Seuraa 
Viestejä45973

Ylen uutiset hyökkää päihtyneitä vastaan:

"Jopa joka viides päivystyspoliklinikalle saapuva potilas on päihtynyt, kertoo Suomen Lääkärilehdessä julkaistu tutkimus.

Alkoholiongelmainen potilas työllistää henkilökuntaa enemmän kuin muut potilaat, sillä päihtyneet ovat usein levottomia, sekavia tai aggressiivisia. Lisäksi päihdeongelmaisilla perussairaudet ovat usein jääneet hoitamatta ja lääkkeet ottamatta.

Alkoholin ja muiden päihteiden ongelmat näkyvät entistä selvemmin sairaanhoidon päivystyksessä, mutta aiheesta on niukasti tutkimustietoa. Nyt tehdyssä alkuperäistutkimuksessa ehdotetaan, että suuri osa päihtyneistä potilaista voitaisiin hoitaa päivystyspoliklinikan sijaan selviämishoitoasemilla.

Tutkimus tehtiin Peijaksen sairaalassa viime vuoden loppupuolella. Tutkimuslomake täytettiin yli 1 300 potilaasta. Heistä arvioitiin päihtyneeksi tai päihteistä riippuvaisiksi varmasti 18 prosenttia. Mahdollisia tapauksia oli kaikkiaan 27 prosenttia.

Päihdepotilaista puolet tuotiin ambulanssilla ja neljännes heistä siirtyi sairaalahoitoon.

Suomessa kuolee alkoholin käytön takia noin 3 000 ihmistä vuodessa, heistä alkoholimyrkytykseen noin 500 henkilöä. Alkoholi on suurin työikäisten miesten ennenaikaisten kuolemien aiheuttaja.

YLE24"

Minun käsitykseni mukaan päihtyneitä tulisi kohdella arvokkaammin ja paremmin kuin selväpäisiä. He sentään maksavat valtiolle veroa enemmän kuin raittiit. Siis alkoholiveron muodossa.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat