Seuraa 
Viestejä47

Tässä alkoi juuri viikon antibioottikuuri ja sattui niin, että tänäpä olisi se vuoden suurin ryyppyjuhla. Eli voikohan tuon kanssa turvallisesti miestä väkevämpääkin vedellä, kun tuoteselosteessa, ei holista mitän mainita eikä mitään punaisia kolmioita pakkauksessa ole. Tiedän, idioottimaista kysellä tälläistä netissä, mutta nyt ei ole oikein muuta.

Kommentit (8)

http://www.tohtori.fi/?page=5994274&id=8438593
"Useimpien hengitystietulehduksissa käytettyjen antibioottien ja alkoholin samanaikaisesta käytöstä ei ole haittaa. Tiettyjen antibioottien kanssa alkoholia ei tule kuitenkaan käyttää lainkaan. Tällaisia lääkkeitä ovat suoliston ja emättimen tulehduksiin käytetyt antibiootit, jotka sisältävät metronidatsolia (esim. Flagyl, Trikozol). Yhteisvaikutuksena syntyy voimakas pahanolon tunne, niin sanottu antabus-reaktio. Antabus-reaktion pääoireita ovat päänsärky, ihon kuumotus ja punoitus, hengenahdistus sekä verenpaineen aleneminen. Reaktion laukaisemiseksi riittää hyvin pieni määrä alkoholia. Yhteisvaikutuksesta hankalan tekee se, että kyseisen lääkeaineen vaikutus säilyy elimistössä pari päivää kuurin loppumisen jälkeen. Myös tällöin täytyy välttää alkoholin käyttöä."

Lisää löytyy googlamalla

MD ei lääkärinä ole vielä ehtinyt vastata, joten heitänpä tähän oman kommenttini perusteella "elämänkokemus kertoo"!

Jos haluat hoitaa vaivasi kunnolla (mikä viikon antibioottikuurin syy sitten lieneekin?) älä nauti alkoholia, koska lääkkeen vaikutus todennäköisesti tuhoutuu tai ainakin häiriytyy alkoholin seurassa. Lisäksi krapula on melkoinen, eli elimistösi joutuu turhan kovalle rasitukselle lääkkeen ja alkoholin yhteisvaikutuksen seurauksena.
Jos malttisi ei kuitenkaan kestä, tuskin kuolet vaikka ottaisitkin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Väitetään ettei esim poskiontelotulehdukseen tai korvatulehdukseen otettavien antibioottien vaikutus häiriinny alkoholista, ellei nauti niin paljon että tulee ylös. Itse en ole ainakaan kohtuullisella määrällä huomannut koskaan olleen mitään vaikutusta, vaan tulehdus on mennyt ohi dokaamisesta huolimatta.

Luultavasti jos kyseessä olisi tosi haitallinen yhdistelmä niin pakkausselosteessa kiellettäisiin alkoholi ja apteekissa ja lääkärissä olisi varoitettu.

Mutta älä silti syytä mua jos menee teho...

Joillakin antibiooteilla on vaarallisia yhteisvaikutuksia alkoholin kanssa. Edellä jo mainittiinkin metronidatsoli, jonka kanssa ei tippaakaan alkoholia eikä kahteen vrk:n kuurin loppumisestakaan. Lääkärillä ja apteekilla on velvollisuus informoida näistä.

Meillä esim. reseptiohjelmassa tulee reseptiin maininta - ei sovi alkoholin kanssa.
Tai esim: Voi haitata suorituskykyä liikenteessä ja tarkkuutta vaativissa tehtävissä.

Yleisimmissä tapauksissa en kiellä alkoholia kokonaan antibioottikuurin aikana. Syy ei ole yhteisvaikutus, vaan taudin paranemista hidastavat vaikutukset. Alkoholi alentaa vastustuskykyä, krapula vie voimia. Nämä elimistö tarvitsee taudin voittamiseen. Ei humalajuominen - lasi - pari, tuskin haittaa. Potilaat aina kysyvät, jos jokin tilaisuus on tulossa, jossa alkoholia tarjotaan ja kirjoitan antibioottikuurin.

Kohtuudella voi käyttää, poikkeuksena tietyt antibiootit. Selitän miksi ei suositella. Jokainen itse päättää sitten, kuinka nopeasti haluaa päästä taudista eroon.
----------------
Esim:

Flagyl 400 mg tabl.: 1 tabletti sisältää 400 mg metronidatsolia (INN)

* Potilaita tulee neuvoa pidättäytymään alkoholin käytöstä metronidatsolihoidon aikana ja vähintään yhtenä päivänä sen jälkeen disulfiraaminkaltaisen (antabus) reaktion vuoksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat