Seuraa 
Viestejä9031

Kuinka hyvin tietokoneet nykyisin osaavat säveltää musiikkia? Satuin lukemaan tällaisen artikkelin:

http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=3522

jossa kuvaillaan säveltävää ohjelmaa. Tämä tarttuva kipale on yksi näyte tämän ohjelman sävellyksistä (kokonaan ilmeisesti ohjelman tuotosta sovituksineenkin):

http://www.fritzserver.org/ludwig/ludwig_swing.mp3

Ohjelma säveltää tällaisia lennossa, eli sitä mukaa kun kappale etenee.

Osaako joku arvioida tämän esimerkkikappaleen musiikillisia ansioita? Löytyykö netistä lisää musiikkinäytteitä säveltävien ohjelmien tuotannoista, tiedättekö? Onko olemassa erilaisia lähestymistapoja tällaisten ohjelmien toiminnassa, vai käyttävätkö ne aina samanlaista periaatetta säveltäessään, mikä se sitten onkin?

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (1)

Siis säveltääkö tämä vehje shakkiottelun musiikiksi, vai noudattaako se shakkiohjelman tavoin tiettyjä "miellyttäviksi havaittuja" lainalaisuuksia?

(Edit: Jaaha, näköjään se osaa säveltää kappaleen käyttäjänsä taitoa vastaavalle vaikeustasolle sille annettujen parametrien mukaisesti.)

No, eipä tuosta esimerkistä paljoa pysty sanomaan. Kuulostaa sellaiselta tusinajazzilta, jota renkuttavia artisteja mahtuu kolmetoista tusinaan. Pitääpä kuunnella pari muutakin esimerkkiä. Mutta vuorenvarmaa on jo nyt, että on tuo ohjelma ainakin Lordia lahjakkaampi. Mikä taas tietää sitä, että maailmaa pilaamaan siinnee pian tusinoittain uusia "artisteja", jotka esittävät koneen tekeleitä ominaan... johan ne jo nykyään miksaavat pökellyksiään raskaamman päälle peitelläkseen kyvyttömyyttään. Toisaalta, asettaa tuo sentään joitakin rajoituksia. Jos pökeltäjä ei useimpien rokkareiden tavoin osaa kuin kolme nuottia, niin eipä siitä sävellyksestäkään kovin kummoista voi tulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat