Seuraa 
Viestejä47

Mikä on ravintoarvollisisesti parhain viljoista?

  • ylös 0
  • alas 4

Sivut

Kommentit (28)

Joku alan auktoriteetti väitti että vehnä olisi pras koostumukseltaan, mutta syötynä kokojyväisenä, jota ei paljoa harrasteta.
Ruis ja kaura ovat hyviä, koska ne syödään kokonaan ja ruis vielä siksi että se sopii hapantaikinaan.

Viljojen ongelma on niiden suuri energiapitoisuus. Se siis koskien nyky-ihmisen energiantarvetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Roori
Mikä on ravintoarvollisisesti parhain viljoista?

Täytyy todeta, että se on olut. Täysvehnää.

Roori
Mikä on ravintoarvollisisesti parhain viljoista?

Mielestäni terveellisin on vehnänoras, itse kasvatettuna.

Täällä voi vertailla ainakin eri jauhojen koostumusta. Durum-vehnä sisältää Mg 144 mg / 100g, tavallinen vehnäjauho - puolikarkea 21 mg / 100 g.

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=28905&lang=fi

EDIT: Tuli lapsus. Puolikarkea vehnäjauho sisältä magnesiumia 25 mg eikä 25 g. Tarkoituksena oli vain demonstroida, kuinka paljon enemmän mm. Mg Durum-vehnäjauho sisältää.

Parhaiten koostumuksia voi vertailla, kun tulostaa ja sitten vertailee rinnakkain.

MD
Täällä voi vertailla ainakin eri jauhojen koostumusta. Durum-vehnä sisältää Mg 144 mg / 100g, tavallinen vehnäjauho - puolikarkea 21 g / 100 g.

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=28905&lang=fi

Sisältää mitä? Milligrammojako? Vastauksesi perusteella tavallinen jauho sisältää siis n. 150 kertaa enemmän milligrammoja kuin Durum. Oletko aivan varma tästä?

kytoann
Seuraa 
Viestejä2076

Mg on magnesiumin kemiallinen merkki, mg milligramman. MD:ltä jäi yksi pikkuinen m tuosta viestistä. Tietysti tavallinen vehnä 21 mg magnesiumia sadassa grammassa.

Tyhmyydelle minä olen vihainen kuin rakkikoira; mutta viisaus ei ole kaikille suotu.

kytoann
Mg on magnesiumin kemiallinen merkki, mg milligramman.

Olet oikeassa, pyydän anteeksi. Mutta onko noissa jauhoissa noin suuri ero? 144 mg ja 21 g.

IFEUN
kytoann
Mg on magnesiumin kemiallinen merkki, mg milligramman.Olet oikeassa, pyydän anteeksi. Mutta onko noissa jauhoissa noin suuri ero? 144 mg ja 21 g.

Kytoann korjasikin jo yhden ämmän puuttumisen.

Kiitos! Eikä tämä ollut edes ensimmäinen kerta, kun kytoann selventää tai korjaa viestejäni, ystävällisessä hengessä.

MD
IFEUN
kytoann
Mg on magnesiumin kemiallinen merkki, mg milligramman.Olet oikeassa, pyydän anteeksi. Mutta onko noissa jauhoissa noin suuri ero? 144 mg ja 21 g.Kytoann korjasikin jo yhden ämmän puuttumisen.

Heh, näköjään kirjoitamme ristiin. Jos sinulla on ylimääräisiä ämmiä, lähetä yksi tänne!

IFEUN

Heh, näköjään kirjoitamme ristiin. Jos sinulla on ylimääräisiä ämmiä, lähetä yksi tänne!

Tottakai, laitoin jo matkaan, tulossa on. Pyynnöstäsi siis vain yksi.

Peruskysymys on ehkä hivenen "väärin asetettu", koska viljoilla on paljon muitakin kuin ravintoarvollisia ominaisuuksia. Eli vähän sama kuin kysyttäisiin, "mikä ihmisen sisäelimistä on tärkein?"
Kaura esimerkiksi laskee kolesterolia, ruis on viimeisten tutkimusten mukaan täsmäelintarvike syövän ehkäisyssä jne. (Jos kiinnostaa, etsin jostain lähdeviitteet.)

Täsmennän vielä näin jälkikäteen kommenttiani:
Jos otsikko on: "Mikä on terveellisin vilja" ja jatkokysymys kuuluu: "Mikä on ravintoarvoltaan paras vilja?", minun mielestäni siinä on kaksi täysin eri kysymystä.

MD
IFEUN

Heh, näköjään kirjoitamme ristiin. Jos sinulla on ylimääräisiä ämmiä, lähetä yksi tänne!Tottakai, laitoin jo matkaan, tulossa on. Pyynnöstäsi siis vain yksi.

Perille tuli, kiitos. Yksi riittää mainiosti viikonlopuksi, enhän minä suinkaan mikään ahne sika ole.

Tämä on ymmärtääkseni tosijuttu.

Eräs alan tutkija oli syönyt vuoden kaurapuuroa ja puolukoita. Varmaan oli jotakin juonutkin, ehkä maitoa ja vettä ja oli tämän dietiin jälkeen ollut mainiossa kunnossa.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

On niin, että sikakasvattamoissa ei voi syöttää ruista sioille. Ne saavat vatsahaavan. Monissa yhteyksissä on tullut ilmi, että sika ja ihminen ovat elimistöltään hyvinkin yhteneväisiä. Tiedä sitten, miten tuon rukiin kanssa on oikeasti. Meikäläiselle ei käy vehnä. Ruis ei aiheuta mitään erikoisempaa. Voi olla että etäisyyttä on riittävästi veli sikaan.

Jos äänestää pitäisi, niin minusta kaura lienee sopivinta ihmiselle täälläpäin. Sehän onkin hyvin lähellä riisiä geneettisesti. Ja tunnetusti riisilläkin tulee toimeen.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643
tietää

Niinpä olikin. Siellä oli mm. ahven foliossa. Tein muuten kaalikääryleitä. Tuli tuosta ahvenesta mieleen. Paistoin silakkafileitä 600 g, panin myllystä läpi paistettuna ja myös 6 kpl perattuja savusilakoita savun maku mielessä. Muutaman sipulin panin siitä myllystä läpi. Sekoittelin massaan maitoa, 4 munaa, puoli litraa keitettyä riisiä ja puoli kiloa sikanautaa. Ja tavaraa keitettyjen kaalin lehtien sisään. En tajua mitä niille tapahtui uunituksen jälkeen. Ne hävisivät jonnekin. Nyt on ratkaistavana kadonneitten kaalikääryleitten salaisuus.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Tein jauhoista ruokakorin. Kätevä tapa vertailla eri elintarvikkeiden sisältämää ravintokoostumusta. Jokainen voi tehdä oman korin esim. koostamastaan ateriasta ja katsoa, kuinka yksi- tai monipuolinen se on.

En peistaa taulukkoa, koska ei siitä saa selvää. Huomaa, että voit valita samasta korista ravintotekijäryhmät - viisi eri kategoriaa.

JAUHOKORI

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat