Seuraa 
Viestejä45973

Sosiaali-ja terveysministeriö valmistelee lakia vaihtoehtohoitojen rajaa-
misesta. Minusta tärkein kysymys on se, mikä hoito luokitellaan vaihtoehtohoidoksi. Esimerkiksi kiropraktiasta on monille apua, mutta kaikilla kiropraktikoilla ei ole asianmukaista koulutusta. Pitäisin hyvänä linjana sitä, että palvelun tarjoajalla pitää olla koulutus siihen hoitomuotoon, jota hän antaa. Kaikkien ei kuitenkaan tarvitse olla lääkäreitä. On väärin että Kela ei tietääkseni korvaa psykologin ja psykoterapeutin koulutuksen saaneen henkilön antamaa terapiaa, mikä on
johtanut siihen, että ihmiset jäävät sitten kokonaan ilman, koska lääkärin koulutuksen saaneita ei ole tarpeeksi. Voihan fysioterapeuttikin antaa fysioterapiaa.
Lakiehdotuksessa mietittiiin myös pitäisikö jotkut potilasryhmät rajata hoitojen ulkopuolelle, kuten syöpäpotilaat. Minusta tuo ei ole aivan reilua. Tärkeää on ettei ihmisille anneta katteettomia lupauksia, mutta jos joku kuoleva potilas saa lohtua vaikka aromaterapiasta, niin mitä pahaa siinä on? Hyvä idea voisi olla jonkin esitteen laatiminen, jossa kerrotaan kuluttajille vaihtoehtohoitojen hyödyistä ja haitoista, mitä tieteellisistä näyttöä niillä on, tai mitä ei ole. Ja lista huijaukseen syyllistyneistä ammatinharjoittajista. Sellaisen listan saisi tehdä kyllä virallista lääketiedettä harjoittavistakin..

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat