Seuraa 
Viestejä45973

Muistelin tuossa erästä Aku Ankka sarjista jossa Pelle Peloton kertoi että kaikki aineet ovat samaa ainetta tai jotain sinne päin, tämän jälkeen hän sanoi että periaatteessa siis kultaa pystyisi tekemään mistä tahansa. Eikös tämä päde siten kun elektronit poikkeavat vain spineillä ja liike-energialla (kuten äskettäin opin threadista "Elektroni kertoo: Maailma on epäjatkuva" http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=12053) niin eikö tämä päde siten että myös protonit ja neutronit poikkeavat toisistaan jokseenkin samalla tavalla vain muutamissa asioissa. Pystyisikö teoriassa näitä ominaisuuksia muuttamaan esimerkiksi että pommittamalla atomia neutroneilla (kuten nykyään tehdään uusia alkuaineita) hyvin tarkasti tuottamaan tietystä atomista vaikka tätä kultaa?
Tämänhän sovellutuksena tulevaisuudessa voisi massatuottaa vaikkapa käsiteltyä titaania jolloin sen hinta laskisi ja maapallo saisi hieman halvempia avaruusaluksia.

Onko siis näin?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
Wolfram
Pystyisikö teoriassa näitä ominaisuuksia muuttamaan esimerkiksi että pommittamalla atomia neutroneilla (kuten nykyään tehdään uusia alkuaineita) hyvin tarkasti tuottamaan tietystä atomista vaikka tätä kultaa?

Kyllä, eikä vain teoriassa vaan jopa käytännössä, mutta se vaatii hirmuisia määriä energiaa (ja rahaa); enemmän kuin mitä vaatii kaivaa kultaa maasta. Tai mitään muutakaan mineraalia.

Menetelmää kutsutaan transmutaatioksi tai ydintransmutaatioksi (eng. transmutation, nuclear transmutation). Aiheesta löytyy englanninkielinen artikkeli Wikipediasta.

Tosin Rutherford oli sitä mieltä että "transmutaatio"-termin käyttö kuuluu alkemiaan eikä hiukkasfysiikkaan, mutta mitäpä pienestä, ei pienetkään meistä.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarkoitin tuota käytännön toteutusta massatuonnossa siis niillä perustein että neutronipommitus olisi halvempaa eli kehittyneempää. Mukava että asia on selvä sitten.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat