Seuraa 
Viestejä45973

Jokin aika sitten telkusta tyli ohjelma siitä, miten eri tavalla MRSA tartunnan saaneita potilaita kohdellaan eri puolla suomea sairaaloissa ja hoitolaitoksissa.
Joissakin ihmisten liikkumin oli vapaata, joissakin ihmiset laitettiin eristyksiin yhteen huoneeseen, kiellettiin vierailut sun muut ulkoilut huoneesta.

Entäpä joa tällainen potilas on himotupakoija. Saako häm polttaa huoneessaan? Tupakointihan sairaaloissa on kielletty, pitää mennä ulos kessuttelemaan jos haluaa terveytensä turmella!

Kumpi siis menee yli? Eristys vai itsemääräämisoikeus? Mihin lainkohtaan ihmisen eristäminen sairaalabakteeri-infektion takia perustuu. Täytyy nimittäin olla aika vahva laki, joka tuohon pystyy. Ihmistä ei saa edes pidättää, ellei häntä epäillä rikoksesta, josta voi saada vähintään 6 kk:n vankilatuomion.

Sairaala tartuttaa ensin ihmiseen pakteerin ja sitten eristää hänet. Mihin meni itsemääräämisoikeus? Ja potilas maksaa kuten artisti aikoinaan!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

joo,oon kans tätä asiaa miettinyt,eihän se tosiaan ole potilaan vika ,jos bakteerin on saanut,ja häntä sitten kohdellaan kuin ruttotautista,ja tosiaan toisissa paikoissa saa vapaasti kulkea paikasta toiseen,hän jolla bakteeri on ja toisessa on "arestissa" pienessä huoneessa josta ei saa poistua,tarjotin viedää kumihanskat kädessä ja haetaan pois ja kaikki desifoidaan mihin potilas koskee,olisko siinä sitten jokin aika ,minkä katsotaan bakteerin tarttuvan,ja sen aikaa pidetään eristettynä ja riippuukohan siitäkin,missä bakteeri sijaitsee,iholla? limakalvoilla?
En tiedä,mutta kamalaa on sellainen eristäminen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat