Seuraa 
Viestejä45973

Estlink, 2-suuntainen sähkönsiirtoyhteys Viron ja Suomen välillä, on nyt testikäytössä:
http://www.fingrid.fi/portal/suomeksi/t ... ta/?id=838

Yhteyden kautta voidaan siirtää sähköä 350MW:n teholla.
http://www.pohjolanvoima.fi/Page/fc044b ... b0c99.aspx

Kas kun Suomen sähkömafia (Fingrid, =Fortum&PVO) ei puhu mitään sen kummemmin uuden yhteyden aiheuttamasta Suomen kantaverkon ylikuormituksesta ja verkon vahvistamiskustannuksista kuin palavalla kivellä tuotetun virolaissähkön terveyshaitoistakaan. 1000MW:n sähkön lisätuontihan Venäjältä on Suomen sähkömafialle täysin mahdoton ajatus, koska sähkömafia ei itse hyötyisi tuodun sähkön myynnistä, vaan sen myyjä olisi sähkömafiamme kilpailija.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

HS.fi

Julkaistu: 28.12.2006 19:37

Jyri Raivio

helsingin sanomat

Suomen ja Viron välinen 350 megawatin merikaapeliyhteys vihittiin juhlallisin menoin käyttöön kuluvan kuun 4. päivänä. Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves painoi nappia omalla puolellaan ja ulkomaankauppaministeri Paula Lehtomäki Suomen puolella ja mitä tapahtuikaan?

Ei mitään.
...
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Tekni ... 92?ref=rss

Tämähän ei haittaa Suomen Sähkömafiaa yhtään - sehän tuota sähköä myy! Sen sijaan jonku muun myymää sähköä ei saa Suomeen tuoda koska sen saanti on epävarmaa.

Suomen Sähkömafia (Fingrid = Fortum & PVO) sai vihdoin toimimaan sähkölinjan Viroon. Sieltä sitten saadaan erittäin saastuttavalla tavalla (palava kivi) tuotettua sähköä. Se sähkö on varmaan jonkin verran halvempaa kuin sähkömafian omien hiililauhdevoimaloiden sähkö - saasteistahan sähkömafia ei piittaa.

http://www.fingrid.fi/portal/suomeksi/t ... ta/?id=871

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat