Seuraa 
Viestejä45973

Tällainen uutinen:

http://www.yle.fi/uutiset/oikea/id48233.html

Voisko joku selittää tietämättömälle miksi meteoriparven näkeminen on niin harvinaisia ? Wikipedian mukaan meteoriainesta saapuu maapallon ilmakehään 100tonnia vuorokaudessa.

Joka iltahan noita näkyy taivaalla ... siis meteoreja..

Tänks !!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Kun ne on sen Komeetan roippeita ja se pyörii jossain lähistöllä myös ja Komeetta voi olla merkittävä uhka.
Niin ja on aika näyttävä sade kun osuu.

Tämä löytö on niin iso juttu, koska suuri osa kaikista meteoreista ei kuulu mihinkään meteoriparveen (eli suuri osa meteoreista on ns. sporadisia). Johonkin meteoriparveen kuuluvien tähdenlentojen näkeminen ei ole kovinkaan harvinaista, kokonaan uuden parven löytäminen kylläkin. Uusia meteoriparvia löydetään nimittäin vain pari vuosikymmenessä.

Täältä ainakin löytyy infoa meteoreista:

http://www.ursa.fi/ursa/jaostot/meteorit

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja netissä taas yhdistetty tuo parvi maailman loppuun... Ei muuta tekemistä.. tai olisko mahdolinen edorovskin komeetan meteoriparvi+ Ei kai... utta ärsyttää kun itsekin on näin tyhmä että lukee näitä maailmanloppu kommenttejä...

hohhoh, maailmanloppu!!! paetkaa siperiaan, maailmanloppu ei yllä sinne karvaisilla käsillään!!!!!

Aurinkotuuli irrottaa komeetasta materiaa sen ollessa perihelissä (rataansa nähden lähimpänä Aurinkoa) tai perihelin lähettyvillä. Jos tuijottaa tähtikirkkaana iltana taivaalle puolisen tuntia, näkee jokseenkin varmasti yhden tai pari meteoria eli tähdenlentoa. Tällaisia pieniä kiviä leijailee Aurinkokunnassa kaikkialla. Ne eivät kuitenkaan liene peräisin komeetoista.
Meteoriparvi (useita tähdenlentoja samanaikaisesti parin tunnin ajan) on useimmiten seurausta komeetasta irronneesta materiapölystä. Tämä taas tarkoittaa käytännössä sitä, että Maan rata leikkaa sillä hetkellä jonkun komeetan rataa. Tällaisia tunnettuja (vuosittain säännöllisesti toistuvia) meteoriparveja on useita kymmeniä.
Halleyn komeetta on yksi tunnetuimpia, koska sen kiertoaika on lyhyt eli ”vain” 76 vuotta. Viimeksi Halley vieraili Aurinkoa kurkkimassa 1986. Yhtä hyvin komeetan kiertoaika voi olla vaikkapa tuhansia vuosia.
Mutta yhtä kaikki: koska Maan rata leikkaa useita kymmeniä komeettojen ratoja, on vain ajan kysymys koska seuraavan kerran tömähtää. Tuskin meidän aikamme ihmisten kuitenkaan tarvinnee törmäystä pelätä; siihen voi kulua aikaa kymmenen tuhatta vuotta tai kymmenen miljoonaa vuotta. Tai mistä sen tietää…

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat