näinollen lopullisen sähkövirran ja tehon määrää se, kuinka nopeaan sitä Wimshurstin generaattoria pyöritetään, koska Faradayn kiekko ei syötä sille enempää elektroneja kuin se kykenee "pumppaamaan".

Eli yhtä tyhjän kanssa.

Sensijaan jos välttämättä haluaa nostaa homopolaarisen generaattorin jännitettä, niin sen voi tehdä siten että laitetaan alennusvaihteen kautta toimiva kommutaattori, joka vuoroin kytkee valtavia kondensaattoreita rinnakkain kiekon kanssa, ja sitten vuoroin kytkee näitä kondensaattoreita toistensa kanssa sarjaan, jolloin saadaan kaiken lisäksi tehtyä vaihtovirtaa kun niistä kondensaattoreista voi sitten purkaa sähköä muuntajan käämin läpi.

Joo. Mutta kun pistää kiekkomaisen magneetin pyörimään, siihen syntyy varaus. Jos tarkastelee faradayn kiekkoa, on kyse samanlaisesta ilmiöstä. Oikeastaan homogeenisessä magneettikentässä pyörivä kappale varautuu. magneetin pyöriessä se on magneetin materiaali, kun varautuu.

Teoriasi taitaa nojata kouluoppiin, jossa sähköä voi ilmestyä vain vaihtuvasta magneettikentästä johtimeen. Näin ei ole tässä tapauksessa.

Magneetin pyörimistä ei jarruta muu kuin ilmavastus ja laakerit. Kuitenkin mitä enemmän on rpm, sitä enemmän tulee virtaa ja jännitettä. Oikeastaan kehänopeus on oleellinen.

Katseleppa netistä homopolaarinen generaattori ja moottori.

Tuo hankaussähkö-n-generaattori yhdistelmä on fiktiota, jota joskus ajattelen. tiedän kyllä peruslait asioille, mutta kaikki täytyy välillä kyseenalaistaa. Muuten ei pääse eroon tästä typerästä opitusta käytännöstä.

Ja mitä tulee hankaussähköön, 100 Kv ja 10 milliamppeeria on käsittääkseni 1 Kw. Ja se tulee tosta wimshurstistani ulos. Koitappa käsin saada yhden kilowatin teho normaalilla generaattorilla. Kun ei se onnistu polkemallakaan tai laita 1 Kw:n kone pyörimään, ja jarruta se pysähdyksiin. Wimshurstin vaatima tehontarve pyörimiseen ei ole kuin muutama kymmenen wattia. Eikä tehon tarve muutu, vaikka kuormitus muuttuu nollasta oikosulkuun saakka. Mieluuminkin oikosuljettuna pyörii vähemmällä teholla.

Toi kondensaattori-idea on aika metka. Onko toi ajatustasolla vai toteutettu??

Itse ajattelin korvata joskus hiilet tekemällä ilman johtavaksi. Siis jatkuva läpilyönti.

Tuohon en ota kantaa, mistä tyhjiöstä milloinkin joku keksii energiansa tulevan. Tyhjästähän se ei tule. Mutta on paljon asioita, joita ei vielä tiedä.
Muistan hyvin, kun ilmalämpöpumput tuli markkinoille... "ei se voi enempää tuottaa, kuin käyttää"....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Terve!
Liityin aivan vasta tänne keskusteluun. Niinpä en tiedä millaista keskustelua on käyty http://www.fuellesspower.com/ osoitteen sisällöstä. Käväisin sivulla kattoon ja siellä näytetään kauppaavan jotain suunnitelmia ja teko-ohjeita erilaisista keksinnöistä, jotka äkkiseltään tuntuvat melko utopistisilta. Kokeilun vuoksi olisi mielenkiintoista ostaa ohjeet johonkin esim. moottoriin, eiväthän nuo niin kalliilta vaikuta, mutta en kehtaisi alkaa tilaamaan jenkkilästä asti.

Oletteko tilanneet suunnitelmia tai ehkäpä rakentaneet laitteita kyseisen sivun myymien ohjeiden mukaan?

Tuo MEG ei ole Naudinin (JLN-Labs) keksintöjä, hän vain "tuotteistaa ja kehittää" laitetta eteenpäin. Laitteen kehitti alunperin jenkki Tom Bearden ja hän väittää todellakin kestomagneettien "lataantuvan" tyhjiön energialla, siis kvanttiporeilun energian avulla ja täten kyseessä ei ole ikiliikkuja.

Naudin siis jatkaa huuhaapajassaan Ranskassa laitteen kehittelyä vuodesta toiseen ja aina puolen vuoden sisällä on tulossa sarjatuotantokelpoinen proto, kunhan vain vielä saadaan hieman lisärahoitusta. Hassua asiassa on, että Bearden sai vuonna 2002 vehkeelleen US patentin. Mutta siinä patentoitiin lähinnä laitteen konstruktio eikä toimintaperiaatteeseen otettu kantaa saati sen toimivuuteen.

would
Hangover, joko testatikageneraattori on valmistumassa?

Ei ole kerennyt rakentamaan. Monta muuta projektia samaan aikaan.

Kokeilin pika-pikaa kasalla auton puolia. Ulostulo kuudella puolalla parhaimmillaan muistaakseni 58 volttia DC:tä . Virta jotain olematonta (alle puoli amppeeria). Puolissa oli vaan kytkentä hieman typerä: Ensiö ja toisio yhdistyy puolan sisällä + kohtiossa. Tämä taas aiheuttaa suurännitteen purkautumisen toisiopuolelle osittain. Ja sotkee koko virtapiirin. Tuo suurjännite kun karkaa hanakasti.

Tuolla kuva
http://www.saunalahti.fi/lvihalli/muut% ... /wimshurst

hei hangover. kokeile ehdottomasti steornin viritystä! sulla on jo hieno pyörä sitä varten!!!

Ehkä joskus. En nyt ehdi, Täytyy saattaa nuo entiset prokkikset ja pari uuttakin leivän tienaamiseen liittyvää jollekin mallille. Enkä tiedä miten se steorn toimii. Selkeää toimintaan liittyvää kuvaa ei ole näkynyt. En kyllä ole vähään aikaan etsinytkään.

would
Hangover, joko testatikageneraattori on valmistumassa?

Testatikaa sivuten, tein tässä vähän googlevideo/youtube-listaa noista testatika-videoista.

http://video.google.com/videosearch?q=testatika%2Bmethernitha
http://youtube.com/results?search_query=testatika
http://del.icio.us/tag/testatika

toivottavasti joku saa näistä ideanpoikasia. methernithathan ilmeisesti yhäkin pyörittävät kommuuniaan tuolla testatika-vempulalla.

Emppu
Seuraa 
Viestejä4

Joopa 1klw mutta vain sekunnin murto-osa, eli jos koneesi jatkuva teho olisi toi 10mA ja 100000v vaan ei se pysty sellaista virtaa tuottamaan jatkuvasti tuolla jännitteellä, niin se vain on, hetkellisiä tehoja saa melkein mistä vaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat