Seuraa 
Viestejä45973

Jonkin sortin urbaanilegenda on, että ruokaa avatussa säilykepurkissa säilyttämällä voisi saada Alzheimerin taudin tai ainakin purkista liukenisi metalleja ruokaan. Mahtaako moisessa olla mitään perää?

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (2)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

On perää happamien eli hedelmäsäilykkeiden suhteen. Tee koe. Jätä ananassäilykkeen mehu tunniksi avattuun purkkiin. Jos kyseessä on sisäpinnaltaan tinattu purkki, on ilman ja nesteen rajapinnassa selvä syöpymä. Muovitettu purkki ei toimi noin.

Sitä en tiedä missä määrin noin liuennutta tinaa hermosto sietää. Liukeneva määrä on kuitenkin melkoinen, jos purkkia säilyttää vaikka vuorokauden avattuna.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

En ole seurannut tämän asian kehitystä tai tilannetta aivan viime vuosina, koska taloudessani ei nykyisin käytetä säilykepurkkeja, mutta viitaten tuohon Paul M:n kommenttiin muistelen "entisinä aikoina" monissa säilykepurkeissa olleen kehoituksen: Purkki tyhjennettävä kokonaan heti avaamisen yhteydessä. Mitään varoituksia en muista niissä olleen.
Uskoisin purkeissa käytettävän useita eri metalleja/seoksia tuotteesta ja valmistusmaasta riippuen, mutta varmuuden vuoksi kannattaa purkki tyhjeentää avattaessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat