Seuraa 
Viestejä45973

Keskustelimme Jumalan itsemurha ketjussa rajatiloista ja siitä voiko meidän tietoisuus olla irti ruumiista. Keskustelu käytiin täällä http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... sc&start=0 Keskustelu alkaa sivuilta 6 eteenpäin.

Laitan pyynnöstä tästä oman ketjun.
Rajatiloissa ruumiin ulkopuolinen tietoisuuden olemassaolo on ollut selvästi osoitettavissa ainakin yhdessä tapauksessa http://www.near-death.com/experiences/evidence01.html suomeksi aiheesta http://www.netikka.net/mpeltonen/rajakokemus.htm

Vastaavia tapauksia on kuitenkin olemassa tuhansia, mutta tämä alla oleva tapaus on niistä tunnetuin ja tarkimmin dokumentoitu.

Tässä lainattua tekstiä tuolta mpeltosen sivulta ja Pam raynolds
------
Eräs hämmästyttävä tapaus

Atlantassa rajatapauksia tutkiva kardiologi Michael Sabomkin törmäsi tapaukseen, joka hämmästytti tutkijoita ja lääkäreitä. Kyseessä oli tunnettu laulaja ja lauluntekijä Pam Reynolds. Hänellä oli todettu pahanlaatuinen pullistuma aivovaltimossa erittäin vaikeassa paikassa aivojen alaosassa. Lääkäri piti tilannetta toivottomana, mutta Pam meni kuitenkin Barrow'n neurologisen instituutin sairaalaan Phoenixiin, jossa neurokirurgi Robert Spetzler - huonosta ennusteesta huolimatta - päätti leikata hänet. Leikkaus oli poikkeuksellinen: potilaan ruumiinlämpö laskettiin 10 ja 15 asteen välille, sydän ja hengitys pysäytettiin ja veri siirrettiin sydän-keuhkokoneeseen. Hän oli siis kliinisesti kuollut koko tunnin kestävän leikkauksen ajan. Spetzler selvitti menetelmää:

"Aivot pitää saada pysähtymään. Ei riitä, että ne nukkuvat vaan metabolisen toiminnan pitää lakata. Kaikki ruumiin mitattavat toiminnot häviävät kokonaan. Ei ole enää mitään hermostollista toimintaa. .... Ennen leikkausta potilas nukutetaan, silmät teipataan kiinni, korviin pannaan pienet laitteet, jotka tarkkailevat aivoja. Sitten potilas peitetään kokonaan - näkyviin jää ainoastaan leikkausalue. "
Potilas itse kertoo:

"En muista leikkaussalia enkä muista nähneeni tri Spetzleriä...Eräs hänen kollegoistaan oli luonani. Sen jälkeen ..ei mitään. Ei yhtään mitään. Sitten kuulin äänen. Se oli epämiellyttävä ... kerrassaan kammottava. Se toi mieleen hammalääkärillä käynnin. Muistan, että päätäni kihelmöi ja putkahdin ulos pääni yläosasta. Sitten katsoin alas ruumistani. Tiesin, että se oli ruumiini, mutta en välittänyt .... Muistan instrumentin, joka lääkärillä oli kädessään. Se muistutti sähköhammasharjani runkoa. Olin luullut, että kallo avataan sahalla, sillä olin kuullut sanottavan 'saha'. Se, mitä näin, näytti kuitenkin enemmän poralta. Siinä oli pieniä päitä, joita pidettiin kotelossa, joka näytti isäni hylsyavainkotelolta. Muistan kuulleeni naisen äänen: 'Valtimot ovat liian pieniä ... koeta toiselta puolelta'. Ihmettelin, miksi he yrittävät laskea verta reisivaltimostani, koska kyseessä oli aivoleikkaus."

Kertomus näytti vastaavan tarkasti leikkaussalin tapahtumia. Leikkauksessa käytetty moderni luusahakin oli juuri sellainen, miksi Pam sen kuvaili, vaikka edes kaikki tutkijat eivät tienneet, miltä se tarkalleen näytti. Spetzler kommentoi asiaa:

"En usko, että hänen havaintonsa perustuivat siihen, mitä hän näki tullessaan leikkaussaliin. Esim. pora ja muut esineet olivat peitossa pakkauksessaan. Ne avataan vasta kun potilas on täysin unessa, jotta ympäristö pysyy täysin steriilinä."

Sitäpaitsi Pam kuuli myös Spetzlerin ja kirurgin välisen keskustelun, - näiden yrittäessä asentaa sydän-keuhkokonetta hänen jalkoihinsa - vaikka oli tilassa, jossa ei voi havainnoida eikä kuulla. Lisäksi hänellä oli korvissaan raksuttavat laitteet, jotka olisivat haitanneet kuulemista, jos hän olisi siihen kyennyt. Spetzlerin mukaan tämä viittaa siihen, että oli kyse aistien ulkoisesta havainnoinnista tai sen hetkisestä ruumiistapoistumiskokemuksesta, jonka ansiosta potilas pystyi kuulemaan ja ilmeisesti myös näkemään, mitä leikkaussalissa tapahtui.

Pamin rajakokemus jatkui tyypillisellä tavalla; hän tunsi jonkun olevan läsnä, näki kaukana valon ja lähti kulkemaan sitä kohti. Hän erotti hahmoja, kuuli isoaitinsä äänen kutsuvan itseään ja meni tämän luo. Hän tapasi myös nuorena kuolleen setänsä ja monia muita tuttuja ja tuntemattomia. Hän kysyi joltakin: onko valo Jumala? Hänelle kerrottiin valon syntyvän Jumalan hengityksestä. Lopulta setä toi hänet takaisin ja auttoi palaamaan takaisin ruumiiseen. Tämä kokemus tapahtui siis tarkan valvonnan alaisena aikana, jolloin ruumiissa ei ollut elonmerkkejä (niitä tarkkailtiin jatkuvasti.)

"Minä en osaa selittää tätä. En tiedä, miten se on mahdollista kun ottaa huomioon hänen fysiologisen tilansa. Mutta olen nähnyt niin monta selittämätöntä asiaa, etten halua olla ylimielinen ja sanoa, ettei sellaista voi tapahtua. Kun sydän pysähtyy ja aivotoiminta on lakannut, aivoissa ei tapahdu mitään. Muisti ei voi toimia, koska hermoradat eivät toimi. Kun rajakokija puhuu muistikuvista, ruumiista irtautumisesta ja elvytyksen näkemisestä, nykyinen neurotiede ei ymmärrä, miten se on mahdollista muistijärjestelmälle, joka ei enää toimi. Joko tieto säilyy jotenkin aivojen ulkopuolella ja tallentuu myöhemmin aivoihin, tai sitten se tapahtuu tavalla tai toisella aivoissa ja siirtyy muistiin tavalla, jota emme ymmärrä.
------
Tästä aiheesta on tehty myös tieteellinen tutkimus mikä on päässyt The Lancet lehteen. Kyseisen tutkijan artikkeli http://iands.org/research/vanLommel/vanLommel.php

Lisää aiheesta voi lukea täältä
http://www.paranet.fi/paradocs/tutkimuk ... ho2003.pdf
http://www.odemagazine.com/article.php?aID=4207
http://www.near-death.com
http://www.nderf.org/

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (39)

nimetön
Rajatiloissa ruumiin ulkopuolinen tietoisuuden olemassaolo on ollut selvästi osoitettavissa ainakin yhdessä tapauksessa

Valehtelu näemmä jatkuu.

Aivot ovat ihmeelliset!

Irtautumisista olen kuullut ja ne ovat olleet uskottavia kertomuksia, koska niiden kertojat ovat kertoneet niistä luontevasti, kuin mistä tahansa heille tapahtuneesta asiasta. Ns. näkymätön maailma ei vielä liene tieteen keinoin tutkittavissa. En sano, että valitettavasti, koska kun sen aika on, se on sen tutkittavissa.

(Kuolema on, mutta kuolema=syntymä.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
SAMAEL
nimetön
Rajatiloissa ruumiin ulkopuolinen tietoisuuden olemassaolo on ollut selvästi osoitettavissa ainakin yhdessä tapauksessaValehtelu näemmä jatkuu.

Pystyt kyllä erottamaan valehtelun ja tulkinnat. Tässä on kyse miten tulkitsee asian. Voisitko jatkaa eroa kirkosta missiotasi jossakin muussa ketjussa, Kiitos.

Minua eniten kiinnostaa artikkelissa se loppu, kun siinä ihmetellään etteivät kaikki koe näitä. Oliko se 11% (jos en väärin muista...), jotka kokee näitä.... Ja kun tuskin näitä on valehdeltu. On se aika hankala valehdella nähtyä rajatila kokemusta, kun on syntynyt sokeana.

nimetön
SAMAEL
nimetön
Rajatiloissa ruumiin ulkopuolinen tietoisuuden olemassaolo on ollut selvästi osoitettavissa ainakin yhdessä tapauksessaValehtelu näemmä jatkuu.Pystyt kyllä erottamaan valehtelun ja tulkinnat. Tässä on kyse miten tulkitsee asian. Voisitko jatkaa eroa kirkosta missiotasi jossakin muussa ketjussa, Kiitos.

Tuo(kin) lauseesi on pelkkä typerä valhe, ja sinä itsekin tiedät sen. Olet siis valehtelija.

nimetön

Laitan pyynnöstä tästä oman ketjun.

Et kuitenkaan viitsinyt pistää ehdottamaani nimeä ketjulle.

Tecno~cat
Minua eniten kiinnostaa artikkelissa se loppu, kun siinä ihmetellään etteivät kaikki koe näitä. Oliko se 11% (jos en väärin muista...), jotka kokee näitä.... Ja kun tuskin näitä on valehdeltu. On se aika hankala valehdella nähtyä rajatila kokemusta, kun on syntynyt sokeana.

Tuohon on paha vastata, mutta jotkut rajatilan kokeneet ovat kertoneet, että he saivat paljon eriasteista tietoa esim. edellisistä elämistään, mutta nämä tiedot "pyyhittiin" heiltä muististaan pois. Jäi vain tieto siitä että edellisiä elämiä on ollut ja niitä käsiteltiin. Ehkä kaikki kokevat jotain mutta muistijälki tästä poistetaan.

Echi
nimetön

Laitan pyynnöstä tästä oman ketjun.Et kuitenkaan viitsinyt pistää ehdottamaani nimeä ketjulle.

Minulla taisi olla kognitiivisia ongelmia. Toisaalta tässä aiheessa ei ole kyse pseudotieteestä vaan aivan oikeasta tieteellisestä asiasta.

Olethan lukenut jo antamani viitteet. Tässä taitaa olla tuo virallinen The Lancetin tutkimus kokonaisuudessaan http://profezie3m.altervista.org/archiv ... et_NDE.htm

Milläs sitten nykyteide moisen selittää? Onko se edes selitettävissä millään tuntemillamme menetelmillä?

xanatos
Milläs sitten nykyteide moisen selittää? Onko se edes selitettävissä millään tuntemillamme menetelmillä?

Joku muu varmaan selittää miten virallinen nykytiede _selittää_ tuon. Toisaalta tuo viittaamani Lancetin tutkimus kyllä edustaa tieteellistä näkemystä. Tälläisiä tutkimuksia ei ole kovin montaa tehty. Minun mielestäni kokemus on aito ja ihmisen tietoisuus on erillinen ruumista. Kun ihmisen kroppa kuolee, niin tietoisuus (sielu, todellinen olemuksemme) vapautuu ja sille käy kuten noissa nde-kokemuksista ilmenee.

xanatos
Milläs sitten nykyteide moisen selittää? Onko se edes selitettävissä millään tuntemillamme menetelmillä?

Selitettävissä se jo ehkä on, mutta ei kai vielä todennettavissa.

nimetön
xanatos
Milläs sitten nykyteide moisen selittää? Onko se edes selitettävissä millään tuntemillamme menetelmillä?Joku muu varmaan selittää miten virallinen nykytiede _selittää_ tuon. Toisaalta tuo viittaamani Lancetin tutkimus kyllä edustaa tieteellistä näkemystä. Tälläisiä tutkimuksia ei ole kovin montaa tehty. Minun mielestäni kokemus on aito ja ihmisen tietoisuus on erillinen ruumista. Kun ihmisen kroppa kuolee, niin tietoisuus (sielu, todellinen olemuksemme) vapautuu ja sille käy kuten noissa nde-kokemuksista ilmenee.

Esittääkö tiede sitten ihmisellä olevan sielun tms? Mistähän se sielu sitten rakentuu? Minä olen ymmärtänyt, että tietoisuus syntyy vain aivoissa eikä ole mitään sielua tms.

nimetön
Tuohon on paha vastata, mutta jotkut rajatilan kokeneet ovat kertoneet, että he saivat paljon eriasteista tietoa esim. edellisistä elämistään, mutta nämä tiedot "pyyhittiin" heiltä muististaan pois.

Tuntuu silti vaikealta uskoa että joku olisi saanut tietoonsa sellaista minne ei voi päästä itse mitenkään näkemään. Olen vahvasti sitä mieltä että nuo ovat olleet huumeen, lääkkeen tai psykoottisen tilan aikana tallentuneita muistijälkiä. Ihmisen muisti toimii yhdistelemällä asioita, täydentämällä epämääräiseksi jääneitä muistikuvia, tekemällä päätelmiä mikä jokin tai joku epämääräiseksi jäänyt hahmo muistikuvassa on voinut olla. Tuo prosessointi on vieläpä alitajuista, siten että jokin irrallinen kokemus alkaa vähitellen liittyä joihin muihin tapahtumiin, kun aikaa kuluu riittävästi.

Voimakas kokemus jättää selvästi muistettavan jäljen muistiin. Jos kokemus on ollut niin outo tai kummallinen ettei sitä pysty liittämään mihinkään aikaisempaan, voi tulla houkutus uskoa sitä jonkinlaiseksi ylimaalliseksi tapahtumaksi. Olipa se sitten pääsy kuolemanjälkeiseen tai kohtaaminen avaruusolioiden kanssa.

Ruumiistapoistumisilmiöstä käytetään englanninkielistä nimitystä ”Out of Body Experience, OBE”. Tämä tunnetaan myös astraaliprojektion ja bilokaation nimellä. Ilmiön aikana henkiruumis irtoaa fyysisestä ruumiista ja voi energiaruumiina siirtyä ajatuksen voimalla hetkessä pitkien matkojen päähän ja palata takaisin fyysiseen ruumiiseen. Vaikka ihminen vain kerran olisi irtaantunut fyysisestä ruumiistaan, pitää kokemustaan ainutlaatuisena ja unohtumattomana. Se muistetaan pienimpiä yksityiskohtia myöten vielä vuosikymmenien kuluttua. Kirjallisuudessa asiaa on pyritty lähestymään myös tieteellisestä näkökulmasta, esim. Waldo Viera.

Vuosisadan alussa vaikutti Pekka Ervast, keskeinen teosofisen liikkeen vaikuttaja Suomessa. Hän kirjoitti useita kirjoja ja oli näkijä. Kirjoissa hän tuo esille sen, että pystyi halutessaan henkissielullisena olentona irtoamaan ruumiistaan. Hän kertoi, että pystyi liikkumaan toisessa, tälle fyysiselle silmälle näkymättömässä ruumiissa vapaasti ja itsetietoisesti, liikkumaan erilaisilla henkisillä tasoilla ja kommunikoimaan siellä.

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=9760

Tämä ketju on kai lähinnä tuota uusimmassa lehdessä ollutta artikkelia Meno-paluu kuolemaan.

Mielestäni artikkelissa sivutettiin (kuten näköjään tässäkin ketjussa ollaan jätetty mainitsematta) ihmisen käpyrauhasen tuottama dimetyylirtyptamiini, eli huumesveikkojen kesken tutummin DMT.

DMT:tä on käytetty shamanistisissa kulttuureissa ties kuinka kauan "yliluonnollisten" ja jumalallisten kokemusten saamiseen. Olen lukenut väitteitä, että aivot tuottavat kuoleman (ja kenties kuoleman lähellä?) ylimääräisen ruiskauksen DMT:tä. Se selittäisi ainakin oman osansa rajakokemusten hallusinaatioista.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Dimetyylitryptamiini

Toivottavasti en pilaa kenenkään päivää paljastamalla mahdollisille huumeiden vastustajille Erowidin arkistot, mutta seuraavassa osoitteessa on kenties kattavin tietopaketti DMT:stä:

http://www.erowid.org/chemicals/dmt/dmt.shtml

Itseäni kiehtoo erityisesti "Experiences" -osasto.

Se loukkaa kaikkia rajoja ja sääntöjä täysin piittamattomasti. Tosin rajojen vartijat kelpuuttavat vain sen hien ja sonnanhajuisen.

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3818
henkiset
Vaikka ihminen vain kerran olisi irtaantunut fyysisestä ruumiistaan, pitää kokemustaan ainutlaatuisena ja unohtumattomana. Se muistetaan pienimpiä yksityiskohtia myöten vielä vuosikymmenien kuluttua.Itsekin joskus harrastin noita OBE trippejä, tosin ensimmäinen kerta oli sikäli aika järisyttävä, että mietin voisiko se perhana olla sittenkin oikeasti totta, mutta seuraavalla kerralla oli ulkomaailmassa ja omassa asunnossanikin omituisia ihmisiä ja yksityiskohtia, jolloin tajusin sen olevan pelkästään pahaista valveunta. Tosin valveuni alkoi aina tuommoisella "OBE irtautumisen" kaltaisella fiiliksellä, jostakin syystä. Se tuntui kyllä ihan metkalta, semmoinen "sähköinen tunne" koko kropassa ja sitten "plop", oikeastaan hereillä olon ja nukahtamisen vaihetta oli hankala erottaa. En tiedä, olinko täysin unessa edes koko aikana, koska tiedostin niin hyvin asioita.
Harmitti, että en oikeasti leijunut missään sfääreissä sieluineni

Se on hanurista koko systeemi, sanon minä. Kun ei tiedä koska lähtee ja tietää että palaa varmasti ja ei heti jälkeenpäin muista että on vaikka käynyt jonkun Prinsessan luona ja jutskanut asiallistakin sen lomassa, ikäänkuin se olisi, se asia, ollut se syy käydä.

okivi
Seuraa 
Viestejä2056
Jäärä
Itsekin joskus harrastin noita OBE trippejä, tosin ensimmäinen kerta oli sikäli aika järisyttävä, että mietin voisiko se perhana olla sittenkin oikeasti totta, mutta seuraavalla kerralla oli ulkomaailmassa ja omassa asunnossanikin omituisia ihmisiä ja yksityiskohtia, jolloin tajusin sen olevan pelkästään pahaista valveunta. Tosin valveuni alkoi aina tuommoisella "OBE irtautumisen" kaltaisella fiiliksellä, jostakin syystä. Se tuntui kyllä ihan metkalta, semmoinen "sähköinen tunne" koko kropassa ja sitten "plop", oikeastaan hereillä olon ja nukahtamisen vaihetta oli hankala erottaa. En tiedä, olinko täysin unessa edes koko aikana, koska tiedostin niin hyvin asioita.Tuollainen kokemus vaikuttaa aika lailla unihalvaukselta. Retki on paranormaali vain silloin, jos sen aikana tehdään tarkistetusti oikeita havaintoja paikasta, josta kyseiset havainnot eivät ole aistein hankittua tai pääteltävissä olevaa tietoa.

http://parapsykologia.blogspot.com

There is a principle which is a bar against all information, which is proof against all arguments and which cannot fail to keep a man in everlasting ignorance -- that principle is contempt prior to investigation.
-- Herbert Spencer

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat