Seuraa 
Viestejä45973
Taloussanomat
Korruptiorikoksista valtakunnansyyttäjänvirastossa vastaavan valtionsyyttäjän Jukka Rappen mielestä Suomessa tarvittaisiin lisää voimavaroja lahjusrikkomusten ja lahjusrikosten paljastamiseen ja tutkintaan.

– Jos meillä olisi enemmän rikostiedustelua korruption torjunnassa, tapauksia tulisi todennäköisesti enemmän viranomaisten tietoon, Rappe sanoo.

Kansainvälisen Transparency Internationalin tekemän kyselytutkimuksen mukaan Suomi on maailman vähiten korruptoitunut valtio. Rappe suhtautuu tutkimukseen pienellä varauksella, vaikka uskookin Suomen kuuluvan vähiten korruptoituneiden maiden joukkoon.

Hänen mielestään Suomessa tarvittaisiin välttämättä rahaa tieteellisen tutkimuksen tekemiseen suomalaisessa yhteiskunnassa mahdollisesti piilevistä korruption eri ilmenemismuodoista.

– Voi pitää varmana, että tälläkään rikollisuuden alalla kaikki tapaukset eivät tule viranomaisten tietoon eivätkä tilastoihin.

....

Suomessa ei ole korruptiontorjuntaan erikoistunutta erityiselintä, kuten naapurimaissamme Ruotsissa ja Virossa. Ruotsissa on kaikkiaan kolminkertainen määrä syyttäjiä, vaikka kaikkien tuomioistuimissa käsiteltävien asioiden määrä on sama kuin Suomessa.
http://www.taloussanomat.fi/page.php?pa ... =200621944

Suomessa keskitytään kriminalisoimaan kukkaruukkujen omistajia, ja perustetaan teiniaktivistien hakkaamiseen erikoistuneita poliisiyksikköjä, mutta byrokraattien ja poliitikkojen rötökset halutaan painaa villaisella. Kansalle esitellään fanfaarien soidessa tutkimuksia, joiden mukaan mitään ongelmaa ei ole.

Edesmennyt ihmisoikeusjuristi Matti Wuori:

Wuori muistuttaa myös, että luottamus oikeuslaitokseen on vahva vain niiden joukossa, jotka eivät ole itse joutuneet oikeuden kanssa tekemisiin. Se perustuu toisin sanoen yleisiin mielikuviin. Suomalaisten viranomaisusko on hänen mukaansa muutenkin aivan käsittämätöntä.

– Nämä väkivaltamonopolit ja tuomiovalta edustavat turvallisia rakenteita. Halutaan uskoa tiettyihin instituutioihin, kun koko elämä, arjen ympäristö, muuttuu koko ajan epävarmemmaksi, jopa tuntemattomaksi.
Rahakorruptio on Wuoren mukaan meillä äärimmäisen harvinaista, hyvä veli -korruptio paljon tavallisempaa.(Tosin Rappe esittää, että myös lahjusrikkomuksia on tiedettyä enemmän.)

http://www.apu.fi/reportaasi/article119430-1.html

JP Roos:

Entä Suomi? Täälläkin lahjonta on isoissa asioissa luonnollinen ajatus. Firmojen korkein johto on aina "lahjottu": sen katsotaan olevan lojaali yritykselle vain jos se saa erilaisia erityisetuja, bonuksia ja optioita. samanlaista palkkiojärjestelmää pyritään tuomaan valtion virastoihin UPJ:n nimellä. Nöyrät ja sopeutuvat palkitaan kun taas riippumattomat ja kriittiset saavat jäädä ilman. Merenkulkuhallituksen virkamiehet katsoivat olleensa yrittäjäluontoisessa tehtävässä markkinoidessaan monitoimijäänmurtajia. Virkamiesten onkin itse asiassa yhä vaikeampi tehdä eroa yksityisen ja julkisen välillä. Pitää suhtautua myönteisesti yrittämiseen. Yliopistoissa erityisesti pitäisi olla aktiivisessa suhteessa yrityksiin ja kerätä mahdollisimman paljon ulkoista rahoitusta. Monille professoreillekin alkaa olla hyvin epäselvää, mikä on vapaata tutkimusta ja mikä yritystoimintaa. Yliopiston autonomia on täysin vieras käsite: sen sijaan puhutaan mielellään johtamisesta ja sen tärkeydestä.

http://www.valt.helsinki.fi/blogs/jproos/post26.htm

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (17)

hah! joka väittää suomen olevan lähes korruptoitumaton, ei ole koskaan ennen suomesta kuullutkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hiljaa hyväksyttyä!

Erityisesti on mainittava lehmäkaupat työväen eri suuntien kesken,
ynnä menetelmät, joilla veljeskuntaan kuulumattomiksi katsotuista koetetaan päästä eroon ja panna ne maan rakoon ynnä mahdollisimman pienille tuloille ja palkkioille. Huhujen levittämien, se on sitä, se toien taas tätä jne.

Hiljaisesti hyväksyttyä! Ei siis varsin näkyvää huipulla, mutta ajan myötä voi jiohtaa mm. merkittäviin omaisuuden keräämisiin ja siirtouihin, kuten Nalle Wahlroosin tapauksessa. Sen sijaan korruption eli rappion ulottumien syvälle alas kansaan, ihan sen syvimpiin riveihin. Ulkomailla korruptio on virkakuintaa ja rikkaita koskeva käsite, täällä se koskee koko kansaa.

Joulupukki lahjat jakaa. Sen tietysti olisi voinut liittää ihan äänestysvaihtoehdoksi. Tai voisi puolestaan omana aiheenaan omiksi äänestysvaihtoehdoikseen. Toiset saa lahjoja enämpi, toiset ei ihan ollenkaan. Toiset saavat sen perusteella, että ovat kilttejä, toiset päinvastoin siksi, että eivät ole. Ole nöyrä ja kiltti oikeassa paikassa,
pistä ranttalikis, jos hyväksytään, jos kohteistasi ei muuutenkaan pidetä.
Joulupukilla on silmöt ja korvat, kyllä joulupukki TIETÄÄ!

Tasavalta on sitten taas jakanut parhaille palvelijoilleen 5447 kunniamerkkiä. Ja parhaat heistä pääsevät Linnaan. Eipä tullut merkkiä eikä kutsu, mutta enpä pidä emännästäkään, enkä ulkoministeristä.
Ja siellä varmaan on myös Tädin hyviä ystäviä kommunisteja, joiden kanssa vähän boolia nutittua varmaan tulisi tappelu. Parempi, että he ovat siellä, merkkeineen, jos ei muuta, se Arvo Aallon puolueen konkurssista ostettu, ja että minä pysyn poissa, ilman merkkiäkään rinnassa.

Suomessa on sen verran pienet piirit, että kaikenlainen koplaaminen menee mukavasti saunaillan puitteissa. Siinä vähän saunotaan, otetaan olutta ja sovitaan asioista. Eiköhän nämä "varainsiirrot" sitten ole näitä kultaisia suih... kädenpuristuksia ja optiomeininkejä. Eli Suomessa osataan korruptiohommelit hoitaa siististi ja huomaamattomasti

Niinpä. Tavan tampukka, kun ei joudu alemman asteen viranomaisten kanssa asioidessaan harjoittamaan lahjontaa, olettaa ettei minkäänlaista korruptiota ole. Kansa lukee tyytyväisenä kuinka olematonta on korruptio Suomessa, tutkimus pohjautuu tietenkin viranomaisten tilastoihin, joita koostettaessa ei ole otettu esim. Rappen mainitsemia ongelmia yhtään huomioon. Ja kaikilla on niin kivaa!

SAMAEL
Niinpä. Tavan tampukka, kun ei joudu alemman asteen viranomaisten kanssa asioidessaan harjoittamaan lahjontaa, olettaa ettei minkäänlaista korruptiota ole. Kansa lukee tyytyväisenä kuinka olematonta on korruptio Suomessa, tutkimus pohjautuu tietenkin viranomaisten tilastoihin, joita koostettaessa ei ole otettu esim. Rappen mainitsemia ongelmia yhtään huomioon. Ja kaikilla on niin kivaa!

Niinpä. Vaan lisäänpä oman mietelmäni. Korruptio, rappio, Suomessa on niin syvälle juurtunut, perinne, maan tapa, ihan kansankin omaksuma, että todellista sitä ei edes huomata, vaan pidetään itsestään selvänä.

Sitten ilmiö, kun monet ehdokkaina eduskuntaan ova tyytymättömiä, aikovat nääs muuttaakin asioita. Kolmessa kuukaudessa tuo eduskuntaan päässyt on jo omaksunut täysin talon tavat. Jonkinlaisesta purnauksesta huolimatta eduskunta nauttii kansan luottamusta, ja hallitus eduskunnan.
Edustajat tulevat ja menevät, mutta järjestelmän perusteet jäävät.

Joulupukin kauttahan jo ihan pieniin lapsiin opetetaan lahjonnan hyväksymistä, kun se tapahtuu hyvien tapoejn mukaisesti. Seuraava askel on luottaa uskontoon ja Jumalaan.

anklebone
Seuraa 
Viestejä475

Vastasin, että "Hiljaa hyväksyttyä".

Jos vastasit tosissasi, että "olematonta", niin olet mielestäni joko itse lahjontaa harrastava tai lahjottu.

TAI kuulut siihen nautakarja osastoon mihin valitettavan moni kuuluu, joka ei osaa ajatella omilla aivoillaan ja uskoo aivan kaiken propagandan mitä media suoltaa.

Olisi paljon parempi roikkua puussa ja syödä banaania.

Joulupukin kauttahan jo ihan pieniin lapsiin opetetaan lahjonnan hyväksymistä, kun se tapahtuu hyvien tapoejn mukaisesti.

Kyllä, juuri noin se on. Lahjonta/hyvät tavat opitaan jo pienenä, harva alkaa kyseenalaistamaan normi käyttäytymistä.

kaapo
hah! joka väittää suomen olevan lähes korruptoitumaton, ei ole koskaan ennen suomesta kuullutkaan.

Kyllä se on kun vertaa tänne minun kotimaahan!

odyseus
kaapo
hah! joka väittää suomen olevan lähes korruptoitumaton, ei ole koskaan ennen suomesta kuullutkaan.Kyllä se on kun vertaa tänne minun kotimaahan!

niin, olen itsekin asunut espanjassa.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Se, että saatamme tutkimusten mukaan olla Euroopan tai maailman vähiten korruptoitunut maa, ei tarkoita sitä etteikö meilläkin sitä olisi. Rakennus- ja kuljetusala, kunnallistekniikka, kansanedustuslaitos, kunnalliset työpaikat pienillä paikkakunnilla...

Mutta kyllä Suomessa silti on paremmin kuin parissa muussa maassa mistä kokemuksia on. Onko kukaan täällä yrittänyt avata pankkitiliä Britanniassa tai Ranskassa? Venäjästä en edes puhu.

Siteeraten muuatta tuttavaani: "Venäjällä virastoissa mikään ei toimi mutta kaikki järjestyy, Suomessa kaikki toimii mutta mikään ei järjesty."

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

SAMAEL
Muualla korruptio keskittyy ruohonjuuritasolle, Suomessa huipulle.

Huipun korruptiota lienee kaikista vaikeinta poistaa.
100% Korruptoitumatonta yhteisöä ei liene olemassa.
Eli eiköhän Suomessakin sitä tapahdu.

Keijona
Seuraa 
Viestejä29604

"Tuhannet lapset jäivät ilman tablettia tai tietokonetta Helsingin korruptiovyyhdin vuoksi"

"Helsingin opetustoimen johtaja Liisa Pohjolaisen mukaan Helsingin Opetusvirastossa ollaan järkyttyneitä korruptiovyyhdistä. Työntekijöille on tarjottu myös kriisiapua."

Niin opettajien sukupuolijakautuma kun kun tiedetään, niin kumbalayaa lauluhetkiä on toki lisättävä, että saadaan epätodellisuuskupla  ehjättyä.

http://yle.fi/uutiset/3-9411847?origin=rss

heh 

"Suoniemi lopetti tietohallinnon päällikön työssä ja siirtyi turvallisuuspäälliköksi tammikuun lopussa 2016."  koska jotain hämärää ja epäpätevää oli ilmennyt, juu se kertoo opettavaisen tarinan  opetusjärjestelmän  uskottavuudesta kun siirretään turvallisuuspääliköksi, kun sekoilua ilmenee. Selkeesti samaa Aarnio settiä.

Mitenkä vahvistaako tälläiset uutiset luottamusta järjestelmää ? ( ei todellakaa, uskoksi luokitellaan epätodennäköiseen uskominen)

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat