Seuraa 
Viestejä45973
[size=150:2abmjzmy]Pakkokeinot poissuljettuja[/size:2abmjzmy]

Valjakkalan sosiaalinen verkosto pääkaupunkiseudulla lienee pieni. Se koostunee lähinnä entisistä vankilakavereista, kirjeenvaihdon kautta saaduista kontakteista ja tuttavan tuttavista.

Jalosen mukaan poliisi käyttää kaikki käytettävissä olevat keinot miehen saamiseksi kiinni. Virkavallan tulkinta asiasta on, että pako ei ole rikos vaan luvaton poistuminen avolaitoksesta.

Kovia pakkokeinoja, kuten teletunnistetietojen hankintaa tai puhelinkuuntelua poliisi ei kuitenkaan voi käyttää, koska poistuminen työsiirtolasta ei ole varsinainen rikos.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... /11/487684

edit: Otsikko muutettu tilannetta vastaavaksi. Nyt siis Valjakkalan
kujanjuoksu on päättynyt ja pytty odottaa.

edit2. Viimeisin tieto: Valjakkala Niuvanniemeen. 8.12.06

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (40)

Kaveri on helpompi saada takaisin, kun poistumisesta ei ole hirveitä rangaistuksia. Tosin karkurit voisi tehdä epätoivoisiksi uhkaamalla hirvittävillä rangaistuksilla, ja sitä kautta kasvattaa karkurin ihmisille mahd. aiheuttamaa vaaraa. Tätä ilmeisesti reinot tässä typerysten maassa haluaisivat? Tietenkään poliisi ei voi myöskään käyttää pakkokeinoja sen perusteella, että joku on joskus tuntenut jonkun rikollisen, tai ollut sellaisen kanssa tekemisissä. Ja hyvä niin.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Fougantine (ent. Valjakkala) on pidätetty. Hyvin näytti onnistuvan ilman pakkokeinojakin.

Edit: vanhentunut linkki poistettu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Äijä jäi siis melko nopeasti kiinni. No tämä ei estänyt hysteerikoita vaatimasta rajoittamattomia valtuuksia poliisille, valitus alkoi heti kun häiskän AWOL:kin, eikä edes viitsitty odottaa mitä tuleman pitää.

Jaaha. Loppui Valjakkalan kujanjuoksu. Taisivat sittenkin käyttää
ns.pakkokeinoja, eivät tietenkään kerro kaikkea hysteerisille
viherpiipertäjille.

Nyt vaan pyttyyn perkele välittömästi!

Avain jonkkaan!

Valjakkala tyyppiset surmaajat luokitellaan rikollisiksi kuten pedofiilit ja raiskaajat.
Hoitona koppia ja odotetaan henkilön muuttumista ruunaksi.

Rikollisia ovat mielestäni henkilöt jotka toimivat hyöty tarkoituksessa kuten pankkirosvot,
huumeväki tai talousrikolliset. Heille vankila on oikea paikka ja pelote.

Sairaat surmaajat eivät istumisesta muutu miksikään ja vapauttaminen on pelkkää arpapeliä.
Pakkohoito voi auttaa ja ainakin jotain tiedetään asiakkaan tilasta ja voiko henkilöä
missään nimessä päästää siviiliin.

Se on nyt Halosella tiukka paikka.

Jos vapauttaa Valjakkalan niin lähtee demareilta

perkeleesti ääniä.

-Pysyköön vankilassa vaan toistaiseksi?

at
Se on nyt Halosella tiukka paikka.

Jos vapauttaa Valjakkalan niin lähtee demareilta

perkeleesti ääniä.

-Pysyköön vankilassa vaan toistaiseksi?

Asia ei liity vaaleihin mitenkään!

Valjakkalan pako näyttää aika vahvasti julkisuushakuiselta tempulta. Mieshän on saanut tuomionsa jo 1989, eli kärsinyt sitä 17 vuotta. Keskimäärin elinkautinen kestää Suomessa n. 12-15 vuotta. KKO oli jo ehdottanut Valjakkalan vapauttamista ja hänet siirrettiin avovankilaan nimenomaan valmistautumaan vapauteen. Eipä vaikuta pako näissä olosuhteissa kovin järkevältä. Veikkaisin, että Valjakkalalta tulee kohta kirja tai jotain muuta vastaavaa, minkä takia piti saada vähän medianäkyvyyttä.

Onneks tuon luokan rikolliset harvemmin ovat mitään raketti-insinöörejä. tuon pidätyksen jälkeen tuli mieleen, ettei kaveri kyllä mikään ruudinkeksijä ole. Tuntuu, että paljon typerämmin tuota pakoa ei olisi voinut hoitaa. Kaverihan käytännössä hankkiutui kiinniotettavaksi.

Olisi varmaan syytä antaa juhalle lahjaksi prison breakin dvd joululahjaksi

Vierailija

Mitäpä mies tekee oikeassa elämässä, kun ei pääse koskaan töihinkään.

Parempi vankilassa asustella . Sen takia se aina karkaa että ei tarvi pois lähtee kun saa lisää vankeutta joka kerta. Eikös se aina lähde hyvissä ajoin juoksemaan sielä vankilasta. Ei ollu ensimäinen kerta eikä viimenenkään.
Varmaan sen kaikki kaveritkin on sielä vankilassa, sillä ei ole sisältö elämälle vankilan ulkopuolella.
Kuka sitä nyt kotoa lähtee pois, kun vieraassa maailmassa ei ole mitään annettavaa.
Kovempi rangaistus on se että se joutuu sieltä vankilasta pois, on se sielä kuitenkin jo 18 vuotta ollu.
Mies ei vaan itse halua pois sieltä vankilasta.

Minkähän takia Valjakkalaa istutetaan vuosikymmenestä toiseen vankilassa? Suomessahan taposta ei saa kuin muutaman vuoden ja vaikka sen kertoisi kolmella, niin siltikin Valjakkalan kakku on oudon massiivinen. Ettei vaan ole kyse suomettuneisuudesta. Valjakkala istuu, kun kehtasi mennä tappamaaan kuningasrodun jäseniä Ruotsissa. Jos Valjakkala olisi tappanut suomalaisia hän olisi vihellellyt vapaalla jo kymmenkunta vuotta.

Arnold Goyakla
Minkähän takia Valjakkalaa istutetaan vuosikymmenestä toiseen vankilassa? Suomessahan taposta ei saa kuin muutaman vuoden ja vaikka sen kertoisi kolmella, niin siltikin Valjakkalan kakku on oudon massiivinen. Ettei vaan ole kyse suomettuneisuudesta. Valjakkala istuu, kun kehtasi mennä tappamaaan kuningasrodun jäseniä Ruotsissa. Jos Valjakkala olisi tappanut suomalaisia hän olisi vihellellyt vapaalla jo kymmenkunta vuotta.

Luin meidän lehdistä että kun Ruotsi sai tietää että Valjakkala anoo taas vapaaksi pääsyään ja että Suomessa olivat positiivisia siihen, niin meidän politiikot ilmoitti suomelle että heidän mielestään miestä ei missään tapauksessa saa päästää vapaaksi. Syyksi sanoivat että Valjakkala on karkaillut ja näin ollen ei ole luotettava mitenkään.

K. K.
Kävi vetämässä "kelloa" naiskaverinsa luona. Tainnut muuta motiivia olla koko paolla.

Eräät naiset on kummallisia naikkosia. Ihastuvat/rakastuvat murhaajiin. Alkavat kirjoitella rakkauskirjeitä murhaajille vankilaan, avioituvat niitten kanssa ja avustavat pakenemaan ja muuta sellaista...Jotain täytyy olla homehtunut sellaisten naisten aivoissa.

Joko ayla tajuat, miksi ainakin minä haluan, että Valjakkalaa ei saisi päästää vapaaksi. toivottavasti muutkin tajuavat. Hullujenhuoneelle tuo mies kuuluisi.

tyson
Joko ayla tajuat, miksi ainakin minä haluan, että Valjakkalaa ei saisi päästää vapaaksi. toivottavasti muutkin tajuavat. Hullujenhuoneelle tuo mies kuuluisi.

Niin, se on hyvä manipuloimaan erään tyyppisiä naisia. Ja ne naiset tarvitsisi myös psykiatrista hoitoa. Joo, hullujenhuoneelle Valjakkala vaan, ei liikuttaisi minua pisarankaan vertaa.

Minkähänlaisia tuomioita ovat suomalaisia tappaneet ruotsalaiset saaneet? Esitän hypoteesin, ettei kukaan ruotsalainen ole koskaan istunut 18:sta vuotta, vaikka olisi tappanut kylällisen suomalaisia. Valjakkalan kakussa ei ole kysymys Valjakkalasta, vaan suomalaisten nöyristelystä ja ruotsalaisten herra-kompleksista.

Toope
Seuraa 
Viestejä32836
Pinky&Brain
Salaliittoteoriaksi muuttui taas ketju toinen.

No joo, nämä Goyaklat voi jättää omaan arvoonsa.

Mielenkiintoisempi kysymys taas on se, kuinka kauan tätä Valjakkalaa voi pitää telkien takana. Periaatteessa hän on saanut elinkautisen, mutta tapanahan on ollut, että elinkautinen kestää vain tietyn ajan. Tietääkseni murhaajien vapauttamisesta heidän vanhoilla päivillään ei yleensä ole koitunut juurikaan ongelmia. Vankimielisairaalaan tosin on uskoakseni lähetetty ihmisiä käytännössä loppuiäkseen. Oikaiskaa, jos tunnette asiaa paremmin.

Valjakkalan kaltaisessa tapauksessa kuitenkin yhteiskunnan velvollisuus tasavertaisuuteen oikeuden edessä ei välttämättä enää toimi. Laki tietääkseni ei velvoita vapauttamaan elinkautisvangittua ikinä (korjatkaa taas, jos tiedätte paremmin). Lain käytäntö tunnetusti kuitenkin on sellainen, että hänen kaltaisensa murhaajat päästetään joskus vapaaksi.

Milloin sitten Valjakkala on niin vaaraton, että hänet voi päästää asumaan naapurilähiöömme? Lain mukaan jossain vaiheessa hän on kärsinyt rangaistuksensa ja on oikeutettu yrittämään uudestaan. Nyt hän karkasi vankilasta (rangaistava teko). Hän ei kuitenkaan vastustanut pidätystä (lieventävä teko jossain määrin, vai pelisilmää?)

Jos yhteiskunta kuitenkin joutuu ristiriitaan vangin ja ympäröivän yhteiskunnan oikeuksien suhteen, tavikset ovat mielestäni etuoikeutettuja. Jos on syytä uskoa, että Valjakkala tappaisi uudelleen, on parempi pitää hänet telkien takana. Valjakkala saattaa kärsiä oikeusmurhan, mutta voi olla, että joku muu säästää henkensä.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus tai puolue lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat