Seuraa 
Viestejä45973

Asia, mitä aloin syksyllä pohtimaan pelattuani vaimon kanssa viikon verran Dr. Kawashimas brain trainingia Nintendo DS:llä.
Tämä peli (ehkä ennemminkin aivoharjoitteluohjelma), pohjaa Tohtori Ryuta Kawashiman tekemiin tutkimuksiin aivokuoren aktiivisuudesta eri ikäisillä ihmisillä. Brain trainingissa on siis erilaisia "quick thinking" -tehtäviä, joiden tuloksia vertaamalla Kawashiman tutkimuksissa vastaavilla tehtävillä saatuihin eri ikien mukaisiin keskiarvoihin määritellään omien aivojen ikä.

Vaimoni sai aina miltei poikkeuksetta itseäni paremman tuloksen päivän ensimmäisestä testistä (ensimmäinen on ainoa, mikä jää seurantaan muistiin), mutta harjoittelemalla päivän paras tulokseni oli yksittäisissä peleisissä (varsinainen harjoitus koostuu useasta) yleensä yhtä hyvä tai parempi, kuin vaimoni, vastaavasti harjoiteltu yksittäisten pelien, tulos. Ja ikäerolla, mikä on jossain määrin kantavana ajatuksena pelin tuloksia ajatellen, ei erot tuloksissa selity, sitä on vain 10kk.
Toki kahdella yhden ihmisen verrokkiryhmällä ei vielä nobel-raatia vakuuteta. Mutta yleiset havainnot ympäristöstä ovat kuitenkin saman suuntaisia.

Kun kerran tällainen nopea ajattelu tapahtuu aivokuoren alueella ja naiset tunnetusti ovat nokkelia (tosin kunnollinen keskittyminen yhteen asiaan ei onnistu kuten miehillä) ja muodostavat yleensä kuvan asioista ennen asian pohtimista loppuun saakka, niin onko naisten aivokuori aktiivisempi ja mistä tämä johtuu? Täällä on varmasti muitakin Brain trainingia pelanneita, joten ovatko muiden havainnot samansuuntaisi omieni kanssa pelin suhteen?

Ja jos jotakuta kiinnostaa, että oliko tuolla aivotreenillä vaikutusta, niin itseltäni ainakin virheet lukiessa vähentyivät ja hoksottimet tuntuivat pelaavan vähän tavallista paremmin.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat