Seuraa 
Viestejä45973

Öljy loppuu, mutta ei huolta. Korvataan se biopolttoaineilla!

Tuo bio-etuliite antaa mukavan ja ympäristöystävällisen mielikuvan. Asia ei kuitenkaan ole ihan niin simppeli. Vaikka poliitikot ovat kovasti bioetanolin ja muiden perään, monet asiantuntijat eivät ole. Tässä erään asiaan perehtyneen blogi.
http://www2.lut.fi/kete/teke/teke/kklemola/

Mielenkiintoinen näkökohta tuolla blogissa esimerkiksi se, että kaikki ns. ensimmäisen sukupolven biopolttoaineet valmistetaan ruoasta. Maailman nälänhätä ja siihen liittyvä etiikka on oma juttunsa, mutta tuolla on myös seuraavanlainen esimerkki: Jos kaikki maailman ruoka, viini, viina ja olut muutettaisiin autojen polttoaineeksi, saavutettaisiin 43% kokonaiskulutuksesta.

Toisen sukupolven biopolttoaineet jalostettaisiinkin sitten teollisuuden jätteistä, ja ainakin Klemola suosittelee, että siirrytään suoraan niihin jättäen tämä ensimmäinen sukupolvi väliin.

Lisää aiheesta
http://espoonvihreät.fi/index.php?id=431 (ei tätä näköjään saa kunnolla näkyviin)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Edu
Mielenkiintoinen näkökohta tuolla blogissa esimerkiksi se, että kaikki ns. ensimmäisen sukupolven biopolttoaineet valmistetaan ruoasta.

Sangen mielenkiintoista on sekin, että ketään ei kiinnosta kun Suomen maataloutta ajetaan alas, kitistään vaan kateellisina kun maajussille korvataan 80% hinnanalennuksista tukiaisilla, vaikka tuosta voi kuka hyvänsä 3. luokan matikan jotakuinkin läpäissyt ynnäillä että palkanalennustahan tuosta tulee, eikä tässä vaiheessa puhuta edes sanaakaan inflaatiosta. Sitten kun samaan aikaan rahoituskulut, koneet ja polttoaineet kallistuvat, niin ei hyvin mene... Vaan annas olla kun joku maajussi päättääkin kaatopaikalle kärräämisen sijasta polttaa pari tonnia ruuaksi kelpaamatonta viljaa, niin johan nostetaan hirveä haloo viljan polton eettisyydestä. Ja sitten perään voidaan ehdottaa esim. vaikkapa energiakasvien viljelyn lisäämistä... Missä vaiheessa joku voisikin kysyä, että missä sitä energiakasvien viljelyä ajateltiin lisätä, pelloillako?

Ja seuraava kysymys kuuluukin, että miten lopputulokset eroavat toisistaan? Ja onko sillä mitään merkitystä millä nimellä me "energiakasveja" kutsumme? Onko sillä merkitystä onko kasvin nimi "ruokohelppi" tai vaikka "kaura"? Jos sitä kuitenkin niillä samoilla pelloilla kasvatetaan...

Taisi olla niin että kun Väinä Laiho Päytyältä alkoi valmistaa sinappiöljyä ja koekäytti sitä omissa laitteissaan menestyksellisesti nii eikä eduskinnan viisaat suuressa viisaudessaan keksineet sinappiöljyä varten uuden veron ettei vaan kukaan pääsisi halvemmalla ku fossiilisella polttoaineella...

Ja muutenkin olen huomannut että suomessa rankaistaan kaikenlaisesta järkevästä tuotekehityksestä...
Jos valtio erikoisverojen sijasta antaisi jonkunlaisen kannatuspalkinnon niin varmasti olisi jo bio/eko polttoaineet kehitetty paljon pidemmälle....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat