Seuraa 
Viestejä45973

Faktana kerrottiin tänään , että ruotsalaiset pitävät valtaosaa suomalaisista huumeitten, viinan ja muitten ei hyväksyttejen aineiden käyttäjinä. Siis suurinta osaa meidän kansastamme pidetään apinan tasolla. Niin eräs professori väitti, jolla oli ikävä kyllä hänen kannaltaan suomalaiset sukujuuret ja nimikin ihan suomalainen, mutta suomea oli opetellut vasta yli kaksikymppisenä.

Onko se niin, että me puustä juuri pudonneet olisimme voineet asua sellaisen korkeakulttuurisen maan vierellä vuosituhansia. Me,niin päästämme köyhät emme olisi saaneet lainkaan ihmismäisiä vaikutteita, vaan olemme vieläkin lumimiehen jälkeläisiä kolmannessa ja neljännessä polvessa.

Se, että olemme olleet osa Ruotsin valtiota satoja vuosia, ei oltu noteerattu koulukirjoissa lainkaan. Olemme ikäänkuin juuri puusta pudonneita kummajaisia.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (65)

liis@
Faktana kerrottiin tänään , että ruotsalaiset pitävät valtaosaa suomalaisista huumeitten, viinan ja muitten ei hyväksyttejen aineiden käyttäjinä. Siis suurinta osaa meidän kansastamme pidetään apinan tasolla. Niin eräs professori väitti, jolla oli ikävä kyllä hänen kannaltaan suomalaiset sukujuuret ja nimikin ihan suomalainen, mutta suomea oli opetellut vasta yli kaksikymppisenä.

Onko se niin, että me puustä juuri pudonneet olisimme voineet asua sellaisen korkeakulttuurisen maan vierellä vuosituhansia. Me,niin päästämme köyhät emme olisi saaneet lainkaan ihmismäisiä vaikutteita, vaan olemme vieläkin lumimiehen jälkeläisiä kolmannessa ja neljännessä polvessa.

Se, että olemme olleet osa Ruotsin valtiota satoja vuosia, ei oltu noteerattu koulukirjoissa lainkaan. Olemme ikäänkuin juuri puusta pudonneita kummajaisia.

Missä tuollaista "faktaa" kerrottiin? Linkki?

Minä en ole tuollaista puhetta Ruotsissa oloni aikana kuullut. Suomalaisista täällä yleensä sanotaan että he jotka työtä täällä tekevät ovat erittäin ahkeria. Ainoa negatiivinen minkä olen kuullut on se että suomalaisia pidetään viinaan menevinä ja että kiroilevat paljon. Mutta minun tietääkseni se kiroilu sanonta johtuu siitä kun Suomen kielessä on niitä rrrrr, se p-kele kuullostaa kovalta ruotsalaisten korvaan Kännissä olon havaitsevat kun suomalainen kiroilee kännipäissään.

Enemmän täällä vitsaillaan norjalaisista.

liis@
Faktana kerrottiin tänään , että ruotsalaiset pitävät valtaosaa suomalaisista huumeitten, viinan ja muitten ei hyväksyttejen aineiden käyttäjinä. Siis suurinta osaa meidän kansastamme pidetään apinan tasolla.

Ruotsalaiset ovat kohtelias sivistyskansa. Heillä onkin poikkeuksellisen myönteinen käsitys suomalaisista junttiapinoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ruotsalaiset ovat katkeria siitä että ne on ikuisessa kiitollisuudenvelassa Suomalaisille että ollaan oltu puskurina idän parbaareja vastaan ja ne ei voi millään kumota sen luomaa Suomalaisten paremmuutta. He eivät siinä mielessä ole mitään. Häpeävät sitä kun jättivät meidät sotimaan yksin talvisotaa, paskiaiset.

Petu
Seuraa 
Viestejä2289

Moro! Taitaa koko Ruotsin kansa elää aivot narikassa , kun koululaisille tehdyn kansainvälisen Pisa-testin mukaan , olivat 20. heikommalla puolella . Suomi oli vain kakkosena . Sivistysvaltiolle kuuluu ominaisuus tuntea myös naapurikansansa , toistan SIVISTYSVALTIOLLE . Sitäpaitsi ruotsalaisilla on 25 prossa kansasta suomalaista perimäää . Taitaapi olla koko lössistä 2 miljoonaa . Taitavat tuntea häpeää ; hyi mongoliverta ! T:Petu

Petu
Seuraa 
Viestejä2289
tiäremiäs
Eiköhän tuon mistä liisa kertoi ole joku suomalainen keksinyt, aluksi vitsiksi ja sitten joku on ottanut sen todesta. Sitä kautta se on sitten lähtenyt kiertämään.

Oli muuten alkuviikon aamutv :ssa .Siinä haastateltiin Ruotsissa asuvaa sukujuureltaan suomalaista opettajaa . Oli itsekin opetellut Suomen kielen vasta kaksikymppisenä . Kaveri oli kohtalaisen kiusaantunut , syystäkin.

Ruotsalaisten suomalaiskuva on muuttunut kovasti vuosien varrella. Vielä 70-luvulla suomalaisiin suhtauduttiin aika negatiivisesti. En finne igen-otsikot olivat ihan tavallisia valtalehdissäkin. Suuren muuttoaallon mukana Ruotsiin lähti aika mahtava määrä juoppoja, ammatti- ja taparikollisia, narkomaaneja ynnä muita sellaisia. He tietysti leimasivat muita.

Vielä 80-luvun puolivälissä oli Tukholmassa ja Göteborgissa selviö, että systembolagetin avaamista odottelevassa jonossa puhuttiin lähinnä suomea. Suomalaisten osuus Ruotsin väkivaltarikoksista oli 70-luvulla väestönosuuteen suhteutettuna aika hurja. Edelleenkin se on aika iso.

Kun Suomi alkoi muuttua nykyaikaisemmaksi ja luonnollinen poistuma alkoi harventaa suomalaisten laitapuolen kulkijoiden rivejä, niin kuva suomalaisista muuttui. Juoppohullun puukottajan tilalle tuli silloin tällöin viinaa rajusti ottava, mutta kovasti töitä tekevä jörrikkä.

Olen useasti törmännyt ruotsinsuomalaisissa jyrkkään historian ja suomalaisiin kohdistuvan kritiikin kieltoon. Jonkinlainen defenssi kertakaikkiaan estää myöntämästä, että suomalaisilla olisi jotain negatiivista taustallaan. Tapasin kerran ruotsinlaivalla Ruotsissa syntyneen hyvää suomea puhuvan parikymppisen oikeistolaisen, joka selitti aivan avoimesti, että suomalaisten huonon maineen syynä ovat rodullisesti ala-arvoiset Suomen mustalaiset, jotka puukottavat rehtejä kansalaisia. Samaan hengenvetoon hän kertoi kuuluvansa arjalainen veljeskunta (tms) nimiseen organisaatioon, joka käy vetämässä turpaan tummaihoisia itsepuolustuksen nimissä. Kun epäilin häntä natsiksi, hän oli vilpittömän hämmästynyt. Ei tietenkään, mehän vain puolustaudumme svartkalleja vastaan.

Tässä pari viikkoa sitten muuten joko Hesarin tai Turun Sanomien jossakin kolumnissa mainittiin, että suomalaistaustaisten osuus Ruotsin uusnatsijärjestöjen keskuudessa on poikkeuksellisen suuri.

edit. tämä löytyi netistä

http://www.ykliitto.fi/maapyora/3_2002/korkiasaari.htm

Ayla
Ainoa negatiivinen minkä olen kuullut on se että suomalaisia pidetään viinaan menevinä ja että kiroilevat paljon. Mutta minun tietääkseni se kiroilu sanonta johtuu siitä kun Suomen kielessä on niitä rrrrr, se p-kele kuullostaa kovalta ruotsalaisten korvaan

Kieltämättä ruotsalaisten pehmeä "fan" kuulostaa niin kiltiltä, että sitä on vaikea edes mieltää kirosanaksi.

Mitä, onko fan kirosana ruotsissa? Munullahan on hauskaa, kun menen joskus ruotsissa käymään.

Me pakenimme 1999/2000 vuodenvaihteessa Ruotsista Suomeen kun paljastui että perheen jäseniä oli kuuden vuoden sisällä väärinhoidettu. Kaikenkaikkiaan 30-35 väärinhoitotapausta. Niistä 3-5 olisi voinut johtaa perheenjäsenen - lapsen tai aikuisen - kuolemaan tai vakavaan vammautumiseen jos emme itse olisi tajunneet reagoida ajoissa. Asia paljastui kun silloin 7 -vuotiasta lastamme yritettiin käyttää hyväksi lääketieteellisessä kokeessa Karolinskan Sairaalassa Tukholmassa.

Jouduimme jättämään kaikki mitä kaksi henkilöä voi 20 vuoden jälkeen omistaa Ruotsiin. Samassa rytäkässsä meni yritys jota oli suunnitellut 5-6 vuotta. Olisin voinut jatkaa toimintaa Suomessa mutta Ruotsi kieltäytyi lähettämästä papereitamme. Vasta oikeusministeriön toimesta saimme paperit - 7 kuukautta myöhässä - asiakkaat oli luonnollisesti kadonneet kilpailijoille.

Ruotsi on tunnustanut suullisesti ja kirjallisesti mutta oikeutta ja korvauksia emme ole saaneet. Kuluneen 6 vuoden aikana olen ainakin 5 kertaa joutunut täyttämään kaavakkeet ja lähettämään samat tiedot (pari kertaa samaan paikkaan) ja sen jälkeen ei ole kuulunut mitään. Dokumentaatio kattaa kaikenkaikkiaan lähemmäs 8000 sivua. Ruotsissa olevan asianajanan laskelmien mukaan korvausvaatimuksemme tänään on 5,5 miljoonaa euroa kaikki mukaan lukien. Centtiäkään ei olla saatu - päinvastoin - Ruotsi pommittaa meitä kaiken maailman laskuilla "karhujen" kautta. Juuri nyt perheemme pitää tulla toimeen 14 eurolla/päivä Joulukuun 16 saakka.

Kokonaisuudessaan prosessi kattaa 15 vuotta kun otamme huomioon kaikki väärinhoitotapaukset mitä on ilmennyt potilaskertomuksien mukaan. Osa dokumentaatiosta "on kadonnut" Ruotsin arkistoista mutta niistä on minulla kopiot jotka olen saanut tuttavien/ystävien kautta jotka ovat töissä eri virastoissa, sairaaaloissa y.m.

Ruotsissa asuvia kehoitan olemaan erittäin tarkkana koskien m. m. lääkärissä käyntiä. Aina pitää muistaa tilata kopio potilaskertomuksesta ja tarkastaa lääkärin määräämät lääkkeet.

Ruotsin esittämät rekiteritiedot ei pidä paikkaansa. Rekistereissä on potilaille laitettu sairauksia mitä heillä ei ole koskaan ollut. Meidän tiedoista sellaisia löytyy 6 kappaletta. Esimerkkinä mainittakoon mies jolla oli suuri luomi pohkeessa. Sen leikkaus ja hoito oli rekisterissä merkitty sydämen ohitusleikkaukseksi. Viimeisimpien tietojen mukaan 2/5 rekisteritiedosta on virheellinen (2003). Rekisteritietoja käytetään m. m. onnettomuuksien sattuessa ja seuraukset voi olla tuhoisat jos rekisterin tiedot ei pidä paikkaansa. Tiedot täytyy tarkastaa tasaisin väliajoin ja jos virheitä on, ne voi vaatia korjattavaksi (vaadittujen korjausten tekemiseen ilmoituksen/vaatimuksen jälkeen saattaa mennä useita vuosia). Eli paperit ja tilastot näyttävät kokonaan muuta kuin todellisuus. Se pitää huomioida kun niitä "laatutukimuksia" tehdään ja esitetään kaiken maailman Top 10 -listojen kautta.

Huhu kertoo että Karolinskan sairaalasta on kadonnut rekisteri (osa rekisteriä) ja löytyy USA:sta. Rekisteri on n.k. "ulkomaalaisrekisteri", eli tietoja henkilöistä jotka ei kuulu "kuninkaalliseen puhtaaseen rotuun" ja joita voi käyttää hyväksi esim. kuten meitä.

EDIT: Saimme pari viikkoa sitten karhukirjeen Ruotsista jossa vaimoni opintolainaa vaadittiin heti maksettavaksi. Olemme tapahtuneeseen ja tilanteeseen viitaten useaan otteeseen pyytäneet saada lykkäystä siihen saakka kunnes tilanne järjestyy/tasoittuu. Sitä emme ole saaneet koska heidän mielestä me emme täytä vaatimuksia lainan takaisinmaksun lykkäämisestä. Mielenkiintoista on että esimerkiksi talon ostaja siellä on saanut lykkäystä ja jopa opintolainan kokonaan anteeksi.

Verosaatavia minulla on sieltä ~2500 euroa. Vähennykset ovat samat kuin aikaisimpina vuosina mutta niitä ei yh'täkki hyväksytty. Ja jos lähetän kirjeen ja pyydän asianmukaisesti selitystä - vastausta ei tule.

Veronpalautuksista puheen ollen, suomalaisilla on viimeisten tietojen mukaan useita miljoonia euroja veroja haettavana Ruotsista - m. m. kesätyöläisillä. Niistä ei ilmoiteta vaan ne pitää "anoa maksettavaksi". Kannattaa tarkastaa - muistaakseni suurin palautus oli 7000 euron tienoilla. milulla ei ole hajuakaan siitä milloin rahat menevät Ruotsin valtiolle jos niitä ei vaadi ajoissa ... mahd. 10 vuotta.

EDIT: Lisää rekisterihallinnasta: Kun pakenimme teimme kaikki mahdolliset ilmoitukset osoitteenmuutoksesta. Vouden 2000 jälkeen muutosilmoituksia on tehty ~10 kappaletta - siis vaadittu että tiedot oikaistaan. Vieläkin posti lähetetään Ruotsista vanhaan/väärään osoitteeseen. Se mikä Suomessa on tehty 5 päivässä, vie vähintään 5 vuotta Ruotsissa.

Kun ne pojat kuskailee niitä malleja Ruotsista Suomeen (katso esim. nykyinen sairaanhoitomalli), kannattais lukea muutakin kuin tilastoja. Nimittäin kun Ruotsissa alettiin uudistamaan sairaanhoitoa 80 -luvulla, sitä tutkittiin ja suunniteltiin 10 vuotta. 10 vuodessa kerikiää paljon tapahtua ja kun rekisterit ovat päin persvärkkiä niin tulos on sen mukainen. Paperilla kaikki näyttää tietenkn hyvältä, mutta todellisuus on toinen.

EDIT: Kadonneet lapset: 95 -luvulla ilmeni että arviolta 800 pakolaislasta oli kadonnut pakolaiskeskuksista Ruotsissa. Asiaa alettiin tutkia mutta sen jälkeen ei ole kuulunut mitään. Eikä luultavasti kuulukkaan: "He eivät halunneet palata kotiin".

Sellaista sivistysvaltiossa ja rakkaassa naapurimaassa.

Kun yhteiskunta mätänee sisältä päin niin pahasti kuten Ruotsin, arvioisin että 5-10 vuoden sisällä koko punainen tölli valkoisine kulmineen romahtaa. Periaatteessa tänään ainut minkä sen pitää kasassa on "iloinen ruotsalainen".

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Joo eihän ruotsiksi voi kirota. Sen perkeleen on tarkoituskin kuulostaa kovalta. Siksihän se kirosanana onkin. Kirosanan pitää tuntua, jotta siinä olisi voimaa. Faan. Sehän on melkein kuin fööni tai jokin muu ponneton esine.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Marssilainen
Joo eihän ruotsiksi voi kirota. Sen perkeleen on tarkoituskin kuulostaa kovalta. Siksihän se kirosanana onkin. Kirosanan pitää tuntua, jotta siinä olisi voimaa. Faan. Sehän on melkein kuin fööni tai jokin muu ponneton esine.

Ruotsinkielinen FAN juurtuu heistä käytettyyn nimeen "kreikan aikaan". Eli aikaan ennen F -kirjaimen lisäämistä aakkosiin. Kreikan kielessä tyypillisen "käärmeen sihinän" sijasta käytettiin PH -kirjainyhdistelmää k.e. : PHilosoPHia. F = PEHE/PAHA : PEHEAAN : PAHAN (nyk: paha, paholainen).

Kato myös: PRO FESS OR <> RO SSF ORP jossa SSF FFS on "sihisee": "orpo poikkeava piru joka sihisee puhuessaan".

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42778
liis@
Faktana kerrottiin tänään , että ruotsalaiset pitävät valtaosaa suomalaisista huumeitten, viinan ja muitten ei hyväksyttejen aineiden käyttäjinä. Siis suurinta osaa meidän kansastamme pidetään apinan tasolla.Miten tuo sitten poikkeaa todellisuudesta? Ei se sitä tarkoita, että yleisesti ottaen Ruotsissa asiat olisivat paremmin (vaikka taitavat ne kaikilla mitattavissa olevilla mittareilla olla). Ainahan ihmisille on helppo huomata toisten virheet vaikka itselläkin olisi korjattavaa aivan tarpeeksi.


Se, että olemme olleet osa Ruotsin valtiota satoja vuosia, ei oltu noteerattu koulukirjoissa lainkaan. Olemme ikäänkuin juuri puusta pudonneita kummajaisia.

Luonnollista tuo on. Nykyään siirtomaa-ajan toimet, joissa toisinaan siirtomaiden kansojen ihmisoikeuksista hieman tingittiin, kuuluvat poliittisesti vaiettaviin asioihin kaikkialla länsimaissa.

tietää
Ruotsalaiset ovat katkeria siitä että ne on ikuisessa kiitollisuudenvelassa Suomalaisille että ollaan oltu puskurina idän parbaareja vastaan ja ne ei voi millään kumota sen luomaa Suomalaisten paremmuutta. He eivät siinä mielessä ole mitään. Häpeävät sitä kun jättivät meidät sotimaan yksin talvisotaa, paskiaiset.

"lol" kukas tääl o katkera... barbaarit? etkös sä ole ennemminki se barbaari kun eläät noissa menneissä ajoissa? <.<

RUOTTALAISET kuulemma muilla mailla esittäytyvät suomalaisiksi
kun tulee mokattua, esim. aina ryypätessään .

KOSTONA "BUSHMAN" pitä povitaskussa aina pientä Ruotsin lippua
ja kun tulee mokattua, vetää sen esiin, heiluttaa ja huutaa:
"Heja Sverige !" !!!!

NO, vakavasti, AIKA tekopyhää porukkaa, hypokratian maailman-
mestareita !

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42778
Matti E Simonaho
Kun yhteiskunta mätänee sisältä päin niin pahasti kuten Ruotsin, arvioisin että 5-10 vuoden sisällä koko punainen tölli valkoisine kulmineen romahtaa. Periaatteessa tänään ainut minkä sen pitää kasassa on "iloinen ruotsalainen".

Ikävä tietysti, jos olet joutunut yhteiskunnan väärinkäytösten uhriksi. Se selittänee paljon suhteutumisestasi ruotsalaisiin. Mutta eivät viranomaisten väärinkäytökset ole erityisesti Ruotsin yhteiskunnan ongelma, josta meillä olisi varaa henkseleitä paukuttaa. Vähintään yhtä paljon niitä löytyy lahden tältä rannalta ja kaikista muistakin niin sanotuista sivistysmaista.

frag
tietää
Ruotsalaiset ovat katkeria siitä että ne on ikuisessa kiitollisuudenvelassa Suomalaisille että ollaan oltu puskurina idän parbaareja vastaan ja ne ei voi millään kumota sen luomaa Suomalaisten paremmuutta. He eivät siinä mielessä ole mitään. Häpeävät sitä kun jättivät meidät sotimaan yksin talvisotaa, paskiaiset."lol" kukas tääl o katkera... barbaarit? etkös sä ole ennemminki se barbaari kun eläät noissa menneissä ajoissa? <.<

Jos viittaat käytyyn sotaan ja sen tyydyttävään lopputulokseen, niin jos se olisi mennyt eri tavalla, olisit ehkä jonkin juopon, kolhoosin traktorikuskin ("Eliittiä") jälkeläinen ja jollain ihmeellä päässyt nettiin. Ehkä lahjoitusromulla, jonka "Itälähetys" on sinulle lahjoittanut.
En viitsi suoltaa kaikkia mielikuvia mitä asiasta nousee mieleen.

tietää
frag
tietää
Ruotsalaiset ovat katkeria siitä että ne on ikuisessa kiitollisuudenvelassa Suomalaisille että ollaan oltu puskurina idän parbaareja vastaan ja ne ei voi millään kumota sen luomaa Suomalaisten paremmuutta. He eivät siinä mielessä ole mitään. Häpeävät sitä kun jättivät meidät sotimaan yksin talvisotaa, paskiaiset."lol" kukas tääl o katkera... barbaarit? etkös sä ole ennemminki se barbaari kun eläät noissa menneissä ajoissa? <.<

Jos viittaat käytyyn sotaan ja sen tyydyttävään lopputulokseen, niin jos se olisi mennyt eri tavalla, olisit ehkä jonkin juopon, kolhoosin traktorikuskin ("Eliittiä") jälkeläinen ja jollain ihmeellä päässyt nettiin. Ehkä lahjoitusromulla, jonka "Itälähetys" on sinulle lahjoittanut.
En viitsi suoltaa kaikkia mielikuvia mitä asiasta nousee mieleen.

jaajaa niin ja jos mietitään et jos saksa ois voittanu ww2 niin olisit samassa kuvamaasi tilanteessa, öö ja niin suomihan oli pataa sakemannien kaa kunnes ne alko polttaa kaiken <.< wut?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat